Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

bugünün tekrarını nereden izleyebilirim?

Scudo
Tekrar şu an Eurosport 1 de kaza tekrarı geçti, Cancellara iki tane kaburga kırığı ile etabı bitirmiş, bu adam lakabinin hakkını sonuna kadar veriyor , iki kırık sonrası yarıştan çekilmiş çok şanssız bir sezon O nun adına. Zincir attığında bile Contador a tepki gösterildi , su kazadan sonra Sky gerçekten beni bir kez daha soğuttu kendinden. O kazadan ölüm haberi bile çıkabilirdi, 50 km ye yakın hızda oldu kaza durdurulması çok doğru. Eğer Froome düşseydi gibi ihtimalleri yaziyorsak , durum kişiden kişiye değişiyorsa bazı yazılı olmayan kurallar olmalı ki o kurallar zaten var böylece herkes için eşitlik oluyor,modern bisiklet bu değil modern bisiklet karbon, elektronik olabilir ama bu olamaz.

Bu fdj takımına bisikleti yasaklamaları lazım. İki yıl öncede takım elemanlarından biri bodoslama trafik levhasına girivermişti. Tamda adamların kelepir formasını alacaktım ama neyse belki formanın laneti filan vardır belli olmaz. Sonunda cancellera yı bisikletten ettiler adam ilhan mansız gibi sakatlıktan erken emekliye ayrılacak gibi. Bütün spartaküslerin kaderi aynı herhalde.

Ayrıca bu sele altına takılan gps cihazlarının ilk kez faydasını gördük Huy yokuşunda Froome ve Purito nun anlık hızlarını görebildik , dimension data sanırım bu şirket fakat başka bir Gps şirketi olup verileri Dimension şirketi ne de veriyor olabilir.
Fabian Cancellara zaten gelecek sene klasikler sonrası bisikleti bırakacak.

Yarışın kaydını tekrar izliyorum. Feci bir kaza olmuş, bir kaç kırıkla atlatılması büyük şans. Yalnız sky hakikaten ingiliz sevimsizliğinin tam karşılığı. Bir ara bi moviestarlı reis, öndeki sky bisikletçiye iyi bir küskü verdi. Dalıyodu az daha.

@Serkan.ÇABAŞ Öncelikle Sky takımını bu kadar sahiplenmeniz gerçekten hoşuma gitti, saygı duyuyorum :) Ama şöyle de bir durum var; Sky normalde en önde giderken kaza olsa kimse birşey demezdi ama kaza oluyor 20-30 kişi sarı mayo dahil düşüyor ve yarış yöneticisi öne gelip yarışı durdurmaya çalışırken Sky'ın bir anda öne çıkıp atak yapmayı çalışması hiç para için, kazanmak için herşey yapılır ile açıklanabilecek bir şey değil. Bilmişlik yapmak istemiyorum ama son yıllarda kaçırdığım büyük tur yok ve ben Sky'ın daha önce büyük bir kazaya karışıp hakkının yendiğini hiç hatırlamıyorum. Giro'da Wigo yağmurdan düşmüştü, çok alakasız bu. Froome geçen sene zaten kendi sakarlığından düştü. Geçen sene Giro'da bahsettiğiniz durum sanırım Quintana'nın atağı ama orada da İtalya'nın meşhur(!) organizasyonunun yaptığı bir hata, ne kaza ne başka bir durum söz konusu.Ayrıca daha önce büyük turlarda olmasa da çeşitli yüksek kategorili yarışlarda birçok defa yarışın durduğu oldu. Sky takımı birçok yenilik getirdi güzel, çok güçlü takım güzel, yeni düzen böyle güzel, o zaman bu kadar nefret toplamasına da tepki gösteremezsiniz...

Cancellara kaburga mı kırdı yoksa omur mu?

bunun tespit edilmesi kaç gün sürecek bilmiyorum youtube aramalarına gizledim linki
yalnız fransa bisiklet turu videolarını (link) isimli elemanda yayınlıyor. galiba onunkileri de silmişler ama tekrar yüklemiş ben bir uyarı daha alırsam o hesabım tamamen patlayacağı için giro videoları da güme gitmesin diye ellemiyorum artık.
şimdilik buradan devam

Tour De France - 3. Etap Son 60 KM

Bu da oricadan bi teknikerin gozunden kaza sonrasi. Ne bileyim, bisikletciden cok yarisin akibetini dusunuyor gibi, yorum sizin

@taner07

orada biraz yarışı da okumak gerekiyor kanımca. çünkü tam yokuş başlıyordu team sky full kadro önde liderini yokuşa önde sokmak istiyordu yarışın durduğu sokakları/caddeyi görürseniz dar bir alanda olduğundan atakları bundan ötürürü idi zaten adamlar önde. sonra bir anda tvde kırmızı araba pelotonun önüne yanaşmış sakin sakin diyor tempoyu düşürmeye çalışıyor zaten sonrası el kol kaldı ki team skyi öyle ip gibi de görmüyoruz pelotonun önünde dağınık. haa şuan direk team sky'a bir eleştiri okumadım şu an itibari ile yarım saat göz gezdirdim yoksa bu tarz olaylarda pelotonun sert eleştirilerini de biliriz. kanımca anormal durum yok gibi. tvlerde bize yanlış yansıyor olay.

belki o ekranda movistarlı tepki gösteriyor kannaugh da abi görmüyon mu yarış durdu sen neyin peşindesin diyordur..

