Murat Çiftci
Daimi Üye
- Tepki
- 236
Bir müzik aleti çalamıyorum flüt dışında 😁 sorum şu ; plak çalar almak istiyorum.Özellikle eski bir tane.
İyi markalar nelerdir ? Misal şunu buldum Dual KA 40 Receiver Radyo Pikap. Bu pikap işlerinden hiç anlamam.
İyi marka bilen varsa.Yada nereden satın alabileceğim konusunda beni yönlendirirse sevinirim.
Teşekkür ederim değerli bilgiler için.Profesyonel bir sistem kurmak istiyorsanız pikap ,amplifikatör ve hoparlör sistemi kurmanız gerekiyor.Ayrıca günümüzde plak diye satılan bazı kayıtların cd den plağa aktarılmış dijital kayıtlar olduğunu duydum.Millete analog kayıt diye dijitali satıp yüksek fiyatlarla öpüyorlar.Ayrıca plaklar çok pahalı bence.Atıyorum cem karacanın bir plağı 3000 tl gibi.Ben bu yüzden plak sisteminden vazgeçtim.Kasetçalar sşstem kurdum.Bu konuda ayrıntılı bilgi sahibi olmak için muhakkak yabancı ya da Türk plak forumlarına göz atmanızda büyük fayda var.Son olarak tavsiyem plakçalar alacaksanız gidin önce yerinde sesini bir dinleyin sorunu var mı vs.
Aramızda kaval çalmayı bilen var mı, çok merak ediyorum...
New Jazz Kanalını takip ediyorum.Piyano çalıyorum. Ya da çalmaya çalışıyorum demeliyim. Başlangıç seviyesini hiç geçemedim çünkü.
Youtube'da KolayNota isminde bir kanal var. Ünlü eserlerin basitleştirilmiş notasyonlarını paylaşıyor. Onları çalışıp çalıyorum son zamanlarda.