Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

@Berkayugur öyle olmasını isterdim ancak 108 km ilk 4 km için kayıt atmış yani start düğmesine basmışım.
Artık hem strava hem garmin açıyorum.

Scudo
Garmin'in kendi antrenman programları konusunda biraz bilgi verebilecek olan var mı? 520 kullanıcısıyım.

Interval kısmını bugün biraz inceledim ama henüz pedallayamadım.

Şimdiden teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir sorum olacak. Connect üzerinden nabız bölgelerini bir türlü göstertemedim. Hangi ayarları yapmak gerek?

Not: cihaz edge810

garmin edge 520 kullanicisiyim.cihazdan gelen irtifa verisinde devamli bir hata mevcut.birkac sefer kadikoy sahilde elle kalibre etmeme ragmen daha sonraki suruslerde yine hatali veriler gelmeye basliyor.strava ve garmin kayitlari arasinda 100-200mt arasi farklarla karsilasiyorum.sorun barometre + gps sensorleri kaynakli mi yoksa firmware update ile cozulebilen bir sorun mudur?

cihazi hali hazirda firmware v. 6.24 / gps + glonass / openstreetmaps yuklu sekilde kullaniyorum

@alperkerpicci

Bende de Garmin Edge 520 var. İrtifa verisini her seferinde düzeltmezsem aynı şekilde farklarla karşılaşıyorum. Barometre ile ölçüm yaptığı için her seferinde bunu ayarlamak gerekiyor. Aynı yöntem ile çalışan saatim vardı, onda da ayar yapmam gerekiyordu.

GPS ile birlikte bu verinin tutarlılığını ayarlayabilse çok daha iyi olur bence.

Bunun çözümü varsa ben de isterim. Çok sorun değil ama bu kadar para verip alınan bir cihazda böyle bir sorun istemiyor insan.

@archimonde irtifa verilerini nasıl düzenliyoruz?
Benim tek yaptığım Sabah yola çıkmadan history-course seçip başlamak genelde aynı yollardan gectigim için kendimle yarışmaya çalışıyorum

Arkadaşlar merhaba. Bende sonunda garmin 520 aldım. Ancak bir türlü garmin connect ve strava bağlantısını gerçekleştiremedim. Fotoğraflarda görüldüğü üzere eşleştirme yapılmış. Ancak bir kaç kez eşleştirmeyi iptal edip yeniden yapmayı da denememe rağmen sorun çözülmedi. Çözüm öneriniz var mı?

Ayrıca sürüş esnasında garmin connect ve stravanın arka planda faal durumda olmasına gerek var mı? Okuduğum açıklamalara göre live segments kullanmıyorsak gerek yok ancak emin olamadım.
IMG_1884.PNG
IMG_1883.PNG

yok mu derdime derman a dostlar? diyerek güncel çekmiş olalım :)

selamlar benim de bir sorum olucak; garmin edge 500 kullanıcısıyım. cihaza workout atmak istiyorum. garmin connect'den workout olusturdum ama cihaza atmak icin express gerekiyor. bilgisayarımın ekran cozunurlugu yetmedıgı için express kuramıyorum. workoutu cihaza atmanın baska yolu var mıdır? teşekürler.

@Oktay O. Dostum aleti kablo ile bağla bilgisayara... anında verilerini yükler telefonu sürekli açık tutmana gerek yok. Ya da mutlaka telefonla yapacağım derse gezer gelir sonra mavidiş (bluetooth) :) ile baglanrsın

ZAten sen bilgisayara baglanınca garmin in programları açılır strava baglantısını vs eklersin biter. Sonra her defa bunlarla ugrasmazsın

Merhaba herkese, garmin edge 1000 kullanıcısıyım,yaşadığım berbat servis problemini paylaşmak istedim.Yurtdışından aldığım bir cihazım var daha 1 senelik,şarj soketi önceleri zor temas etmeye başladı,sorun gittikçe arttı ve en sonunda hiç şarj alamaz oldu,baytekini aradım ve durumu tarif ettim,cihazı yollamamı istediler,antalyadayım yollamak bakmak zaman işi,soketi yollama şansı varsa burda yapalım cihaz çalışıyor sorun kesinlikle soket dedim lakin buraya gelmeli dediler,yolladım cihazı ellerine geçmesinden tam bir hafta sonra aradım ve ne yanıt aldım dostlar,bingo soket arızalı ve 1800 tlye yapabilirlermiş,yav arkadaş bu cihaz dışarda 340 euro yani 1350tl,ne yaptık bagıra çagıra cihazı geri getirttik,zor oldu tehdit ederek cihazımı geri aldım,yoksa 21 gün bekletme yetkimiz var felan diyorlardı,edge 1000 cihazı cep telefonu tamircine götürdük 20tl ye cihaz yapıldı,sadece soket dik olduğu için bulması biraz zor oldu.
soketi arızalananlara ve Baytekinden servis alacaklara faydalı olur umarım

