Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumda gittikçe artan rumuz olayı

@mehmetsunu Herkesin adı, sanı, yaşı belli olsun diyorsun ancak geçenlerde adını, soyadını, yaşını belli etmiş bir gence ergen benzetmesinde bulunduğunu da çabuk unutuyorsun.
Buraya kayıt olan kimsenin kendi ismini kullanması gibi bir zorunluluğu bulunmuyor, burası Üsküdar Kaymakamlık Binası değil netice itibariyle :)
Ve ismini kullanmayan kimseyi olumsuz eleştirmeye de hakkınız yok bana kalırsa.

Şu yaş meselesinde bile sizin gibi insanlar hep bir üstünlük kurma çabasında. Technopat Sosyal'den geliyorum buraya, orada kimsenin yaşına bir şey söylendiğini görmedim. Daha çok bilgi kapasitesi ile ilgileniyoruz insanların. Birilerine yaşından ötürü değil bilgisinden ötürü saygıda kusur etmiyoruz mesela.

Bence siz biraz empati yapmaya başlayın, ismini veya yaşını belli etmeyen kişileri anlamaya çalışın. Birinci sebebi zaten sizin gibi ergen benzetmesinde bulunan sözde ağabeylerimiz.
Benim o yönden biri korkum yok görüldüğü üzere dobra bir insanım. Bisiklet de bir donanım - bir yazılım dünyası kadar karmaşık ve anlaşılması zor bir buluş değil zaten, 17 yaşında bir genç bile sizden bizden bilgili olabilir bu konuda.

Scudo
@fthgzl79

Katılıyorum.

Bu gerçek isim sevdasının sorumlusu belli esasında, facebook. Eskiden insanlar anonim olmayı önemserken şimdi tam tersi hayatını her yere herkese açma eğilimi var. Bu bir tercihtir ve saygı duyulmalıdır.

Gerçek adımıda yazayım tam olsun, Bond... James Bond.

@Gökhan Akkaya Genclerin önunu acin diyorsun yani:)Napsak forumda yas siniri belirleyip ustundekileri bf den emekli mi etsek acaba:)İkramiyeleri sen karsilaycaksan bize uyar ustaaa

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@H.T
Hocam biz yazılımcı - donanımcıların tarafındanız ve bilirsin birazcık gizlenme huyları vardır bu insanların :) Önceden yazdığım bir blog bile var, düşünce yapım apaçık ortada : (link)

Ben buraya kayıt olurken bu insanları, bu topluluğu kendime o kadar yakın gördüm ki bahsi geçen forumda adımı soyadımı yazmazken burada profilime adımı soyadımı yazdım. Yaşımı, yaşadığım ilçeyi yazdım.
Sadece tek isteğim var buraya kayıt olan kimse bir başkası hakkında sebepsiz yere anlayışsızlık etmesin, kötü eleştirmesin. Geçenlerde sırf bu yüzden sözlü ceza yedim, sırf alttan alamadığım için.

Öyle sözü ortaya atıp kaçmak yok bundan sonra :) Ben gençleri temsilen konuşuyorum, siz eğer gençleri adam yerine koymazsanız onlar da bir güzel gizler profillerini, en basit nedeni buyurun söylüyorum.
Çocuk yeni başlamış bisiklete, kaskı yok. Hayattan soğutuyorlar yaptıkları eleştiriler ile :) Herkes profesör olmak zorunda değil biraz insan olalım, anlayışlı olalım. Bu kadar iyilik düşkünüyseniz ağır eleştirmek yerine o çocuğun kaskını siz alın mesela?

Ben karşımdaki kişiye genel anlamda ismi ile hitap etmek isterim, bana da adımla hitap edilsin istiyorum genel anlamda hoşlanmıyorum. Bunun yaşla alakası yoktur, çok takıldınız bu yaş muhabbetine sevmiyorum, hoşlanmıyorum naçizane. Bir insana Ahmet Mehmet yerine xyz demek hoşuma gitmiyor.

irc kullanırken hep rumuz kullanırdık alışkanlık burdan kalmış diyeceğimde nedense ismimi kullanmak dha mantıklı sonuçta kaçak göçek değiliz. fakat yinede ciddi sürelerde kullanmayacağım siteye ismimi vermek istemezdim. bir dünya yere kayıt oluyoruz gerekli gereksiz heryere isim vermekte pek mantıklı değil.

diyeceksiniz cia ne yapsın senin b.klu hesabını ama yinede vermemek daha mantıklı :)

Rumuz iyidir. Esas yeni nesil kendi adıyla her yerde görünmeye alışık. Biz biraz eskiler hep rumuzcuyduk. Şimdi her yerde kendi isimleriyle her şeylerini paylaşıyor yeniler. Instagram, facebook vs.

• Beğen
Tepkiler: avare_gezgin
Forumlarda kişinin adı olsa ne olmasa ne. İnsanlar birbirini rumuzları ile tanıyor. İsmine ne gerek var :)

• Beğen
Tepkiler: hayatçokgarip
@Gökhan Akkaya

Bilgisayar kurdu gökhan akkaya beyefendi ne kadar unutmaz bir yapınız varmış. Ben o laftan sonra ne demişim yunus emre demişim hacı bektaş demişim edebali demişim. Ama yok sende af yok. Geçen yenice fest için yazdıklarımı okumuşmusundur bilemiyorum. Tam tersine gençlerin daha aktif daha yürekli olmasından yanayım. Bu gibi şeyleri yaşlıların elinden alın diyorum siz organize edin. ama belliki okusan bile af yok. Ben diyorum ki biz şurda kırk kişiyiz birbirimizi biliriz. Şu ultra mega teknoloji dünyasında zaten bilinmemezlik diye bir şey olmadığı herkesin malumudur sanırım. Ben mesela tvit alemi gibi anonim ortamları hiç sevmem, buralarda kalemşörlük kolaydır. Adımın olmadığı hiçbirseyin altınada imza atmam. İlk önce adına ve sözüne sahip çıkacak kadar cesaret sahibi olacaksın. Yoksa internette anonim kimlikler gerisinde kalemşörlük yapmak ve aleme nizamat vermek en kolayı. Ben sadece adını bilirim adı olmayanıda ciddiye almam.

