Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Bildiğim kadarı ile Trailforks MTB rotalarını gösteriyor, dolayısıyla dağ, tepe yerine cadde ve mahalle aralarında sürüyorsanız göstermemesi gayet doğal 😀
530'dan itibaren her seride detaylı bir harita fotoğrafı var kutu üzerlerinde.
Garmin Express'in tavsiyeleri doğrultusunda haritayı güncelledim.
Bu normal bir durum ise nasıl kabullenebiliyorsunuz bunu kullananlar? (Ben telefonumdaki gibi bir harita hayal etmiştim. Ki bu 130 değil 1030!!!)
Sadece mahalle aralarında kullanmıyorum. Hafta sonu bir dünya köyü dolaştım. 80 km civarı iki sürüşte yol yaptım. Garmin Connect'te oluşan haritalarda sorun yok. Ama cihazımda harita çalışmıyor!
Çözüm hususunda fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
20230725_155342.jpg

Scudo
Sanırım harita yüklemesi eksik kalmış olmalı. Benim ekranımda detaylı bir şekilde görünüyor çünkü

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Tekrar Merhabalar,

Örnek sunmak babından;
attığım turlardan birinin Garmin Connect'te oluşturulan haritası;
20230725_162031.jpg
Edge cihazımdaki harita görseli;
20230725_162150.jpg
"Bu şekilde görürsünüz, normaldir" diyen varsa çöpe atacağım aldığım aleti. Hemen terk edeceğim kulübü de!

Sağlıklar diliyorum herkese...

Tekrar Merhabalar,

Örnek sunmak babından;
attığım turlardan birinin Garmin Connect'te oluşturulan haritası;
307458 dosyayı görüntüle
Edge cihazımdaki harita görseli;
307459 dosyayı görüntüle
"Bu şekilde görürsünüz, normaldir" diyen varsa çöpe atacağım aldığım aleti. Hemen terk edeceğim kulübü de!

Sağlıklar diliyorum herkese...
Settings-Activity Profiles'dan profilinizi seçin.
Navigation- Map - Map İnformation/Select Map bölümünden yüklediğiniz haritaların Enabled olup olmadığını kontrol eder misiniz. Sanırım yüklenen haritalar Disabled durumda.

"asibol" teşekkür ederim destek çabalarınız için.
Enabled olduğunu gördüm. O tarafta sıkıntı yok.
Abdullah Şehid Bey'in tavsiyesi (teşekkür size de) cihetinde yeniden harita yüklemeye çabalıyorum.
Yaklaşık 2 saat sonra tamamlanacak.
Bakalım!?

Sağlıkla kalın...

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Fenix 6x pro kullanıyorum Edge’ler olduğu gibi climbpro özelliği var saatte fakat tırmanış ekranı benim saatte tek renk olarak çıkıyor sürekli ne yaptıysam olmuyor.Gidondaki benim saatin ekranı diğeri ise youtube’de izlediğim bir arkadaşın etkinliği sırasında açılan ekranı.Konu hakkın da yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
305858 dosyayı görüntüle305859 dosyayı görüntüle
Herkese Merhaba
Sorun yaşadığım olayı çözmüş bulunmaktayım,olay tam sorun olmamakla birlikte aslın da benim uygulama da yaptığım bir yanlışlık sonucu olduğunu çözdüm.

Rotayı saate attıktan sonra direk NAVİGASYON ikonundan giriş yaptığımız da tırmanışları gösteriyor fakat renk çeşidi olarak yani yokuşun zorluğuna göre kategorize etmiyor tek renk çıkıyor.

Fakat MTB yada yol bisikleti bölümünden giriş yaparsanız olay değişiyor şöyle ki.

MTB-NAVİGASYON-ROTALAR-TIRMANMALARI GÖR bu şekilde yüklediğimiz rotayı açarsak tırmanmaları çeşitli renkler de görmek mümkün oluyor.

Son yüklediğim foto kendime ait saatimin ekran görüntüsü,konu hakkın da geçmişte yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
IMG_3020.jpeg

"asibol" teşekkür ederim destek çabalarınız için.
Enabled olduğunu gördüm. O tarafta sıkıntı yok.
Abdullah Şehid Bey'in tavsiyesi (teşekkür size de) cihetinde yeniden harita yüklemeye çabalıyorum.
Yaklaşık 2 saat sonra tamamlanacak.
Bakalım!?

Sağlıkla kalın...
Herkese sağlıklı geceler,
Yukarıda bahsettiğim sorunumu çözdüm. Bir telefon navigasyonu kadar olmasa da...
Abdullah Şehid Bey tekrar teşekkür ediyorum tavsiyeniz için.
Ayrıca alaka gösterip, yanıt veren tüm yardımsever arkadaşlarıma teşekkür.
Garmin Express'den Güncelle dediğimde cihazın kendi seçimi ile yüklediği Trailforks 2023.10 haritasında, sadece ana yolları ve çizgi halinde görebildiğimi belirtmiştim.
(Aleti 2. el almıştım. İhtimal ki Avrupa'dan temin edilmemiş olsa gerek!?)
"Haritaları Yönet" seçimi ile çıkan ekranda "Routable Cycle Map Of Europe"'yi seçip (bir 3 saat daha bekleyip) indirdim.
Sonuç aşağıdaki gibi. (Görüyorum:)

Sağ olun, var olun...

Dosyalar

• 20230725_225833.png
    20230725_225833.png
    533,8 KB · Okunma: 46
530'a Türkçe dil desteği geldimi ? Kullanan arkadaş var mıdır ?

530'a Türkçe dil desteği geldimi ? Kullanan arkadaş var mıdır ?
Ben garmin'e 30 serilerinin türkçe desteklemesi konusunda bir mail gönderdim,bana teknik ekiple görüşüp bilgi vereceklerine dair geçen hafta cevap mesajı gönderdiler,sizin de talepleriniz varsa kendilerine iletebilirsiniz.
Garmin'den Türkçe dil desteği için gelen son mesaj,per the Garmin UK support, the language availability is varying form Region. Can you please provide us the serial number/Unit ID of the unit sir? So that we can be able to check with the support team

Son düzenleme:
Merhaba, livetrack özelliği kullanırken telefon bağlantısı koptuğundan dolayı konum güncellemeyi kesti. Ne yaptıysan tekrar bağlantı kurulmadı. En sonunda tüm bağlantıları silip tekrardan cihazla eşleştirdim ve livetrack kısmını yeniden başlattım. Bu sorunla karşılaşan oldu mu? Ya da çözümü hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Bazen kesiliyor, LiveTrack stopped yazıyor.
Ben hiçbir şey yapmıyorum, kendi kendine bağlanıp, LiveTrack started yazıp devam ediyor.
Sizin sorununuzun aynısı hiç olmadı. Ama Connect uygulamasını kaldırıp yeniden kurmak, Garmin cihazı da güncellemesi gelmişse güncellemek belki işe yarayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Acedia
3 haftadır 1040 kullanıyorum 2-3 uzun sürüşte özelliğe göz gezdirdim diyelim çünkü sürüşün tamamında ekrana bakmadım . Ama sert sürdüğümde potansiyel ve stamina azalıyor ve başta 170 km sürüş menzili verirken bi anda düşmeye başlıyor kalan sürüş. Örneğin kartepe tırmanışımda 170 km menzil verdi rampanın 10. Km sinde bi göz gezdirdim menzil 20km kalmıştı . yine uzun sürüşlerde tükenmeye yakın olduğumda menzil negatife dönmeye başlıyor. Bu arada ben power guide ı beğendim . Parkuru power guide yükleyip nerde hangi Watt ile kullanmanız gerektiği yönünde yönlendirme yapıyor . Enerjinizi parkurun sonuna dek verimli kullanmak için iyi bi özellik
Merhaba @BirLebowski Eray Bey,
Power Guide kullanmak hakkındaki tecrübelerinizi pylaşabilir misiniz?
Ben saatim üzerinden kullandım, uzun bir sürüşte. Bazı segmentlerde bana önerdiği watt değerleri ile sürmek imkansız gibi görünüyor. Mesela %6-10 luk rampalar var, 100-200 watt arası öneriyor, o kadar düşük watt ile o rampa çıkılmaz ki 😊 geri kayar bisiklet.
Bir şeyi mi yanlış yaptım, yoksa bu özellik, kullandıkça kişinin performansına göre daha tutarlı veriler mi veriyor?

Merhaba @BirLebowski Eray Bey,
Power Guide kullanmak hakkındaki tecrübelerinizi pylaşabilir misiniz?
Ben saatim üzerinden kullandım, uzun bir sürüşte. Bazı segmentlerde bana önerdiği watt değerleri ile sürmek imkansız gibi görünüyor. Mesela %6-10 luk rampalar var, 100-200 watt arası öneriyor, o kadar düşük watt ile o rampa çıkılmaz ki 😊 geri kayar bisiklet.
Bir şeyi mi yanlış yaptım, yoksa bu özellik, kullandıkça kişinin performansına göre daha tutarlı veriler mi veriyor?
Açıkçası çok az kullandım ama kullandığım anlarda bahsettiğiniz gibi garip wattlar önermiyor, tabi yorgunluk durumunuza göre veriyor da olabilir

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
selamlar herkese,
garmin edge 530 cihazımda yeni aldığım stages powermetre aynakol kalibrasyonu tanıtımını yaptım ve kalibrasyon yapmaya çalışıyorum zaten kendisi de öneriyor kalibre et diye ancak kalibrasyon sırasında sürekli 32 ye geldiğinde hata alıyorum. sebebi ne olabilir neden hata veriyordur veya nasıl çözülür? daha önce benzer durum başına gelen var mıdır veya çözümü konusunda bilgisi olan?

selamlar herkese,
garmin edge 530 cihazımda yeni aldığım stages powermetre aynakol kalibrasyonu tanıtımını yaptım ve kalibrasyon yapmaya çalışıyorum zaten kendisi de öneriyor kalibre et diye ancak kalibrasyon sırasında sürekli 32 ye geldiğinde hata alıyorum. sebebi ne olabilir neden hata veriyordur veya nasıl çözülür? daha önce benzer durum başına gelen var mıdır veya çözümü konusunda bilgisi olan?
Çift taraflı mı powermetre yoksa tek mi? Ayrıca Stage kendi programını kullanarak kalibre etmeyi denedin mi?

selamlar herkese,
Bende aynısı olmuştu.
Sürüşü tamamlayıp eve dönmüştüm, sonra Garmin’i kapatıp açtım, sensörleri yeniden bağladım. Hiç sürüş yapmadan kalibrasyon yaptım düzeldi.
Eğer dual olanı kullanıyorsanız, sadece solu Garmin’e bağlıyorsunuz. Sağ tarafı ayrıca bağlamanıza gerek yok.

selamlar herkese,

32 hatasının sebebi kalibrasyon yaparken pedal kolunu yere dik tutmadığınız içindir. Eğer halen devam ederse pili çıkarıp 20 saniye bekleyin, yeniden takıp kalibrasyon deneyin. Garmin ile değil kendi uygulaması ile de deneyin

1692616822206.png

Garmin nabız sensörünü yanlışlıkla makinaya attım 2. kez, son 2 sürüşte tamamen yanlış ölçüyor. öncekinde ise bi süre yanlış ölçüp sonra düzelmişti.
yapabileceğim birşey var mı? yoksa değiştirmelimiyim sensörü? var mı bu tarz sorunla karşılaşan arkadaş?

Son düzenleme:
Garmin nabız sensörünü yanlışlıkla makinaya attım 2. kez, son 2 sürüşte tamamen yanlış ölçüyor. öncekinde ise bi süre yanlış ölçüp sonra düzelmişti.
yapabileceğim birşey var mı? yoksa değiştirmelimiyim sensörü? var mı bu tarz sorunla karşılaşan arkadaş?
Kapağını açıp güneş altında bir müddet bekletin.
Hatta yapabiliyorsanız tamamen sökün ve o şekilde güneş altında beklesin.

• Beğen
Tepkiler: RTFM
Geri