Buradan bir iki soru da ben sorayım. Garmin Edge 500 kullanıyorum. Haliyle aktiviteleri kabloyla Garmin Express üzerinden yüklüyorum.

Aktivitelerimi Garmin Connect sitede incelediğimde rotada birkaç kez anlık olarak hızımın 200 km/h üstüne çıktığı görülüyor. :eek: Yakın zamanda kendime jet motor taktırmadığım için bunun mümkün olmadığı ortada, zaten hesabın bağlı olduğu Strava'da bu hatalar bulunmuyor. Sorun nerede olabilir?

Bir diğer sorunum ise sürüş esnasında hareket halinde olsam bile ekranda sık sık Auto Pause - Auto Resume uyarıları almam. Yüksek hızdayken de yokuş tırmanırken de oluyor ve can sıkıcı bir hal amaya başladı.

@alper 76 çok teşekür ederim. Sorun kendi kendine cözüldü hemen yüklemeyi yapıyor. Telefondan internet kullanmaya alıştığımdan beri evde pc kullanmıyorum. O yüzden zor geliyor :) birde işin aslı cihazı yeni aldığım icin sorun var diye düşündüm.

@Sadettin Z. Bende de strava ile garmin arasında hesaplanan kaloride ciddi fark var. Stravanın 1300 dedigine garmin 1900 hesaplıyor.

Arkadaşlar merhaba bende 520 ile aranıza katılıyorum bugün. Fakat Türkiye haritasını indireyim hazır olsun dedim (link) şu siteden. Ama 6.7 gün beklemelisiniz gibi bir uyarı veriyor. Hızlandırmak mümkün değil mi bunu.

Garmin Edge 500 ve 520 ve Forerunner 910 XT sahibiyim, 500 esime ait, O kullaniyor. 910'u kosularda, dalislarda, yuzmelerde falan kullaniyorum. Hepsini ayni anda ayni bisiklette tek suruste deneme amacli kullanmistim ve ucunun de yukseklik verisi bilgileri farkli sonuclanmisti. Hatta 520 GPS ile 500 ve 910 ise bilenler bilir tekerlek cevresi de girebilerek ya da GPS fonksiyonlu olcum yapiyor. Tekerlek cevresi ozelligini kapatip GPS verisi ile surus yaptigimda mesafelerde bile farklar cikiyor. Ayni segmentte 3 farkli derece yapmaniz demek bu tabii ki.

510 kullanıyorum. Yüzlerce aktivitem olmuştur ama bugün ilk defa harita yüklemedi(Yani haritaya girince en azından altivitenin oluştuğu çizgiyi başlangıç ve bitiş olarak beyaz bi arka planda gösteriyor zaten ama onu yapmadı). Bunun bi çözümü var mı yoksa bu aktivite böyle kalır mı?

Arkadaslar yurtdısından hangi siteden getirte bilirim garmin edge 1000 almak istiyorum ... bike-compenents içinde lithum pil var diye dhl geri gönderdi... siz nereden aldınız?

@tsahna yakın zamanda wiggle dan aldım gördüğüm en uygun bundle fiyatı idi

@tsahna 11 günde falan ulaştı. bu kez iş yeri adresimi yazmıştım belki onun da etkisi olabilir (sürekli posta vs geldiğinden).

Kullandığım antibiyotik iğneden dolayı oturamadığım için bisiklet kullanamıyorum pazardan beri :) Garmini deneyemiyorum tabi. Yalnız iyice kurcaladım en beğendiğim şey ise evin içinde cama yakın yerde cihazı açıyorum ve en geç 10 sn içerisinde uyduya bağlanıyor. Arabayla giderken gps testi yaptım şaşmadı hız ve yol olarak. Bunun haricinde hafifliği ve kompaktlığı hoşuma gitti 520'nin.

Geri