Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fransa Bisiklet Turu 2015

Contador ayak yapmış mıydı? :D

Orada gövde gösterisini yaptı adam, beni silkeleyemezsin ve atağı yaparım senden zamanı bile alırım dedi, bastı geçti. Hak hukuk etik falan kalmadığı için az buçuk empati ve objektiflik konusunu gündeme getirmeye çalışıyorum yine naçizane. Bu tür konular sadece Froome yaptığında polemik oluyor. Bu etik midir? :)

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Scudo
@deathsidestory Kazananın her yaptığı insanların gözüne batar, bir açığını yakalamaya çalışırlar bu böyledir. Zamanında Armstrong için de söz konusuydu daha sonra Contador için de. Başka spordan örnek vermek gerekirse Mayweather'ın da her yaptığı tartışma konusu olur ama diğerleri aynı şeyleri yapınca bu sonuçta bir iş denir :harika:

Seyircinin yaptığıns ben bişe oturduğum yerden sinir olurken adam iyi dayanıyo, edep başka bi şey gerçekten.
hele bugün o amcanın çektiği hareket sonrası keyiften dört köşe olan eurosport sunucularına ayrıca sinir oldum, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda!

Etap sonu Nibali Froome'un sorun yaşadığını bilmiyordum dedi. Vinokurov'da Nibali'nin kafasının arkasında gözü yok dedi. Eski defterleri karıştırmak gibi olmasın ama sanırım daha 2 ay önce Giro'da Contador lastik patlattığında gene bu Astana atak yapmıştı sanırım.Helal olsun ne diyelim..:cool: Nibali her geçen sene Astana'ya çok yakışmaya başladı..

https://pbs.twimg.com/media/CKsxhmaWIAAG6oA.jpg:large

Artık Tour galibi % 90 belli yarın Quintana mucize yaratmazsa. Valverde ,Contador ve Nibali podyum için yarışabilirler fakat Contador da güç yok, Nibali bugünden yorgun yani sıralama çok değişmez. BUgünkü ataklardan sonra yarın ki etabı sürpriz birisi kazanabilir zira tüm favoriler bugün kendini yordu yarına Contador zaten atak yapamaz, Froome a gidebilir etap . Ama ben daha çok sürpriz bekliyorum.

Bu sari mayoya karsi etiklik konusuna biraz karisayim. Olay sadece sari mayo degil, sari mayo icin yarisanlarin, yani genel klasman birinciligi icin yarisanlarla alakali... Tarih olarak cok eskidir yazili olmayan bu kural. Tabii ki sadece bu kural degil, benzeri dah bir sürü kural vardir. Eskiden sari mayoyu giyen, pelotonun patronu idi, onun dedigi kural olurdu, su dökme molasindan tutu da nereye kadar. Yani peloton icerisinde kimse cikip ta sari mayoluya bir sey söyleyemzdi eskiden. Fakat 1980 lerin sonunda, dogu bloklarindan, o zamanin sovyetlerinden filan spocular bu yarislara girmeye baslayinca, bu var olan yazisiz kurallari bozmaya basladilar. Sprint atmanin bile bir raconu vardi. Hatirlayanlariniz var mi bilmem, ama mesela bir Djamuliddin Abdushaparov vardi özbek, sebep verdigi kazanin haddi hesabi yoktu...
Bu acidan bakinca, Nibali' nin atagi sari mayoya karsi degil. Cünkü genel klasman sansi zaten yoktu. Ayrica genel klasman mücadelesi takimlar arasi bir mücadele oldugundan, bir takim tamircisinin yaptigi hata sebebiyle sorun yasayana karsi atak konusu tartisilabilir. Bardetz de bütün etapi neredeyse kücük ayna disli ile gitmek zorunda kaldi. Bu durumda Nibali onu da mi beklemeliydi?
Tabii ki Froome dogal bir engel sebebiyle veya kendi hata yapmadan bir kazaya karisinca geri kalinca beklemek, sari mayo icin yarisanlar icin bir kural. Ama son senelerde bu isin iyice suyunu cikardilar. Bir takimin basina bir rus geliyor, mültimilyarder, ne kural taniyor, ne etik.. Diger yanda bir kazak takimi var, ahlak edep arama.. Ortada dönen paralar büyüdükce, bu isin de ahlaki yönü arka plana kayiyor. Zaten Armstrong, Fuentes,..... olaylarinin sebebi de ayni degil mi? Arada kaynayan, bu spora gönül verip, sonunda bu isten para kazanmiak zorunda kalanlara oluyor...

