Scudo Sports

Garmin Fenix Kullanıcıları Kulübü

İkinize de teşekkür ederim destek için. Bızıklamak fikrine kesinlikle katılıyorum ama sistemli bir şekilde saati verimli kullanmayı öğrenmek istiyorum. Çok zor olmasa gerek biraz daha zamana ihtiyacım var sanıyorum. Videolar faydalı olacaktır eminim dikkatle izleyeceğim. Yalnız saati almaya karar verme aşamasında çok git geller yaşadım ama bu teknoloji bu parayı hak ediyor. Keşke daha ulaşılabilir fiyatlarda olsa ama özellikle profesyonel anlamda spor yapanların kesinlikle tercih etmesi gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum. Umarım uzun yıllar servis vermeye devam eder bana! :)
Halen 5 kullanan arkadaşlarım var uzun zaman bize hizmet edeceğini düşünüyorum. Ne yazık ki ulaşma olayı Türkiye için zor Garmin tekelinden kurtulamadığımız için yurtdışı seçenekleri söz konusu olmak zorunda ben saatimi x birime aldım Türkiye de 2,5x birimdi hadi pazarlıkla 2 x e aldım diyelim yurtdışından iki saat alıp değişik değişik kullanma imkanım vardı aynı paraya. Hiçbir Garmin ürünümü Türkiyeden almadım (Garmin 530- Garmin 1030 Plus- Garmin 1040 Solar- Garmin Varia 515- Garmin Fenix 7x Sappiherre Solar) bu saydığım ürünleri Türkiyeden almaya kalksaydım bisikletimin parasını Garmin e vermiş olacaktım. Neredeyse 3/1 fiyatına hallettim. Özellikle yurtdışından getirip kullandıktan sonra aldığınız fiyata satmanız psikolojik olarak büyük rahatlık bu sayede hep üst modellere rahatlıkla geçebildim.

• Beğen
Tepkiler: Murat YAZICI
Scudo
Halen 5 kullanan arkadaşlarım var uzun zaman bize hizmet edeceğini düşünüyorum. Ne yazık ki ulaşma olayı Türkiye için zor Garmin tekelinden kurtulamadığımız için yurtdışı seçenekleri söz konusu olmak zorunda ben saatimi x birime aldım Türkiye de 2,5x birimdi hadi pazarlıkla 2 x e aldım diyelim yurtdışından iki saat alıp değişik değişik kullanma imkanım vardı aynı paraya. Hiçbir Garmin ürünümü Türkiyeden almadım (Garmin 530- Garmin 1030 Plus- Garmin 1040 Solar- Garmin Varia 515- Garmin Fenix 7x Sappiherre Solar) bu saydığım ürünleri Türkiyeden almaya kalksaydım bisikletimin parasını Garmin e vermiş olacaktım. Neredeyse 3/1 fiyatına hallettim. Özellikle yurtdışından getirip kullandıktan sonra aldığınız fiyata satmanız psikolojik olarak büyük rahatlık bu sayede hep üst modellere rahatlıkla geçebildim.
Bende cihazları verimli kullanan biriyim, yeni model çıkınca illa da alayım demem. Örneğin İphone 7 den 15 e geçecek kadar sabırlıyım. :) Ülkemizde kurdan dolayı zaten alım gücü yerlerde iken bir de distribütör firmaların acımasız fiyat politikaları işimizi iyice zorlaştırıyor. Almanya' da hatrımızı kırmayan birilerinin olması bizim şansımız ama herkes bu imkana da sahip olamayabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Bayadır menüleri kurcalamıyordum. Fenix 7 ile yeni wifi ağa bağlanmak istedim. Eskiden garmin connect üzerinden bağlan derdi. Şimdi saatte klavye çıkıyor oradan şifreyi yazıp bağlandım. 3.parti yazılımlarla klavye ekleniyordu zaten ama kendi sürümünde olması güzel olmuş. Bir de saat arayüzü olarak kendi çektiğin bir fotoğrafı ayarlayabiliyorsun artık. Eyyorlamam bu kadar.

• Beğen
Garmin Fenix 7 Pro hafıza kapasitesi 32 GB ama uygulama konusunda farklı bir sınır mı var? IQ uygulamasında 15 yüklü kalan 18 gibi bir çizelge gösteriyor altında 60 küsür megabyte yazıyor. Saatin Ram ve rom mantığında mı hafızası? İşletim sistemi alanı ayrılmış, bahsi geçen 32 GB müzikler için mi?

Sevdiğiniz bir fotoğrafı da watch face yapabiliyorsunuz. Ben bu aralar öyle kullanıyorum, güzel oluyor. İstediğiniz verileri ekleyip, renklerini, fontlarını, konumlarını değiştirebiliyorsunuz.
merhaba bunu nasıl yapabiliyoruz acaba?

merhaba bunu nasıl yapabiliyoruz acaba?

