Bir yıldır tam olarak Garmin'in ne olduğunu anlamaya çalıştım. Bu başlıktaki eleştirilere verilen cevapları da okudum yine tam olarak anlayamadım.
Öncelikle ben 250km sürüşlerde dahi üç yıllık telefonla bir batarya sorunu yaşamadım. Üstelik ikide bir fotoğraf çekip meraklı eş dostla paylaşım ve konuşma yapmama rağmen. Yani telefonların şarjı dayanmıyor diye bir şey yok.
İkincisi 250 lira civarı bir fiyatla aldığım kadans ve kalp sensörü olan Ciclo km saati kullanıyorum. Çok memnunum. Kalan işleri de akıllı telefon hallediyor. Bakkala girer gibi zikzak ya da kesinti yaşamadım.
Diğer yandan bakınca Garmin bisiklette hoş duruyor. Ucuz olsa bir tane alırdım belki.
Ancak fiyatlara bakınca, eksiklerini okuyunca şaşırıyorum.
İleri düzey kullanıcılar için analizlere uygundur belki bilmiyorum. Ben sadece gerçekten telefon ve sensörleri bol olan km saatinden öte bu cihazın kendisine verilen paraları hak ettiğinden emin olamadım.
Emin olsam ne olur, elbette almak isteyen alacak ama bazı yorumlara bakınca sanki Garmin olunca bisikletçi tam ekipman bir spor doktorunun karşısında müthiş bilimsel ilerleme kaydediyor da telefonla bu işi yapmaya çalışan yanlış bir şeyler yapıp kendisini sakatlıyor gibi hissediliyor.
Abartmasak bu ürünleri sanki daha iyi olur. Ya da dediğim gibi ben gerçekten anlamıyorum. Ayrıca kullanıcıların ya da ürünü almayı düşünenlerin bile bazı iletilerde hangi özelliğin hangi modelde olduğundan emin olmadıklarını görmek de ilginç.
Herkese sağlıklı sürüşler.