• Beğen
Tepkiler: irfanyazicitunc
Hocam o konuda bana bir sözünüz zaten yok :) Konu açan şahıs da ben değilim konu başlığını belirleyen de, sadece o yanlışa karşılık genel sitemdi ve söylediğiniz gibi inatçı bir yapım var. Ancak bundan sonraki hiçbir konunuzda bunun konusunu açmayacağımın sözünü veriyorum. Sizin de üstünüze gelmenin anlamı yok geçen konuda söyledik söyleyeceğimizi.

Konuya gelecek olursak elbette herkes özgür ancak ben de kendi ismimi kullanmayı tercih ettim. Bir sözü söyleyenin arkasında ki olduğunu görmek hoş.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Forum ortamında kullanıcı adı olarak adımızı soyadımızı kullanmamayı ciddiyetle, birey olmakla, şununla bununla bağdaştırmak bana göre olaya at gözlüğüyle bakmaktır. İstedikten sonra vatandaş sahte pasaport çıkartıp yurtdışına kaçıyo, ciddi görünmek için şurda kendine sahte bi ad soyad kombinasyonu mu yazamayacak?

Dünyanın heryerindeki forumlarda nick kullanılır.
ve insanlar bu nickle gizliden yaptığı şeyleri de yazarlar.

Aksini iddia eden arkadaşlar isim soyisim meslek kütük no T.C no da yazsın o zaman

Herkes polis değil ki.

Ayrıca yıllarca yahoo messenger da chat yaptık ,
hatuna sulanan kişinin gerçek ismiyle sulandığını hiç görmedim ben.

Hatta kızlar erkek, erkekler de kız rolu çok yapar.

Cezası da var ayrıca. Burada olmasa da "motosikletimle geçen 230 u gördüm " diye ABD de veya ingiltere de yazarsan içeri tıkarlar adamı. Niye gerçek ismini yazsın.

Son olarak mesela nicki ahmet babacan olan bir forum üyesinin gerçek adınının ahmet babacan olduğunu mu düşünüyorsunuz.

Bence baştan sona yanlış

@halil halil
Kesinlikle haklısınız... Şimdi ne bileyim ben burda gerçek gibi görünen ama sahte bir sürü isimle katılabilirim foruma. Hüseyin Yılmaz desem ya da Murat Demirci veya Yusuf Kılıç :komik:
Bu isimlerin sahibi olmadığımı kim iddia edebilir?

Forumda gerçekte adımın ne olduğu değil de, ne söylediğim daha önemli bence. Herkes foruma kimlik fotokopisiyle üye olacak olsaydı, bu forum bir hafta içinde kapanır giderdi. Çünkü çoğu insan burada veya başka forumlarda düşüncelerini özgürce ifade edebilmek için maalesef ki rumuz kullanmak zorunda. 105 set için düşüncelerini özgürce ifade edebilmenin ne anlamı var diyorsanız da... Bu da 105 set ile olan duygusal ilişkimizin düzeyine bağlı.:krnz:

Kuralları okumamış olman rumuzdan belli oluyor :)

İnsanlar art niyetli olabileceği için, tanımadığım insanlarla mesafemi korumam gerektiğini düşündüğüm için adım, oturduğum yer ve yaşım görünmüyor.Özel'den iletişime geçtiğim an yaşımı ve adımı söylüyorum.Elbette ki bu konunun kimseyi zerre ilgilendirmediğini da unutmayın.X kişisi benim adımı bilmek için can da atmıyordur.Ayrıca arkadaşlar, konuyu açan kişi hep bu tarz konular açıp, yazılan mesajlara gülüyor. DO NOT FEED THE TROLL!

@mehmetsunu Ben sorunu bir aşama daha geliştireyim; madem şeffafız, neden avatarda forum üyesinin kendi resmi değil de başka resimler kullanılıyor?

Mesela sizin avatarınızda neden kendi resminiz yok? ben yolda bisiklet sürerken sizi görsem nasıl tanıyacağım? karşılaştığımızda birbirimize kafa selamı dahi veremiyeceksek neden buraya yazıp çiziyoruz..

Şeffaflık sadece üyenin kendi ismini yazması mıdır? birbirini sima olarak tanıyamadıktan sonra ahmet olmuş mehmet olmuş isminizin ne olduğunun diğer forum kullanıcısına ne gibi bir artısı oluyor?

Evet beyler nick satışlarımız başladı
küçük 3, büyük 5 lira
"Endoplazmik bir kulum"
"Yumuklu sucurta "
"Hanım keleşi getir "

On dört yıl dolandım Pervanelikte
Sıdkı ismim buldum divanelikte
Sundular aşk meyin mestanelikte
Kırkların ceminde dar'a düş oldum.

Mahlas, rumuz artık adına ne derseniz, ayıp olduğu da yeni çıktı herhalde?

Geri