• Beğen
Tepkiler: Özgür R

hatta şöyle bakın dk 3.58 de 2 hakem aracı pelotonun önünde yarış durdu mu durmadı mı belli değil..
sonra hakem aracı ayrılıyor ve team sky evet atak yapıyor çünkü yarış başlıyor dediğim gibi önümüzde yokuş başlangıcı var ve team sky buraya yüksek tempo ile girecek vs vs..
sonra hakem geliyor yarışı bir kez daha yavaşlatıyor ve burada astana gelip hakem aracına bir şey diyor dk 5.35 sonra arkasından movistar geliyor o da team skylılara laf ediyor orada da zaten kannaugh da hakem aracını gösteriyor...

edit: QST patronu Patrick Lefevere de yarışın durmasına isyan etmiş.. belki bu takımı da sevmezsiniz artık

@Emre Akkanat
Omurgadaki kiriklar gecen seneden. Bu yüzden gecen sene bütün planlarini degistirmisti. Simdi yine belinde omurga kirmis. Böylece bisiklet hayati bitmistir kanimca... Yazik oldu. Jens Voigt gibi bir final yapabilirdi....

Bu arada ayri bir konuya deginmek istiyorum. Dünkü yorumlarda Froome Purito' nun ataginda tek takip edebilen favori olark göründü ve pek cok genc takipcimiz(!) bunu abartili sekillerde yorumladilar. Uzun yillar spor yapanlarin bildigi bir kac seyi tekrar etmekte yarar görüyorum.
Özellikle bisiklet sporunda,yil icerisinde formun zirvesi bir veya ikidir. Illegal destek disinda 3 oldugunu hic görmedim. Bu zirve formu sporcudan sporcuya degisir ve 2-3 haftayi kesinlikle gecmez, iki hafta koruyabilen bile cok azdir. Dolayisiyla; Fransa turunda podyum amaciyla gelenler, bu form zirvesini, Tour' un en zor haftalarinda tutturmaya calisirlar. Tabii ki insan makina degil, varilabilecek zirveye 3 gün erken ulasmak demek, 3 gün erken sona erecek denilebilir. Bir de kac gün dayanacagini bilemedigimizden, bastan digerlerine kök söktüren, sonunda tepetaklak gidebilir, veya tersine basta dökülen, sonuna dogru digerlerine duman attirabilir. Nibali, kendi ifadesiyle, formun zirvesine 2, hafta varacagini söylemisti yaris öncesi. Contador Giro' dan ciktigi icin, o da 2. haftanin ortalarinda varacaktir ikinci zirveye sanirim. Froome konusunda bir sey diyemem, eger bu su anda zirvede ise yikilacaktir sonuna dogru, ama o da daha zirveye varmadiysa, Tour' u kazanma sansinin cok yüksek oldugu meydandadir.
Gecen seneden bir örnek vereyim: Nibali gecen sene Italya Sampiyonu oldu, ve Fransa Turunu kazandi, ama formu Vuelta' ya yetmedi ve Horner(!) gibi bir ihtiyara takildi.
Indurain Giro ve Fransa Turuna katildigi yillarda Vuelta' ya hic katilmadi.(Gerci Vuelta' yi kazanmayi hic bir zaman planlamadi diyebilirz.) Gsenher iro' ya katilmadigi zaman da Düpnya sampiyonasini planladi. Yani bu senede ulasilabilecek iki zirveye de her sene ulasmak cok zor. Genellikle bir sene iki zirve, bir sene tek zirve gibi görünüyor. Tabii tekrar da yarar var; sporcudan sporcuya farkli olabiliyor...
Kissaden hisse, Fransa Turu' nun en basindaki bu cok büyük performans farki gibi görünen seyler kimseyi yaniltmasin. Bu diger yarislar icn de gecerlidir.

biraz da tv yorumcularının konuşmalarından etkileniyoruz galiba, ama onlar da ekrandan seyrederek yorum yapıyorlar ve yanlış okumalarda bulunabilirler, yarışın sarı mayo için durdurulduğunu söylediler mesela ama işin aslının öyle olmadığı anlaşıldı, sky hakkında da yanlış bir okuma yapmış olabilirler tam bir kaos ortamı var kim neyi neden yapıyor kolay anlaşılamayabiliyor

• Beğen
Tepkiler: deathsidestory
Geri