Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

@Serkan.ÇABAŞ Öncelikle evet herhangi bir açıklama okumadım bu da durumu bizim abarttığımızı onaylayan bir durum. Patrick Lefavre her b.ka tepki gösteriyor zaten şaşırmıyor kimse ama burada önemli olan onlar Sky gibi öne geçip tempo yapmadılar. Ayrıca evet dikkatli izleyince hakemlerin yarışı devam ettirdiğini anladım şimdi, Sky burada haklı gibi gözüküyor ama böyle bir durumda atak yapınca da tepki çekmeleri normal. Ama bunun bedelini pelaton fena ödetecek gibi geliyor :) Belki de bu kadar tepki görmesinin sebebi zaten sevilmiyor olmalarıdır, mesela şöyle düşünün Contador, Schleck'e atak yaptı ama normalde görmesi gerektiği kadar tepki çekmedi çünkü zaten sevilen bir sporcu :)

@ihtiyar Katılıyorum abi ama eğer Froome daha zirveye gelmediyse ohooo işi var pelatonun, dağıtması lazım herkesi :) Ayrıca ufak bir karışıklığı düzelteyim; Nibali geçen sene değil, 2013'de Giro'yu aldıktan sonra TDF'yi atlayıp Vuelta'da Horner'a yenilmişti :):harika:

Scudo
@ihtiyar

İhtiyar abi bir karışıklık oldu sanırım. Nibali geçen sene Vuelta'da yarışmadı.Bir önceki seneydi Horner'a geçildiği o zaman da Giro'yu kazanmış Fransa Turu'nu pas geçerek Vuelta'ya gitti.Form konusunda söylediklerinize genel olarak bakıldığında katılıyorum fakat şöyle bir durum var, dediğiniz gibi Nibali Fransa zaferi sonrası Vuelta'ya gidip Horner'a güç yetiremiyorsa yada tekrar bir form tutma olayına girip yeterli gelmiyorsa,Contador Giro zaferinden sonra Fransa'da tekrar 2.hafta yada son hafta form tutmasını beklemenizi tam anlayamadım.Bu kısmı açıklarsanız sevinirim.

Dünle ilgili olarak ise Contador'un gösterdiği zaaflığın turu kesin olarak kaybettiği sonucunu çıkarmasını bende kabul etmiyorum,hatta önceki mesajımda yazmıştım.Aslında etap profiline göre baktığımda bu tarz bir yokuşta Froome'un zaman kaybetmesini bekliyordum.Daha önümüzde çok uzun bir zaman var herşeyin olabileceğini düşünüyorum ve Contador dahil Nibali,Quintana'nın ben öyle kolay pes edeceklerini düşünümüyorum.Contador'un tek dezavantajı son hafta yaşayacağı yorgunluk olabilir onun dışında bence hala şanslar eşit..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve hcikler
Bugün taşlı yollardan geçiyoruz, etap en uzun etaplardan biri 223 km ve 7 bölümden oluşan 13 küsur km taşlı yol bulunuyor ve son taşlı yol 13 km kala bitiyor. Öncelikle etap Roubaix'ye benzetilse de onun kadar sert ve zor olmadığı aşikar çünkü Roubaix'de 50 küsur km taşlı yol geçiliyor ve Arenberg, Carfur De'Labre gibi çok sert taşlı yollar bugün geçilmeyecek hatta benim bildiğim hiçbir ünlü taşlı bölüm geçilmiyor ve bugün geçilecek bölümlerin zorluğunun çok yüksek olmadığı hatta kolay bölümler olduğu söyleniyor. Ama etap boyunca karşıdan ve çaprazdan çok sert rüzgar bekleniyor ki 2. etaptan bildiğimiz üzere bu rüzgarlar pelatonu darmadağan ediyor ki Tinkoff'dan Rogers da bugün ortalık karışacak demiş :) Bugünkü yarışı okumak gerçekten zor ve kazanacağı bilmek kesinlikle imkansız çünkü yarış ne yönde gelişecek kestirmek çok zor hele bir de yağmur yağarsa ooo ortalık fena karışır :komik: Öncelikle takım olarak baktığımız zaman özellikle son 50 km civarına geldiğimiz öne çıkması beklenen iki takım var bunlar Etixx ve Astana ve bence BMC. Astana Nibali'ye zaman kazandırmaya çalışırken Etixx de etaba gidecek ve Tony Martin'e sarı mayoyu giydirmeyecek çalışacaklar, takım hala Martin için çalışacakmış öyle açıklamalar var ama aynı anda Stybar ile etaba da gideceklerdir. Peki favoriler kimler? Öncelikle son şampiyon Degenkolb ve Kristoff ve Graipel gibi taşlı yolları iyi geçebilen 3 sprinter çünkü taşlı bölümlerin çok sert olmadığını göz önüne alınca kopma olmaması ve 10-15 kişilik bir grubun toplu bitirmesi muhtemel. Bir de bu yollarda özel yetenekleri olan adamlar var bunlar da Sep Van Marcke, Stybar, Gauden, Avermaet ve yaşı geçse de eski toprak Chavanel :harika::komik: Ayrıca takım liderlerini taşırken önde kaldığı durumda kazanma ihtimali doğabilecek isimler var bunların başında elbette Sagan, Fugslang, Boom, Thomas gibi isimler geliyor. Favorilerinizi alalım :)