@ihtiyar abi haklısın ama bizim bunu istememiz yanlış mıdır? Ne yalan söyleyeyim ben Rolan ile Nibali finişe kadar kalsaydı Nibali onu geçmesine izin verir diye aklımın ucundan geçti.. Öyle yapsaydı şanı daha güçlü olmaz mıydı.?

Ya tabi ben orada yarışmadığım için böyle söyleyebiliyorum. Yani yarışsaydım böyle düşünmeyebilirdim. Hatta bazen düşünüyorum. Domestik bile olsam ekip liderini beklemem o derece ama ben böyle görmek istiyorum. Mesela tenis bana o yönden çok zevkli gelir.. İstisnalar dışında rakipler tebrik eder .. Hakem bir kere ne demişse odur. Yani bu rakibe saygıdan dolayı böyledir.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@ihtiyar

İhtiyar abi söylediklerine katılıyorum etik, hak vs bunlar görüntüde kaldı artık çoğu yerde.Ama mesela Bardet konusunu çözemedim. Nibali'nin Bardet'i beklemesi ile ,sarı mayoya atak yapılması arasında bir bağlantı kuramıyorum. Yoksa mesela arkada bir sürü kaza oldu bugün onları tabi ki beklemeyecekler yani Nibali Bardet'i beklemesi zaten mantıksız olur.:) Mesela yarın sarı mayo gene bu tarz sorun yaşasa bütün genel klasman takımları ve pelotonun birçoğu beklerken genel klasmanda Froome'un 1 saat arkasında olan 3-5 kişi atak yapsa ne yapacağız.Onların genel klasman iddası yok deyip gitmelerini normal mi karşılayacağız yoksa herkes beklerken onlarında beklemesi mi gerekecek.:)

• Beğen
Tepkiler: taner07 ve ihtiyar
@Özgür R

Bardet ve Nibali' nin ataklari etap kazanmak icindi. Yani ayni düzeyde ve ayni hedefe yönelik..... Bu yüzden bir kiyas götürür.

Tabii ki genel klasman iddiasi olmayanlarin ataklari her zaman hösgörülecektir. Zaten bu yüzden de böyle büyük guruplar kacabiliyor. Zaten yarisin bütün mantigi bunun üzerine kurulu. Kacan guruplarda zaten genel klasman sansi olan birisi olsa, o atak büyük olasilikla basariya ulasamaz. Kacanlar zaten istemezler böyle bir seyi. Iki sene önce Pireneler' de Nibali' nin kacan kacan guruptan nasil kovuldugunu hatirlayalim.

Kazak Astana Rus'lara benziyor iyice önce Giro'da sonra burda gerçi Giro'da Contador ağzının payını vermişti ama burda olmadı. Quintana bu etabı alabilirdi ama olmadı,Nibali'den çok daha iyi geliyordu. Yarın için ise genel klasmanın ilk 2'si belli zaten. Froome Quintana yada Quintana Froome onların arkasındakiler bence en az 3-4 dakika fark yiyecektir. Contador,Nibali,Valverde bir 10 dakikaya yaklaşabilirler. 2.30 dakika çok fazla bence kapanmayacak ama Quintana neler yapabileceğini gösterdi. Yarın ki etabı tatil sebebiyle izleyemeceğim ona çok bozuğum :(

@ihtiyar

İhtiyar abi normal zamandaki kaçış gruplarından yada kaçmaya çalışan sporcular değil buradaki konu.Sorun yaşayan sarı mayoya atak yapmayı değerlendiriyoruz.:) Mesela yarın kaza yaptı sarı mayo,peloton ve genel klasmanın da etik davranacağı tuttu yavaşladılar, aradan genel klasmanda 1 saat 50 dakika geride kalan Uran benim genel klasman iddaam yok gidiyorum deyip basıp giderse napıcaz:) Normal kaçış grubu oluşması, pelotonun kendini riske sokmayan kaçışlara izin vermesiyle bu konunun ben bağını çözemiyorum:) Nibali'nin Bardet'i de mi beklemesi lazım kısmına da gene hala anlamış değilim:)

