Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumda 18-25 yaş arası genç dostlar

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Kudret Kurtcebe

Hocam merhaba selamlar saygılar. Rota için teşekkür ederim. Ekstra bilgiler için de çok teşekkürler.

Tek gitmeseydim gerçekten iyi olurdu ama, maalesef benim rotamda bana eşlik edecek kimse yok. Bir de ben yol üzerinde belirli noktalara uğrayacağım. Örneğin Fethiye' de yamaç paraşütü ardından dönüş yolunda Çanakkale' de tüplü dalış gibi bir şey düşünüyorum. Eylül'ün 7 si veya 8'inde yola çıkacak olmama rağmen, hala bunları belirleyip son kararımı veremedim :). Bakalım artık hayırlısı. Umarım umduğum gibi olur.

Scudo
@drumpoll

accu-windguru-wunder,hava raporu veren siteleri takip edin,güneye iniş yapacağınızdan poyraz size bazen yandan vuracak bazen itecek,sert rüzgarlar bu yaz eksik olmadı ,lodos ise sizi engeller.....su takviyeyi unutmayın bisiklette 2 adet matara olsun,beslenme yolda et yersiniz ,kuzu eti,lokantada,1 saat yemek molası yapın .yanınıza kuru üzüm fındık alın,lahmacun kıymalı ve köfte lokantada yiyebilirsiniz,resim çekerseniz bu topiğe koymanızda hiç bir mahsur yoktur..gece sürüşlerine kalırsanız üzerinize yeşil fosforlu yelek giyin,arka spot lamba yanar söner olsun,mümkünse gece sürüşlerine kalmayın ne olur ne olmaz,ilk gün kondüsyonunuz 150 km biter ise ya da 100 km 'de ,pansiyonda konaklayın ,bence bisikletinizi yatak odasına alın,kilitleyip pansiyonun dışında tutar iseniz,kilidi keser götürürler,başka alternatif ise çadır taşıyacaksınız,o zaman sorun yok,çadırın içinde olur bisiklet,ilk gün 100-150 km gittikten sonra,ikinci güne takat yoksa 3 'üncü güne 100-150 km gidin ,en kötü senaryo ise 4 günde 200 km gitmek,dinlene dinlene ,geriye 290 km kalır 9-10 günde biter .

@monai-su

malesef 18-25 yaş arası kartepe bisiklete takımına junyır kadro çıkaracağım,bütün kış buradayız,kışın yağmurlu havalarda evde treynırı olan çevirecek,olmayan sabah koşusu yapacak,amaç uzun ve zorlu mesafe olan 19 'uncu kartepe turuna gençleri hazırlamak 200 'artısı var,nisan sonu 19.tur olacak,nisana kadar hiç bir idmanı olmayanları önce 50 km 'de sonra 80 ve sonra 100 km 'de çalıştıracağım daha sonra 100 + lar olacak,

ayrıca ilk gezi amaçlı turda ,yeni arkadaşların ekipman sıkıntılarını gördüm,
aşağıda malzemeler tam olacak,
amatör performansçıda olması gerekenler,

1- kask
2- iç lastik
3- pompa
4- tayt veya uzun yazlık tayt ya da mtb pantalon
5- eldiven yazlık
6- bisiklet forması şarttır,
7- bisiklete matara
8- gözlük,
9- kilitli ayakkabı spd makul,olmaz ise düz pedalla idare edilecek ,zamanla spd 'ye geçilecek
10-sırta çanta alınmaz terletir,ya bisikletin sele altına ufak çanta ,ya da bele ufak çanta,
bu çantada pompa ve levye olur ,iç lastik bisiklet forma arkasına konur. para ,evin anahtarları,bel çantada olur,ya da sele çanta içinde
genelde pompa ve matara bisiklete monte edilir,
bisiklet forma 3 ceplidir,arkaya kuru üzüm fındık konur...

@Kudret Kurtcebe

Verdiğiniz detay bilgiler için çok teşekkürler. Son olarak size de sormak isterim. Uzun yol için hidrolik fren mi, pabuç fren mi kullanmak daha makbüldür? Sizin öneriniz ne olur bu noktada? Pek çok yorum var kafam inanılmaz karıştı fren konusunda.

@drumpoll

hidrolik kullandım ,önerim tur bisikletinde v-breaktir,yani papuç fren
hidrolik disk frenlidir çok sert durur sizi düşürebilir,

(link)

11 eylül rüzgarın ani hızı 50 km ,çok fazla ,rüzgar makul seviyede olur ise 11 eylülde göktürk olur ,yağmur olmayacak,havaların performansı sıfır elde var sıfır.....