upload_2015-7-7_11-50-55.png

@taner07

rahatlamış hissettim şimdi kendimi : )

peloton zaten ilk denemesini sonra yaptı bir ara önde astana tinkof çalıştı ama koparamadılar skyi

@taner07
bugünkü etap bence de karışık ama son bölümlerde kaçarak bir Belçikalı veya Hollandalı götürecek gibi geliyor bana.
toplu sprinte kalırsa Kristoff :D favorim,çok mu yanlı bakıyorum....:p

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@taner07 Tahmin etmesi çok zor ama ben Degenkolb kazansın istiyorum:) Hem Velogames takımımda var hemde son zamanlarda adama karşı bir sempati duymaya başladım. Pelotonun bugün birkaç parçaya bölüneceği düşünülüyor umarım öyle olur bizde zevkle izleriz:p

Stybar, Degenkolb alabilir. Bugünkü yarışın ana sloganı "arkada kalanın canı çıksın" olabilir :D
Her ne kadar şirkette rahat rahat izleyemesem de eurosport üyeliğini aldım, kulaklıktan dinlesem de olur. Romantik aşk romanlarındaki abilere döndüm, sesini duysam da yeter tribine girdim. Bir tour de france uğruna ya rab, ne yiğitler yumuşuyor! :p

Uzun km`lerde benim en büyük favorim Degenkolb bu sene klasiklerde çok başarılıydı. Van Avermaet ve Sagan da sürpriz yapabilir.
Froome düşer, Nibali kaybettiği zamanı geri kazanır, Contador bu sefer Sagan`ın peşinden ayrılmaz ve zaman kaybetmez, Quintana Valverde abisini peşinden gitmezse işi çok zor.

hepiniz froome düşer diyorsunuz, bence froome bu saatten sonra düşmeeez:p

froome düşmezz, fromee düşmeeezz:p

Bu "Froome düşer" çemberi çok tehlikeli olmaya başladı. Herkes böyle enerji vermeye devam ederse adamın pek ömrünün kalmadığını ve en fazla 3 etap daha çıkarabileceğini söyleyebiliriz.

"Telekineziyle Froome'u düşürdüler!!!" :D

Froome düşer muhabbeti yarış,parkur analizi olarak yapılınca güzel ve mantıklı ama temenni olunca:kötü: Çünkü düşme olduğunda dün gördüğünüz gibi kaburgalar kırılıyor,köprücükler kırılıyor vs..

Froome kazansın istemeyenler en azından dağlarda Contador'un veya Nibali'nin onu geçip kazanmasına sevinirlerse hem Froome gene kaybetmiş olur hemde böylece bir sporcu da düşüp sakatlanmamış falan olur.Öbür türlü dünkü kazada üzüntüden perişan olmuş moduna girilip burada yakılan ağıtların bir anlamı kalmıyor:ckskc:

Üstüne alınacak arkadaşlar kendilerini biliyor, diğer arkadaşlarım üstüne alınmasın saygılarımı sunuyorum onlara:)

Artık dünü dünde bırakıp bugünkü etaba geçelim.

Fransa Bisiklet Turu 2015'in 4.etabı saat 15.00'ten itibaren Eurosport'tan canlı yayınlanacak ve Seraing-Cambrai arasında koşulacak.Bu etap 223 km'lik uzunluğuyla TDF 2015'in en uzun etabı.
Etap tam klasikçi etabı. Degenkolb Paris-Roubaix'i almıştı bencede bu etabın favorisi ama bisiklet 2-3 takımın olduğu değil 200 sporcunun olduğu bir spor ne olacağı belli olmaz ama bugün epey televizyon ve bilgisayar karşısında kalacağız gibi. :)

Etap Profili ;

image.jpg

Sprint Kapısı ;

image.jpg

Son km ;

image.jpg

Etap bugün dün olduğu gibi baştan mı verilecek?

O nasıl bir kadro öyle

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    88,2 KB · Okunma: 41
Arkadaşlar Yayın başladı.

@isamorgil Başlayan dünkü etabın sonrasındaki özel program :(

Geri