Scudo Sports

Fuji touring?

@mehmet.ali

Pedalla ile demin konuştum, söylemeden geçemeyeceğim çok kibar bir konuşma üslubuyla samimi ve içten konuştular teşekkür ederim. Kendileri şuan için stoklarda sadece 54 ve 56 kadro boyları olduğunu söylediler diğer kadro ölçüleri haziran ayında geleceğini dile getirdiler.

@hamdi y. bey size uyan kadro ölçüsü varsa buradan alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: hamdi y.
Scudo
@Lovless Evet serkan bey hem çok kibar hemde bıkmadan usanmadan sorduğun soruya cevap verebilen birisi :)

• Beğen
Tepkiler: Lovless
@Lovless biliyorum mail atmıştım ben de gayet çabuk ve güzel bi dille dönüş yaptılar, teşekkürler yine de :) aslında bugün sipariş verecektim 54 kadro ama dün gece aklıma acaba VSF mi alsam sorusu düştü kafam, kalbim karmakarışık :D bi gidip Bisiklet Gezgini'ni ziyaret edip bakacağım önce. Vsf ile çıkarım ya da Touring siparişini veririm o gün :)

@hamdi y.
Ben de aynı ikilemdeyim. VSF bir tık önde. Sadece gidonda Touring önde. En ucuzu da mtb yi çevirmek ama insanın içine bir sevda düşünce gözü bir şey görmez oluyor.

@ykaya gidon konusu benim de en büyük derdim aslında. Bi gidip konuşacağım, belki de gidon değişikliği yaparlar ya da en azından öyle umuyorum. Konuşursam sonucu buradan yazarım size de, yarın gitme niyetindeyim olmadı cuma.

• Beğen
Tepkiler: ykaya
@hamdi y. bey bisiklet gezgininde vsf için istediğiniz gidonu takdırabilirsiniz, hatta istediğiniz ürünü taktırıp değiştirdiğiniz ürünle fiyatından düşüyorlar.Siz sadece farkını veriyorsunuz. Bende bu konu hakkında uzun zamandır çelişkideyim. Vsf donanıma baktığınız zaman harika magura frenler dinamo farlar vs. baktığınız zaman harika, oradaki sorumlu kişileri söylemeye gerek duymuyorum harika insanlar. Kendileri hakkında olumsuz hiç birşey duymadım. fakat ben 28 '' istediğim için fuji düşünüyorum. vsflerde 28'' olanlar 52 kadro boyundan baslıyor, buda benim için büyük olduğunu düşündüğüm bir kadro boyu. Daha çok şehir içi ve kısa turlarda kullanacağım yurt içinde. 3000 tl. fuji touring mi, 3300 tl harika özellikleriyle vsf t300 mü sorusunun cevabını kendimce veremiyorum açıkcası. Ama sizin için 52 ve üzeri kadro ölçüleri size uygunsa T500 modelini düşünmeden almanızı tavsiye ederim.

@Lovless siz gidip konuştunuz peki ayrıntılı olarak kadro boyu olayını? Açıkçası ben o kadar kadro boyu ya da 28" olayını düşünmeden gideceğim. Siz de gitmediyseniz bi uğrayın isterseniz belki 28" farklı bir kadro çözümü üretirler yoksa da getirtebilirler? Ben hiç olmadı bi gidip görmek istiyorum en azından. Kadro boyu vs. düşünmeden gideceğim yok size göresi kalmadı derlerse Touring'e dönüş yapacağım. T500'e niyetliyim ben de. 2015 modelinin bana göre kadro boyu vardır umarım. Zaten kendileri ölçüp biçiyor bakalım nolcak :D

• Beğen
Tepkiler: Lovless
Geçtiğimiz Ağustos 2015 te fuji touring almıştım. Nakit 2300 lira ya.
Bir miktar test etme imkanım oldu. Şöyle ki:

