@Emre Akkanat
Omurgadaki kiriklar gecen seneden. Bu yüzden gecen sene bütün planlarini degistirmisti. Simdi yine belinde omurga kirmis. Böylece bisiklet hayati bitmistir kanimca... Yazik oldu. Jens Voigt gibi bir final yapabilirdi....
Bu arada ayri bir konuya deginmek istiyorum. Dünkü yorumlarda Froome Purito' nun ataginda tek takip edebilen favori olark göründü ve pek cok genc takipcimiz(!) bunu abartili sekillerde yorumladilar. Uzun yillar spor yapanlarin bildigi bir kac seyi tekrar etmekte yarar görüyorum.
Özellikle bisiklet sporunda,yil icerisinde formun zirvesi bir veya ikidir. Illegal destek disinda 3 oldugunu hic görmedim. Bu zirve formu sporcudan sporcuya degisir ve 2-3 haftayi kesinlikle gecmez, iki hafta koruyabilen bile cok azdir. Dolayisiyla; Fransa turunda podyum amaciyla gelenler, bu form zirvesini, Tour' un en zor haftalarinda tutturmaya calisirlar. Tabii ki insan makina degil, varilabilecek zirveye 3 gün erken ulasmak demek, 3 gün erken sona erecek denilebilir. Bir de kac gün dayanacagini bilemedigimizden, bastan digerlerine kök söktüren, sonunda tepetaklak gidebilir, veya tersine basta dökülen, sonuna dogru digerlerine duman attirabilir. Nibali, kendi ifadesiyle, formun zirvesine 2, hafta varacagini söylemisti yaris öncesi. Contador Giro' dan ciktigi icin, o da 2. haftanin ortalarinda varacaktir ikinci zirveye sanirim. Froome konusunda bir sey diyemem, eger bu su anda zirvede ise yikilacaktir sonuna dogru, ama o da daha zirveye varmadiysa, Tour' u kazanma sansinin cok yüksek oldugu meydandadir.
Gecen seneden bir örnek vereyim: Nibali gecen sene Italya Sampiyonu oldu, ve Fransa Turunu kazandi, ama formu Vuelta' ya yetmedi ve Horner(!) gibi bir ihtiyara takildi.
Indurain Giro ve Fransa Turuna katildigi yillarda Vuelta' ya hic katilmadi.(Gerci Vuelta' yi kazanmayi hic bir zaman planlamadi diyebilirz.) Gsenher iro' ya katilmadigi zaman da Düpnya sampiyonasini planladi. Yani bu senede ulasilabilecek iki zirveye de her sene ulasmak cok zor. Genellikle bir sene iki zirve, bir sene tek zirve gibi görünüyor. Tabii tekrar da yarar var; sporcudan sporcuya farkli olabiliyor...
Kissaden hisse, Fransa Turu' nun en basindaki bu cok büyük performans farki gibi görünen seyler kimseyi yaniltmasin. Bu diger yarislar icn de gecerlidir.