Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumda gittikçe artan rumuz olayı

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Benmi yanlış hatırlıyorum acaba diye belleğimi şöyle bir yokladım. Foruma giriş biletimi alırken yıllar evvel forum kurallarından biriside illaki kendi isminizle rumuz alın olmuştu. Bizde bu kurala efendi gibi uymuştuk. Zaten bizim jenerasyonda bir doğrucu davutluk, bir söylediğin şeye sahip çıkmacılık, bir birşeylerin arkasına gizlenmemişçilik, bir lafının arkasında durmacılık huyları vardır. Şimdi bakıyorum yeni üyelerin nerdeyse silme hepsi nerdeyse alayı uydurmasyon bir rumuz ile foruma giriş yapıyor. Yahu güzel kardeşim günümüz dünyasında en geçer akçe saydamlıktır, şeffaflıktır. Niye kendin olmaktan kaçınıyorsun. Zaten yapay zekalar senin cemazülevveline kadar, senin kendi hakkında bilmediğin şeylere kadar biliyor. Neden şu foruma endoplazmik retikulum şeklinde saçma ve sapan mahlaslarla rumuzlarla giriş yapıyorsunuz anlayamıyorum. Biz burada bisikletçileriz ve birbirimizin dostuyuz bende herkesi ismiyle cismiyle bilmek istiyorum. Eğer hala bir kişi olamadıysan o başka.

Scudo
@h.kozan Bey yaşınız daha çok genç bence, bende rumuz olayına karşıyım ezelden beri

@sadi imren 20'nin baharında nete başladık, yaş 32 oldu. 12 yılda çok şey değişti. Birçok popüler alışkanlık geride kaldı. :)

@h.kozan

hocam soyle bir sey var, mesela benim yasim gozuktugu gibi 15 yasinda uye oldum sayfaya, ancak ogretmenlerim dahil herkes bana "bio" derler, bana yapisti mesela rumuzum. Ondan basliga cok da anlam veremedim, excalibur yapmiyoruz sonucta

@biozalp Senin özel bir sebebin varmış o zaman, dışarda da kabul gören bir takma ad. Sıkıntı yok. :)

sanki herkes ikametgah ilmuhaberi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği getirmiş de belge eksikliği görmezden gelinip birileri de foruma kayıt olmuş gibi hissettim bir an. herkesin bu platformu kullanma amacı farklı olabilir, ancak nihayetinde burası bilgi paylaşımı amacını içerir. facebook vs. kullanmayan bir kişi bunları neden kullanmıyorsa burada da rumuz kullanmasının benzer sebepleri olabilir diye düşünüyorum. (örn.bkz:stalk)
ve yaş ile olan olay konusunda tam tersini düşünüyorum. kendini ortaya koyma konusunda z kuşağı daha aktif, x ve y'ler ise biraz daha tedbirli benim gördüğüm.
kaldı ki önemli olan platform üzerindeki kullanıcı samimiyetidir. oraya sırf ad soyad yazılarak bu samimiyet sağlanamayabilir. sonuçta rumuz gibi bir ad-soyad bulmak da fotoğraf bulmak da çok zor olmasa gerek.
ben bu konuya bu kadar takılmamak gerektiğini düşünüyorum.

@mehmetsunu Benim bildiğim, rumuz, nick name adı üstünde, kendi ismini konulduğu takdirde ifşa hissi yaratır. ;) Şahsen ben hiç değiştirmedim böyle iyi, ismimle anılmak çok daha güzel bence, ben de biliyorum rumuz kullanmayı hatta ecnebi neler neler kullandım başka tarz platformlar da. Şimdi online oyun oynayıp isim koyan? Ne kadar garipseniyorsa siz de forumda ismini kullanmayanı garipsemişsiniz normaldir. Zaten etliye sütlüye karışmayalım dedik şu 10 sene hatta daha fazladır, o hakkı bu hakkı davası ekolojiyi değiştirdi :D

İnsanlari kaliba sokmaya ugrasmayin.birakin adam istedigi rumuzu kullansin. Ad soyad bilip de ne yapacaksiniz. Ozelden yazarsiniz adam da size soyler. Amaca odaklanmak lazim boyle seylerle ugrasmak yerine.

@Salih Abi Cok dogru soylediniz agziniza saglik.

Rumuz değil ama adını yaşını gizlemeyi çok doğru bulmuyorum. Biozalp rumuzu kullanmış kardeşimiz ama altında tam adı yaşı yazıyor. Bizim insanımız karşısındakinin adını, yaşını bilmek ister. Kendinden büyükse abi, küçükse kardeşim diye hitab edebilmek için. Büyükse saygısızlık etmemek için. Belki de yaş almanın yan etkisidir benimki :)

Adab-ı muaşeret ve forum kuralları dahilinde herkes istediği rumuzu kullanabilmelidir.Forum kültürünün temel taşlarından biride rumuzdur. Mesela benim adımı soyadımı bilmek burada kimsenin işine yaramayacak. Çok önemli konu varsa zaten Özel Mesaj yolu ile irtibat kurulur.Samimiyet olunca bırakın adı soyadı,kütüğüne kadar insanları zaten tanıyorsunuz. Olumlu/olumsuz bir şey yazılacağı zaman isme değil kişiye ithafen yazılır. Rumuz başkasının bilmesini istemediği özelidir.. Hatta bununla ilgili bir söz var "Yiğit namı ile anılır." Dolayısı ile bu konuya bu kadar takılmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ben şöyle yerimi alayım konu kızışacak belli :)

@brdtl
Aynı fikirdeyim...Sanal taklacı güvercinleri ayırdetmek zor oluyor:koptum:

Zaten rumuz altında isim yazıyor adı diye bir kısım hala mevcut rumuz ile ad uyumlu olması mı gerekiyor ki:D

• Beğen
Tepkiler: Sosyopaths
Geri