Negatif konular:
- Sele, pedal, lastikler,arka bagaj en baştan değişmeli.
- İki adet suluk takılabiliyor , 3 veya 4 değil.
- Micro shift vites sistemi şehir içi kullanıma uygun değil, çünkü değiştirme esnasında bir eli bırakmak gerekiyor, yoğun trafikte sorun olabilir.
- Maalesef uygun bir ayna bulup takamadım. Ancak kelepçeli spy ayna takılabiliyor, o da yetersiz kalıyor. Gidon da uygun takacak yer yok.
- Ön vites artırıcı zayıf, en az deore ye yülseltilmeli.
- Ben shwalbe maraton plus tour 700#35 taktım zor oldu, daha geniş lastik takılmaz.
- Ön maşa da bagaj montaj delikleri her çatalda birer tane dışta var, çoğu çelik kadro maşalarda içli dışlı olmak üzere ikişerden dört adet var.
Bu eksiklik yeni tip s şeklindeki ön barajları takmayı engelliyor.
- Çok ciddi turlarda jant setinin de değişmesi gerekir, jant göbekleri de güven vermiyor.
- Drop Bar gidon a alışmak zaman alıyor.

Pozitif Konular :
- Fiyatı çok iyi, her halukarda 2300 tl. yi hakediyor.
- Ben sade, basit bisikletlerden hoşlanıyorum. Göbekten vites, dinamo, aydınlatma sistemi, disc fren, sonuçta 30-40 liraya ucuzundan ön arka aydınlatma alıp takıyorum, kırılırsa bir daha alıyorum, basit ve her yerde parça bulabileceğim sistemleri tercih ediyorum. Bu nedenle fuji touring benim için ideal oldu.
- Kaliteli kadro, sağlam, açıları gayet uygun. Bu durum büyük konfor sağlıyor.
- 35-40 yük ile denedim. Gayet güvenli sürüşü var.
- Çok akıcı, yormuyor.
- Drop Bar a alışınca zevkli geliyor.

Fuji Touring ile VSF arasında tercih yapamayanlara sadece şunu söylüyorum;
ikisinede binip bir tur atın, kararınız kesinlikle Fuji olacaktır.

VSF'nin bazı donanımları sizi kandırmasın, sadece çingeneye smokin giydirmek gibi bir durum...

Dünya forumlarında adı sanı olmayan bir bisiklet üreticisiyle, fuji'yi kıyaslamak bile hata olur...

@şeref şen

Şeref bey merhaba, tur bisikleti edinmeyi düşünen bir çok kişi gibi ben de forumda VSF, Surly ve Fuji Touring konularını takip ediyorum.
Sizin bu kadar net, keskin hatta alay içeren yorumunuzu okuyunca profilinizi merak ettim. Aaaa ne göreyim? Yukarıda kıyaslamak hata olur diyorsunuz ama Fuji'yi almadan önce aynı kıyaslamaları siz de yapmışsınız hatta arada kalmışsınız.

Sanırım VSF ile bu kadar eleştirecek kadar sürüş deneyiminiz oldu ki bunları yazıyorsunuz. Tecrübelerinizi anlatırsanız memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: Lovless ve mithgor
@umutyalcin

Merhaba Umut bey, ön bagajınızın marka ve modelini paylaşabilirmisiniz rica etsem? Sanki aslında arka bagaj olarak kullanılan bir bagajı öne takmışsınız gibi geldi ama tam istediğim gibi üstten de bir şeyler koymaya imkan veriyor.

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
@Ömer Ertuğ merhaba,

Aynen dediğiniz gibi, Fuji arka bagajı öne aldım. Arka için orijinalinden biraz sağlam olanı aldım şimdilik.1.jpg 2.jpg

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    133,1 KB · Okunma: 29
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Ertuğ
@ilker
@ilker

güzel kardeşim Fuji'yi almadan önce tabiki diğer uzun tur bisikletleriyle kıyaslama yaptım. ve sonuç olarak fuji'yi aldım, izninle; Burası "forum" olduğu için bende kendi görüşlerimi ve düşüncelerimi paylaşıyorum. alaylı teşbihim rahatsızlık verdiyse, ben kötü bir uslub olarak görmüyorum.

• Beğen
@melih3576
Telefon ile görüştüğümde bana da artık Fuji satmadıklarını söylediler.

@umutyalcin bey çamurluklarınızın markası nedir acaba? Ayrıca boyunuz kaç cm'di acaba?

• Beğen
@ilker Bey merhaba,

Mesajınızı yeni gördüm geç döndüm.Boyum 181 cm, bacak mesafemde 83 cm. Çamurluklarda marka yazmıyor, aldığımda bisikletle beraber gelmişti.

Geri