(link)

32 km rüzgar-11 eylül fazla.....

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/image-jpeg.84078/

genel kurallar
güncelleme ,,

genç dostlar,amaç nedir,amaç en başta yazmış idim,

bu topik hiç idman yapmamış, 18-25 yaş arası genç dostlara yöneliktir

forumda 18-25 yaş arası genç dostlar var ise ,kısa mesafe düz yol çalışmaları yapabiliriz.artı kısa mesafe eğim çalışmalarıda yapabiliriz ,bu topik hiç idman yapmayanlar içindir.

topiği sürekli güncelleyeceğim.mtb olanlar ile çalışacağız yol artı şehir bisikleti olanlar ile .

bu çalışmalar bizi nereye götürecek ,daha uzun mesafeleri almaya götürecek 50 km 'ler ile başlıyoruz ,
zamanla bisikletini modifiye edecekler olabilir,uzun mesafelere geçildiği an gramların önemi vardır,
tarzımız,amatör performans bisikletçiliğine gidiştir,
çalışanların vakit ayıranların ilerde semeresini görecekleri aşikardır,
lokanta olayımız yok,çıkınlar yanımızda olacak kuru üzüm fındık,ceviz ,

1- kask
2- iç lastik
3- pompa
5- eldiven yazlık
7- bisiklete matara
8- gözlük,
9- kilitli ayakkabı spd makul,olmaz ise düz pedalla idare edilecek ,zamanla spd 'ye geçilecek
10-sırta çanta alınmaz terletir,ya bisikletin sele altına ufak çanta ,ya da bele ufak çanta,
bu çantada pompa ve levye olur
artı para ,evin anahtarları
,iç lastik bisiklet forma arkasına konur.

11 eylül göktürk rotası dönüşte sıkıntı yaratacağından rota değişmiştir,aşırı trafik yoğunluğunu düşünerek gelen özel mesajlara göre rota kaydırılmıştır,
saat 08.00 'de üsküdar motor iskelede toplanacağız tuzla yapacağız düz yol çalışması olacaktır.
hava durumu yağış olur ise ertelenecektir....

rota,

(link)

(link)

11 eylül hava şimdilik iyi,,,

toplam 76 km sadece düz yoldur...bisiklet yolundan gidilecektir,kaynarcada bisiklet yolu biter .

güncelleme,

11 eylül saat 08.00 üsküdar motor iskelede kimler hazır ?

rota,

(link)

(link)

Girişilen iş gerçekten takdire şayan ancak belirtmek isterim ki Türkiye tek bir şehirden, özellikle de İstanbul'dan, oluşmuyor. Başlığa şehir eklerseniz forum kullanıcıları için daha kolay olacaktır.

@Kudret Kurtcebe
@Kudret Kurtcebe
Hocam ekipmanlar konusunda haklisiniz ama ben daha bisikleti yeni aldim ekipmanlari yavas yavas topluyorum 11 eylule kadar hepsi birinci dereceden onemliyse biraz daha hizli toplamam gerekicek sanirim?

@furkantrojka

furkan bey burası bisiklet forum ,türkiyenin en geniş kapsamlı ve 2004 'de kurulmuş profesyonel bir forumda antalyaya düşen görev, burada örgütlenmek,gerçi bisiklet forumun face 'de duvarı var ,ama ben oldum olası sevmem face 'i,,antalyadan bir kişi çıkacak 18-25 yaş arasını çalıştıracak,bu kişi aynen tecrübeli bir kişi olacak,amatör performans sürücülüğü nedir bilecek,ben bu işi 76 'dan beri yapıyorum,lisansım yok asla yarışmadım, ama çok adamı eğittim sahada,alaydan yetiştim ,hocalardan bilgi aldım ,özellikle eski taç spor bisiklet takım antrenöründen, ayrıca mehmet ali dostum 17 yaşında bu takımda yer almışır ,nasıl çalıştırıldıklarını bana tek tek anlattı,
amatör performans bisikletçilik anlayışına giden yol çetindir ,50 km durmadan bastık eski ekip ile defalarca ,ve tecrübe edindik sahada,teknik yönlerinizi anca sahada çok çalışarak öğrenirsiniz.antalyada 50 km durmadan basan ekipler olabilir onları bu forumda görmek beni bahtiyar edecektir,benim derdim performansla...

@mebrarc

mümkün olduğu kadar ekipmanlar tam olmalı...

