Sırasıyla 520, 820 ve şimdi de 530 kullanan birisi olarak Garmin almayı düşünenlere bir süre farklı markaları tercih edin diyeceğim. Sektörün en güçlü firması diyebileceğimiz markanın ürünleri son aylarda ve güncellemelerde sürekli problem ve eksiklik sebebi ile bu kadar paraya değer mi dedirtiyor.
Tüm sistemin hacklenmesi bir yana; 520 kullandığım zamanları 530 kullandığım yaklaşık 1 yıl ile kıyaslayınca ne kadar az problem yaşıyordum diye düşünüyorum.
Ne dertlerim mi var:
* cihaz uyku modunda kimi zaman bataryayı bitiriyor
* tamamen kapatırken kapatma ekranı nadir de olsa ekran donup kalıyor; haliyle bataryayı bitiriyor.
* antrenman planları oluşturunca cihazların takvim kısmında görünmüyor ve son 2 büyük güncelleme de herhangi bir değişiklik olmadı
* kimi sürüşlerde sensörlerde kopma bağlanma sık oluyor. Rota aynı, üzerimdekiler aynı çevre etkisi düşük ki zaten güncellemelerde hep sensör sorunlarını hallettik notu oluyor
* kimi zaman nabız ve güç bölgelerindeki grafikler/ölçümler sapıtabiliyor. Son güncelleme ile çözüldü yazıyor ama göreceğiz
* 2 kere yükseklik ölçümü sapıttı. acaba cihaz mıdır dedim ama 5,50 sürümünde 830/1030'larda da böyle bir şey gözlemleyen kullanıcılar var
* benim kullanmadığım ama çoğunluk için önemli olan kimi sorunlar ise; climb pro ve strava segment, rota,...
wahoo ve bryton gibi diğer büyük rakip markaların forumlarına filan bakıyorum da şikayetler daha az özellikle güncellemelerle gelen baş ağrıları yok gibi.
İşin özü yeni cihaz alacaklar bence diğer markaları da takip etsinler ve sırf Garmin markasına, geçmişine çevrede yaygın olmasına güvenip parayı basmasınlar.