Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

Son bir gecemiz kaldı artık. Bana kalırsa Daupheine'yi kazanan Froome, Route du Sud'u ve Giro'yu kazanan Contador'la form ve kondisyon bakımından ya aynıdır ya 51'e 49 gibi bir oran vardır. Quintana büyük turların adamı genelde büyük turlarla haşır neşir bir patlama yaparsa ortalık yanabilir. Nibali bu sefer alamaz gibi bence ancak tecrübeli birisi 1-2 etap alabilir belki.Tejay,Formolo,Rui Costa,Intxausti,Kruswijk,Majka,Hesjedal gibi sporcıular ve niceleri tura renk katacaktır ve etaba bile gidebilirler. Herşey yalan TDF gerçek. Merakla bekliyoruk.

Scudo
@Tolga Çelebi Contador formda olmasına formda da herkesin beklentisi yorgun düşeceği, 2011de denemiş ve 3.haftada yorgunluktan ölüyordu, şimdi de korkarım öyle olacak.. İnxausti ve Formolo yok bu arada :)

@taner07@Özgür R

Şaşırdım Inxausti'nin olmayışını Giro'da Mavi mayo ve Dauphine'de son etaba kadar 3.idi neden gitmiyor acaba ? Formolo yoksa Riblon,Bardet,Peraud,Chavanel,Pinot,Rolland gibi dev bir Fransız ordusu var.:)

@Tolga Çelebi 2 büyük tur üst üste kolay değil, Movistar'ın zaten kadrosu geniş, gerek duymadılar, Vuelta'ya gider büyük ihtimal. Ben dağlarda Meintjes, Caruso, Valls, Geniez, Sepulveda gibi çocukların performanslarını merak ediyorum. Ayrıca Uran ne yapacak onu da 4 gözle bekliyorum :D

@Onur Ali İmren

Porte değil mi o? Şimdi neden başka takımdan teker aldığı çıktı ortaya kafa yerinde değil çünkü:D

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
üst ülkelerdeki insanlar cidden uzun oluyor o sebeple dikkat çekiyorlar.

ya bu arada konu ile alakasız ama martyn ashton felç olmuş bileniniz var mıydı?

@taner07

tipi tanıyorum ama emin olamadım,sonra baktım ve (link)

Lars Boom'un kortizol seviyesi düşük çıktığı için yarışamayacağı söyleniyor...

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Boom'un yerine Vinokurov Vanotti'yi almak istemiş kadroya ama reddedilmiş. Boom ile başlayıp MPCC'den ayrılma durumları da varmış..Haberi Fransız L'Equipe yazmış büyük ihtimal doğrudur..

• Beğen
Tepkiler: hcikler ve taner07
@Özgür R Eğer değişiklik yaptırmazlarsa, Vino dediğini yapar başlatır :) :harika::komik:

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
(link) bu adreste eurosportu izleyebiliriz sanırım arkadaşlar.

Astana ve pek çok takım bir derneğe üye ve bu derneğin kuralları gereği eğer sporcuda cortisol seviyesi düşük çıkarsa yarışmasına izin vermiyorlar ama UCİ tarafından bu yönde bir yasak yok, Astana isterse Boom ile başlayabilir, tamamen takım tercihi bu.

Cortisol hakkında ufak bir araştırma yaptım; anladığım kadarıyla böbrek etrafında üretilen bir hormon bu cortisol. Normal değerlerden düşük çıkması halinde, sporcunun acısını azaltıyor, yani sporcu ağrı hissetmediği için kendini daha fazla zorlayabiliyor yani bir nevi doping. Ama düşük değerlere bir çok şey sebep olabiliyormuş, kullandığınız diğer ilaçlar veya hastalık bunlardan en çok bilineniymiş. Ama düşük cortisol seviyesi kasların ağrımasını engellerken, bir kaza durumunda iyileşmesini de engelliyor, yani sporcu kaza yaptığında o bölge bir daha iyileşmeme riskine sahip olacak ki bu bir kafa çarpması falan olduğunda sonuçlar çok ağır olabilir. Cortisol seviyesi cortisone adlı bir ilaç ile düşürülebiliyor zamanında yasak olmasına rağmen şimdi serbest bu ilaç. Merckx diyor ki, ''Haberim olmadan kariyerim sürerken bana 3 yıl boyunca cortisone vermişler, şimdi ise bisiklet süremiyorum.'' Merckx'in acılarını azaltmak isteyen doktoru ona cortisone veriyor ve vücudu uzun süre buna mağruz kalınca iyileşme gösteremiyor. Zaten kariyerini de sakatlıklar bitirdi diye okumuştum, kariyeri boyunca sakatlıklar ve ağrılarla savaştığı için doktoru ağrılarını azaltmak için vermiş olabilir. Kısacası (kısası mı kaldı sanki :D ) cortisol seviyesinin düşük olması pek hayıra vesile değil :) :harika:

Fanatik güya Fransa Turu haberi yapmış. Kittel'in geçen sezon 8 etap aldığını biliyor muydunuz? Hadi toplam etap galibiyetiyle karıştırıldı tamam kabul peki tura 9 gün kala hastalandığı ve sağlık durumunun henüz netleşmeyip,yarışıp yarışamayacağının belli olmaması ne oluyor:)

(link)

Geri