Mesajlarımı size muhalefet etmek için yazmıyorum kesinlikle sadece olayı anlamaya çalışıyorum:):harika:

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve KADANS
Arkadaşlar bi de şöle bi şey dikkatimi çekti, eğer ilk etaplarda Quintana düz etapta zaman farkı yemese ve takım zamana karşıdaki farkı çıkarsak froome ile arada devasa bi fark yok. Yani demek istediğim performans olarak froome uçuk bi şey yapmamış. Hatta bence sky ın verdiği desteği valverde dahil tüm movistar quintanaya verse şartlar dengeli olurdu. Hatırlayın şu tırmanışlarda movistar domestiklerinin kaçış grubundan geriye dönüp destek vermemesini falan. sizler ne düşünüyosunuz bu konuda?

@KADANS

Froome'un insanüstü bir durumu zaten asla yok millet abartıyor tamam turun en güçlüsü ama oda sonuçta insan. Fark şu anda 2.30 dakika bu asla fazla bir fark değil. Sky bir iki etapta ortalığı patlatıyor sonra uyutuyor. Contador buraya çok kötü geldi eğer Contador formda olsa gerçekten duble olabilirdi. İnternetten Vuelta 2014 videolarına bakıyorum orda Contador Froome'a üstünlük kurmuş bu senede Froome Contador'a bu spor böyle demek ki her sporcu her sene şampiyon olamıyor.( Nibali,Basso,Contador vs gibi )

bu sene tur çok olaylı başladı kazalar v.s ama sona doğru çok rutin, hiç bir aksiyon yok :) Giro daha heycanlıydı bana kalırsa.

Etik metik daha önce de çok konuşulmuştu. Ne demiştik, burada sadece yarışçılar değil, bisikletler ve ekipmanlar da yarışıyor; her türlü mekanik arıza doğaldır, durmayı yavaşlamayı gerektirmez.
Ben rus eurosporttan izliyorum, mesela Bardet in ön aktarıcı sorunuyla ilgili, Di2 nin pili bitmiş olabilir dedi. Nibali niye hala mekanikte ısrar ediyor, o aptal mı? Di2 kullanıyorsan avantajıyla beraber dezavantajına da katlanacaksın arkadaş. Jant yamuldu, lastik patladı, Corima kullan o zaman sen de.

Kazaya gelirsek, kendi dışında gelişen toplu kazalarda yavaşlamak hatta durmak olmalı, işte etik toleransı bu kadar. Ancak mesela dünkü inişlerde sarı mayo virajı alamayıp uçarsa ne olur? Dasvidanya denir, boş vakitlerinde viraj antremanı yapsaydı denir, ben niye hızlı giriyorum, o nu hataya zorlamak için. Etik mi? Tabi ki etik, çocuk oyunu mu bu? Patriot games mi ya da "dostluk maçı" mı? Kimsenin kontratak yapmadığı, kalecinin uçmadığı, faul yapılmayan, tatsız, tutsuz, yavan...

Şurada ağız tadıyla bi zafer yaşatmadınız Kazakistan a...Neymiş, Tinkoff gibi para babaları vs... Arkadaşlar, ASTANA takımlar içerisinde reklam kaygısı olmayan TEK takımdır.
Astana bir şehir, başkent, turistik te değil Antalya gibi. Yani reklam yapmıyor. Baş sponsor Samryk bizim İller bankasının karşılığı. Siz hiç iller bankası reklamı duydunuz mu? Çoğunuz böyle bir banka olduğunu bile bilmeyebilir, mevduat toplamaz, şubesi yok. Omuzunda yazan air astana, ha bi yere kadar ama önemli olan takım ismi. Bu anlamda devlet destekli yani gerçek bir AMATÖR klüp Astana proteam.

not: Mikel Landa, air astana nın yeni reklam yüzü. Uçağa bisikletiyle giriyor, "kem küm, Cantodor a atak çekerken kendimi kaybetmişim, 10 bin metre irtifaya çıkmışım" diyor. Ya da kötü ruscamla ben öyle anladım :)

Geri