Ben 4-5 aydır Garmin Edge 130 kullanıyorum. Fiyatına göre gerçekten çok fazla özellik barındıran bir alet. Komoot'ta oluşturduğum rotaları Garmin Connect üzerinden cihaza atıp yola çıkıyorum. Powermeter, kadans ve nabız gibi sensörlere anında bağlanıyor. Bisikletin ışıklarını da açıp kapatabiliyor. Çok ufak ve şık bir cihaz olması da bence çok büyük bir avantaj.
530a göre dezavantajı ise daha çok harita tarafında. 130da navigasyon harita üzerinde değil de çizgi üzerinde ilerliyor. Yani gittiğiniz yol ve gideceğiniz rotayı bir çizgi halinde görüyorsunuz ancak etraftaki diğer yolları, sokakları görmüyorsunuz. 530 ve üzeri cihazlarda hem renkli ekran hem de tam harita desteği olması sebebiyle, 130dakinin aksine daha Google Maps vari bir görüntü oluyor.
Onun dışında ufak olmasından kaynaklanan farklılıklar olabilir. Bir veri sayfasına 5ten fazla veri koyunca okimak zorlaşıyor 130da. 530da yine büyük ekranın avantajından dolayı 8e kadar veri rahatça okunabiliyor.
Son olarak da 130da olmayıp 130+'ta olan bazı özellikler var. ClimbPro bunlardan bir tanesi. Bir arkadaşın bahsettiği gibi antrenman programları desteği başka bir tanesi. Navigasyon çok önemli değil ama bu özellikler de olsa iyi olur diyorsanız 130+ şu an en mantıklı cihaz gibi.