çok önemli bir konuda şudur,

yaş 18 veya 25,hiç yarışmamış birden kendini nerde buluyor yarışın ortasında,hiç bisiklet yarışlarında bulunmayanlara tavsiyem, önce performans ekiplerde idman yapmaları ,tabiri caizse pişmeleri gerekir,
ayrıca bütün kış yatmış ,yaz gelince aklına 200 km bisiklet ile gitmek geliyor,naçizane tavsiyem böyle bir işe kalkışmasınlar..

bu topiğe atılan mesajlarda bazı ifadeler olabilir,vaktim olduğunda gibi ,işim çıkmazsa gibi,dost acı söyler ise şunu söylerim,
bana bu topikte beni takip edecek bireylere bakarım,çalışanı baş tacı ederim,kurallarım acımasız olabilir,amatör anlayışta bir adet performans sürücüsü olunmak isteniyor ise bedeli ödemeyede hazır olmak gerekir,amacınız ve hobiniz bu ise anlaşırız..

güncelleme,

1- kask
2- iç lastik
3- pompa
5- eldiven yazlık
7- bisiklete matara
8- gözlük,
bu çantada pompa ve levye olur
artı para ,evin anahtarları
,iç lastik bisiklet forma arkasına konur.

@Kudret Kurtcebe
Sevgili üstat, hem amatör bir müzisyen hem de amatör bir bisikletçi olmam açısından cidden takdir ettiğim ve imrendiğim bir kişisiniz ancak burada bahsettiğim konu forum işlevselliği, yaptığınız işi değil sorgulamak haddini kendimde bulayım gerçekten çok takdir ediyorum. Gönüllü olarak böyle bir işe girişmiş olmanız herkesin harcı değil. Benim dikkat çektiğim nokta şudur: Ben bir başlık görüyorum, 18 - 24 yaş arası gençler diye, ne oluyormuş diye giriyorum ki yaşadığım şehirden 700km ötede bir performans grubu kuruluyormuş. Bu başlığı göreb diğer 80 ildeki forum kullanıcılarına hitap etmediği halde başlık yanıltıyor. İstanbul'dan 18 - 24 yaş arası gençler denirse eğer bence daha isabetli olacaktır.

@furkantrojka

istanbuldan denebilirdi katılıyorum,yalnız özellikle 81 il girsin istiyorum ,çünki burada tecrübelerimiz paylaşılacak,ekipmanların ne olduğunu herkes görmeli gerekli..ve amatör performans bisikletçiliği hakkında herkes bilgilenmeli,burada tüm hatalar paylaşılacaktır,kim ne hata yapar ise isim vermeden yazacağım,kimseyi rencide etmeden bu işi götürmek ,gençlere bisiklet sporunu sevdirmek en temel amacım olacak.

(link)

saat 15.00 ile 18.00 arası ciddi rüzgar patlaması olacak 47 -54 km arası bu bakımdan mesafeyi azaltacağım,
üsküdar 08.00 çıkış bostancı belturda bitecek...1 kişi gelse bile tur olacaktır...

Bu tür organizasyonu İzmir'de de yapacak birisi olsa keşke :)

@fthugr23

izmirde tecrübeli bir kişinin olması gerekir,yaşamını bisiklete adamış biri olmalı,ayrıca amatör performans bisikletçiliğin ne olduğunu ne olmadığınıda bilmeli,bir sürü genç aylak aylak dolaşmakta bunlara bisiklet sevgisini aşılamak gerekir ,bir çok gence sokakta bisiklet foruma üye olun dedim,bisiklet sporunu tüm gençliğe sevdirmek esas olmalı,yaşlı insanlar gibi konuşmak istemem ama gençlikte bir hareket görmeliyim,hırs olmalı,kendini geliştirmek olmalı.

eski performans ekipte kendini geliştirenler olmuştur sıfırdan geldiler ve şu anda performanslarının doruklarındalar ,sadece hırslı olanlar kazanır, tembeller aynen kaybeder,yalnız çalışmaktan çekinmeyenler her daim önde olacaklardır..

Ben de varım!

@yey52

o.k kask ,iç lastik ve pompa şart...

1- kask
2- iç lastik
3- pompa
5- eldiven yazlık,kışın kışlık,
7- bisiklete matara
8- gözlük,
bu çantada pompa ve levye olur ,iç lastik bisiklet forma arkasına konur. para ,evin anahtarları,bel çantada olur,ya da sele çanta içinde

(link)

bi anormal rüzgarlardır gidiyor,iki aydır kesilmedi ,eylül geldi hala rüzgarlar sert.

saat 08.00-11 eylül
üsküdar motor iskelesi,
kısa mesafe,
tanışma turu -2

liste
1-hasanalparslang
2-yey52

1- kask
2- iç lastik
3- pompa
5- eldiven yazlık,kışın kışlık,
7- bisiklete matara
8- gözlük,

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri