TeamO2.cc
TeamO2.cc
- Tepki
- 11.404
- İsim
- TeamO2.cc----Strava----
- Başlangıç
- 1985—86
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
(link)bu tuşun 810 için olanının ucuz yollusunu bulabilir miyiz?
(link)bu tuşun 810 için olanının ucuz yollusunu bulabilir miyiz?
evet bunu gördüm ya 3d printerdan bastıracağım ya da bir silikon denemesi yapacağım(link)
Haklisiniz, esnekliği düşük ve kolay kopuyorO-ring diye aratın internette conta malzemesi biraz farklı oluyor.
3D yazicidan bastirabilirsin. thingiverse.com/thing:3611150/files bu linkte var. Çözüm bulamazsan Istanbul'daysan bana yaz basmaya çalışayım 3D yazicimdaBu tür işleri zora koşmayı Türkiye distribütör yapmakta. Yurtdışından örnek vereyim daha öncede yazmıştım sanırım bunu.. Arkadaşımın eski Edge 1000 cihazının açma kapama düğmesi bozuldu, servise yolladı tamir etsinler diye. Tamirden geri geldiğinde kutudan sıfır 1030 cihaz çıktı. Evraklarada Edge 1000'in üretimi durduğu için parça temin etmenin mümkün olmadığını bu nedenle onun yerine 1030 yolladıklarını yazmışlardı.
Selamlar arkadaşlar telefonumu bir yol bilgisayarı gibi kullanmak istiyorum. Bunun için bir nabız bandı, kadans ve güç ölçer sensörlerinden almayı düşünüyorum bu mantıklı bir yol mu yoksa illa ki garmin almam gerekiyor mu
Ben bunu bir ara denedim, hatta mevcut telefon değil ikinci el bir telefon alıp onu kullanayım diye düşündüm; ama sonradan vazgeçtim.Selamlar arkadaşlar telefonumu bir yol bilgisayarı gibi kullanmak istiyorum. Bunun için bir nabız bandı, kadans ve güç ölçer sensörlerinden almayı düşünüyorum bu mantıklı bir yol mu yoksa illa ki garmin almam gerekiyor mu
Evet doğru söylüyorsunuz igpsport diye bir ürün gelmiş bana makul geldi ihtiyacım olan herşeyi gösteriyor bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz birde sitelerde sadece bilgisayarı gözüküyor acaba bu fiyata sensörler dahil değil miBen bunu bir ara denedim, hatta mevcut telefon değil ikinci el bir telefon alıp onu kullanayım diye düşündüm; ama sonradan vazgeçtim.
Telefonu gidona güvenli bir şekilde sabitlemek bir dert, sürekli ekran açık kalırsa şarjı bitiyor ayrı dert, ekran otomatik kapansa verileri görmek için dokunmak gerek ayrı dert. Onun dışında güneşte ısınması var, ıslanması var, bir de doğru düzgün uygulama bulması var. Sonuç olarak bana pek makul gelmemişti. Garmin olması şart değil, istediğiniz özelliklere sahip bir bisiklet bilgisayarı telefondan daha akılcı oluyor bence. @Spartiat ’a katılıyorum.
Ben o bilgisayarı kullanmıyorum; o yüzden bilgim yok. Forumda kullanan arkadaşlar var, geçmiş sayfalarda veya diğer ilgili başlıklarda bahsi geçmişti. Eğer bakmadıysanız o sayfalara da bakmanızı öneririm.Evet doğru söylüyorsunuz igpsport diye bir ürün gelmiş bana makul geldi ihtiyacım olan herşeyi gösteriyor bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz birde sitelerde sadece bilgisayarı gözüküyor acaba bu fiyata sensörler dahil değil mi
Evet doğru söylüyorsunuz igpsport diye bir ürün gelmiş bana makul geldi ihtiyacım olan herşeyi gösteriyor bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz birde sitelerde sadece bilgisayarı gözüküyor acaba bu fiyata sensörler dahil değil mi
ürün özelliklerine baktığımda sensörlerin karşılarında ant+ ve ble gibi kısaltmalar var bunlar ne anlama geliyor birde antrenmanın stravaya yüklenmesi nasıl oluyorBen iGPSport BSC100s kullanıyorum. Navigasyon ihtiyacı olmayan, çok profesyonel özellikler aramayan biri için yeterli ve AliExpress üstünde çok hesaplı bir ürün. Her markanın tüm BT veya ANT+ sensörleriyle kullanılabilir. Ben Cycplus nabız sensörüyle ve bir bisiklette Geoid, bir bisiklette Cycplus hız + kadans sensörleriyle kullanıyorum. BSC200'e de niyetlendim ama navigasyon ihtiyacı olmayınca BSC100s'nin ekranı daha kullanışlı, fiyatı da çok daha ucuz. BSC300 daha da gelişmiş ve renkli ekran. BSC serisi dışında daha eskiden gelen iGS serisi var ama onları pek araştırmadım. Web sitesinde epey detay var: (link)
ürün özelliklerine baktığımda sensörlerin karşılarında ant+ ve ble gibi kısaltmalar var bunlar ne anlama geliyor birde antrenmanın stravaya yüklenmesi nasıl oluyor
teşekkür ederim bilgiler için, zaten bu bahsi geçen bilgisayarda bluetooth var. Ant denen şeyde herhalde kablosuz bir bağlantıdır diye düşünüyorumANT+ ve Bluetooth iki farklı bağlantı standardı. Yakın zamanda ikisinin de olmadığı sensöre denk gelmedim ama Bluettoth özelliği olmayan cihazlar var, çoğu telefonun da ANT+ desteği yok. Sensörler harekete geçtiği anda her iki bağlantı üzerinden veri vermeye başlıyor, kullandığı cihaz hangisini destekliyorsa onun üzerinden, ikisini birden destekliyorsa ANT+ bağlantısını seçip onun üzerinden veri alabilirsiniz.
