Scudo Sports

Forumu nasıl buldunuz?

@babajanovic Şikayet butonunu kaldırmaya gerek yok. İlgili konulara prim vermeyince zaten bizim yönetici olduğumuz bile unutulur. Emin olun o zaman kimseye ihtiyaç kalmaz. Böyle hakaret eden, küfür eden olmadıkça yöneticilerde pek ortalıkta gözükmezler. Eğer yöneticiye ihtiyaç duyuluyorsa sebebi yine insanlardır. Ben forumda siyaset ve din konuşulmasından yanayım ancak bu şekilde kavga ederek değil ve bu hiç bir zaman bu zihniyetlerle sağlıklı tartışma ortamı doğuracak kadar seviyeli olmayacak.

Bir dönem siyaset ve din konuşulacak bir bölüm oluşturmayı ve tartışmayı bilen arkadaşları orada fikir muazenesi altında izlemeyi sağlayacak bir kısım oluşturmayı istedim, ancak insanlar arasında ayrımcılık doğuracağı için vazgeçtik. Vallahi benim bir düsturum var fikirlerinizin kuvveti efendiliğiniz ile doğru orantılıdır. Bir çok değişiklik yapılabilir, kurallar üye arkadaşlarımız ile yeniden düzenlenebilir. İsterseniz buyurun bir anket başlatın forumda siyasete izin verilmelimi diye bakalım ne sonuç çıkacak ?

Scudo
@Atilla G.

Genellikle din ve siyaset tartışmaları yapıcı değil, dediğim dedik tarzda ise konuşulmasına karşıyım. İnsanların inandığı, sevdiği, yaptığı şeylere birisi ayrımcı, alaycı, kinayeli bir ifadede bulunduğu zaman patlamaya hazır bir bomba koymuş oluyor ortaya sonra iş "tartışma" dediğimiz şeyden kopuyor yazılı çatışmaya dönüşüyor. Bu işidci, kafir, yobaz, putperest, Müslüman, Hristiyan, vs. yakıştırmaları bırakıp forum içerisinde "hassas" olmayı başarabilirsek her konuyu tartışmasız konuşabiliriz. Hatta belki de sizi şikayet butonu aracılığıyla değil de katılımcı olarak görebiliriz fakat yine de üyelere büyük sorumluluk düşüyor.

Farklı dinlere mensup pek çok arkadaşım var ve aramızda tartışma geçtiği zaman hepimiz yapıcı bir şekilde yorumlar yapabiliyor ve hiç kimse bir diğerinin inancına yönelik kırıcı vs. şeyler söylemiyor dolayısıyla hiçbir zaman aramızda kavga çıktığına da şahit olmadım. Siyaset konusunda da arkadaş çevrem bu şekilde, günlük hayat tarzlarımızda da.

Kesinlikle siyaset ve din tartışmaya açık olmamalı. Burası Bisiklet Forum. Konu belli. Bisiklet ve gezi, turlar, yarışlar, bakım ve onarım gibi konuların dışına çıkıldığı zaman iletişim tamamen kopuyor. Gereksiz tartışmalar, insanı geren, huzursuz eden yazılar yorumlar yapılıyor. Bence hiç gerek yok. Ben buraya keyif aldığım bir spor için geliyorum. Siyaset ve din tartışması yapılan forum siteleri de var. Kimse burada sayfalara yaptığı yorumlar ile bir başkasının düşünce yapısını değiştiremeyeceği için boş bir yorum olmuş oluyor. Bisikletle kalın, sevgiyle kalın. Hepinize hayırlı bayramlar dilerim.

@Hues Zaten kimse yüzyüze iken böyle anlamsız gerilimlere sebep olacak tartışma içine girmez. Burada insanlar birbirilerinin mimiklerini bile göremiyor. Doğal olarak yüzyüze bir muhabbet hasıl olmadığı için herkes bir anda karşısındakini ötelemeye, yaftalamaya başlıyor. Ben hep diyorum şurada bana kızan ve küfür eden arkadaşlardan bir tanesi gelsin yüzüme söylesin. Öyle kolay değil arkadaşlar, bu hepimiz için geçerli. Ben daha çok karşılaştığım için kendimi örnekledim. O yüzden bu tip konulara internet ortamlarında fazla girmemek gerekli. İnternet üzerinde küfür, tekfir, yaftalama almış başını gidiyor. Herkes nasıl işine geliyorsa öyle kullanıyor bu mereti. Boşverin arkadaşlar, hepiniz bisikeltin ve yolda olmanın keyfini çıkartın.

Hepinize saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Bu arada,sakıncası yoksa meraktan soruyorum;
Tabiri caizse,burada Allah da benim peygamber de benim edasında yönetici olan heyecanlı,genç bir kardeş vardı.Ne oldu ona?
Ayrıca,hanımlar topluluğu vardı.Küstürüldüler mi?

@Atilla G.

Fikren doğru bir gelişme bu. Ancak insanların olduğu yerde şüphesiz homojeniteden bahsetmekde mümkün değil. İyi ama ayıklama başka türlü nasıl yapılabilir? Karşınızda, dinsiz, cami düşmanı, hatta sizi vatan haini ilan eden birileri oldukça bu konulardaki elektrik de eksilmez. ANCAK bunun elbette bir yolu var. Madem şikayet butonu bu kadar etkili, sizlere iletilir, sizlerde bu insanlar hakkında gereğini yaparsınız. Bir önceki yani sildiğiniz konuda bence 3-5 kişi hariç gayet suhunutle devam eden bir tartışma vardı. O 3-5 kişiyide sizler elimine ettiğinizde açılacak olan konu gayet makul bir şekilde devam eder. Düşünsenize tartışılmadığı, konuşulmadığı sürece diyalog nasıl devam edecek?

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Insanlar tartisabilir ama burada olan seyler tartisma bile degil genelde. Umarsizca saldirilar goruyorum cogunlukla. Bizim gibi dusunmeyenlerden nefret edecek hakaret edeceksek o nefret ettiklerinizden ne farkiniz kalir ki ?

Günde ne kadar süre forumda geziyorsunuz? Benim 1 saati aşıyor bugünlerde. Katılımın daha çok olmasını istiyorum. Bazı sorularım cevapsız kalabiliyor. Herkes için böyledir durum bir yerde.

16 yıl geç kalmış bir cevap olacak ama bisikletçilerin aç olduğu bir siteymiş. Gelmeden farkına varamıyorsun.

Googleden buldum sonra dedim şükür en iyi uzmanlar burda.d

@aytu_14 azcik gülek yavv forum cok guzel ve bilgi dolu ama arada günün stresini gerginliğini atmak icinde makara yapmak lazım 🤣🤣

Egosu tavan yapmış, her zaman her şeyi en iyi hep ben bilirimcileri saymazsak aslında çok güzel ve bir o kadar da bilgi ve tecrübe yığını olan bir forum burası. Çok güzel bakış açısına sahip insanlar az da olsa var. Onları takip etmek keyif veriyor. Burayı oluşturanların sayesinde bilgi birikimim arttı, yeri geldi yardım istedim yeri geldi dilim döndüğünce kendimce yarımcı olmaya çalıştım. Bunlar benim için çok değerli. Başka herhangi bir foruma üye değilim. Umarım bu güzel ortam bozulmadan ilerdeki nesillere de kalabilir.

Geri