Strava benim hiç ilgilenmediğim bir konu. Onu sporcu arkadaşlar bilir. Ben bisiklet sporcusu değilim, sadece bisikletliyim.
Bu konuda bahsi geçmiş olabilir: Igpsport Bsc100s - 200 kullanıcıları kulübü
teşekkür ederim bilgiler için, zaten bu bahsi geçen bilgisayarda bluetooth var. Ant denen şeyde herhalde kablosuz bir bağlantıdır diye düşünüyorum
Güç ölçer neden önemli ? yani antrenman türüne göre en makûl vites kombinasyonu seçildiğinde güç verisinin ne önemi kalıyor ki.. zira zaten vücudu zorlayan en optimal vites kombinasyonu seçilmiş oluyor. Mesela 60 km lik bir sürüşte 2x8 veya 9 a alırım ve sürerim bu benim maximum harcayabileceğim güç ama burada güç verisine neden ihtiyaç duymalıyım.. 1 ay sonrada 2x10 kombinasyonunu kaldırabilecek seviyeye gelirim mesela. Bilmiyorum yanliş mı düşünüyorum1) Yapabiliyor. Bence yok, bende hız sensörü var ve kullanmıyorum. Hız sensörünün işe yaradığı durumlar: tünel, köprülü kavşak gibi üzeri kapalı alanlar ve şehir merkezlerinde yüksek binaların arası.
2) Bence bu da gerekli değil, ancak yanlış viteste (kadansta) sürüyorsanız bu sorunun tesbiti için işe yarayabilir.
3) En gerekli olan sensör kesinlikle powermetre. Çoğu powermetre kadans da ölçüyor.
Keşke senin yazdığın gibi iş vites değiştirme ile bitse. Birkaç mesajnda performans yapacam yazdığını gördüm. Şayet performans yapmak ise amacın power metren olması şart, zira hissiyat ile sürmek bir yere kadar.. internet üzerinde bir sürü makale var neden power metrenin olmasına dair. Örnek :Güç ölçer neden önemli ? yani antrenman türüne göre en makûl vites kombinasyonu seçildiğinde güç verisinin ne önemi kalıyor ki.. zira zaten vücudu zorlayan en optimal vites kombinasyonu seçilmiş oluyor. Mesela 60 km lik bir sürüşte 2x8 veya 9 a alırım ve sürerim bu benim maximum harcayabileceğim güç ama burada güç verisine neden ihtiyaç duymalıyım.. 1 ay sonrada 2x10 kombinasyonunu kaldırabilecek seviyeye gelirim mesela. Bilmiyorum yanliş mı düşünüyorum
Bence butcenizi zorlayip garmin alin. Ilk baslarda garmin pahali bir yatirim gibi gelir sürüs mesafeleri arttigi zaman navigasyon lazim olur ve garmin almak ihtiyacinda kalirsiniz benden demesi. Igsport bryton vs hepsini kullandim. Hepsi birbirinin laciverti ama garmin farkli bir dünya.Evet doğru söylüyorsunuz igpsport diye bir ürün gelmiş bana makul geldi ihtiyacım olan herşeyi gösteriyor bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz birde sitelerde sadece bilgisayarı gözüküyor acaba bu fiyata sensörler dahil değil mi
Selamlar arkadaşlar telefonumu bir yol bilgisayarı gibi kullanmak istiyorum. Bunun için bir nabız bandı, kadans ve güç ölçer sensörlerinden almayı düşünüyorum bu mantıklı bir yol mu yoksa illa ki garmin almam gerekiyor mu
Bence butcenizi zorlayip garmin alin. Ilk baslarda garmin pahali bir yatirim gibi gelir sürüs mesafeleri arttigi zaman navigasyon lazim olur ve garmin almak ihtiyacinda kalirsiniz benden demesi. Igsport bryton vs hepsini kullandim. Hepsi birbirinin laciverti ama garmin farkli bir dünya.
Performans hedefiniz varsa, yarışa katılacaksanız ya da yarışmasanız bile kendi kendinize bir bisiklet sporcusu kariyeri kovalamak istiyorsanız Garmin öneririm. Veriyi elde etmenin ötesinde size yorumlar ve tavsiyeler sunuyor. Neleri sunduğu ve bunları nasıl kullanacağınız konusunda isterseniz biraz araştırma yaptıktan sonra kararınızı verin. @EmreCavusoglu 'nun dediği gibi iki masraf olmasın.Navigasyon ihtiyacım yok nadiren olma durumunda ise telefondan bakarım. Ilerde belki bir powermetre igpsport ile veya farklı muadili ile entegre kullanırım. Garmin bana çok fazla gelir. Bana bundan daha fazla ne sunabilir ki ? sadece güç verisini önemsiyorum