Saati connect IQ bağladıktan sonra uygulamada bulunan " Face it" kısmına tıklayıp oradan sol alta bulanan " + " işaretine tıklayıp telefondan istediğin bir resmi seçip kalan diğer adımları uygulayarak yapabilirsiniz. Fenix 6 pro saatimde yapmıştım, daha sonra sildim ama saate her güncelleme geldiğinde otomatik olarak geriye geliyordu, bu nedenle Fenix 7 cihazımda kullanmak istemiyorum o özelliği, gerçi muhtemelen düzeltmiştir o hata.

• Beğen
Tepkiler: dalanper
Yüklediğiniz fotoları amoled ekran olmadığından siz bile tanıyamayabilirsiniz. 😂😂😂
Bayadır menüleri kurcalamıyordum. Fenix 7 ile yeni wifi ağa bağlanmak istedim. Eskiden garmin connect üzerinden bağlan derdi. Şimdi saatte klavye çıkıyor oradan şifreyi yazıp bağlandım. 3.parti yazılımlarla klavye ekleniyordu zaten ama kendi sürümünde olması güzel olmuş. Bir de saat arayüzü olarak kendi çektiğin bir fotoğrafı ayarlayabiliyorsun artık. Eyyorlamam bu kadar.
Çok uzun zaman olmuş muhtemelen.

• Beğen
Garmin Fenix 7 Pro hafıza kapasitesi 32 GB ama uygulama konusunda farklı bir sınır mı var? IQ uygulamasında 15 yüklü kalan 18 gibi bir çizelge gösteriyor altında 60 küsür megabyte yazıyor. Saatin Ram ve rom mantığında mı hafızası? İşletim sistemi alanı ayrılmış, bahsi geçen 32 GB müzikler için mi?
Hafıza konusunda fikri olan var mı acaba? 😉

Hafıza konusunda fikri olan var mı acaba? 😉
Modellere göre sayısı değişiyor olabilir ama 32 uygulama sınırı olması lazım. Her uygulama da 1MB olabiliyor en fazla.

32Gb sadece müzikler için değil. Haritalar ve tamamladığınız aktiviteler de oldukça fazla yer kaplıyor.

İki gündür saat sürekli kolumda olmasına rağmen uyku verisi kaydetmiyor! Neden olabilir acaba? Tasarruf modunda filan değil saat ve nabız oksimetresi uykudayken şeklinde ayarlı? 🤔

İki gündür saat sürekli kolumda olmasına rağmen uyku verisi kaydetmiyor! Neden olabilir acaba? Tasarruf modunda filan değil saat ve nabız oksimetresi uykudayken şeklinde ayarlı? 🤔
(link).

• Beğen
Günaydın, saatlerinizde optimum verim için hangi ayarları kullanıyorsunuz? GPS kullanımı çok enerji tüketiyor bunun farkındayım, ilk zamanlar hevesle her yürüyüşü kaydetmeye çalıştım ama artık öyle yapmıyorum. Saati ciddi bir bütçe ayırarak aldık ve tüm özelliklerini kapatarak İphone' u 3310 seviyesine indirmek değil niyetim. :) Ancak gereksiz enerji kullanan ve efektif olmayan özellikleri gerekmedikçe çalıştırmayarak pil ömrünü optimuma çıkarmak için hangi ayarları yapmalıyım? Sizlerin bu konudaki tecrübeleri kıymetli. :harika:

Günaydın, saatlerinizde optimum verim için hangi ayarları kullanıyorsunuz? GPS kullanımı çok enerji tüketiyor bunun farkındayım, ilk zamanlar hevesle her yürüyüşü kaydetmeye çalıştım ama artık öyle yapmıyorum. Saati ciddi bir bütçe ayırarak aldık ve tüm özelliklerini kapatarak İphone' u 3310 seviyesine indirmek değil niyetim. :) Ancak gereksiz enerji kullanan ve efektif olmayan özellikleri gerekmedikçe çalıştırmayarak pil ömrünü optimuma çıkarmak için hangi ayarları yapmalıyım? Sizlerin bu konudaki tecrübeleri kıymetli. :harika:
SpO2: Sürekli Kapalı. Bunu gerekirse manuel yaptırırsınız.
Uyku saatlerinde wifi, bluetooth kapalı, ekran enerji tasarrufu modunda
Nabız ölçümü: gece /gündüz sürekli açık
HRV izleme: açık
Wifi: Sürekli Kapalı
Performans durumu izleme : açık
Otomatik algılama: Laktak eşiği, Maks Nabız, FTP açık.
Etkinlik İzleme : açık
Hareket uyarısı Kapalı - Maraton da koşsam 30dk sonra hareket et demesi can sıkıyor
MoveIQ:Kapalı
Kaza algılama: kapalı
*Kullandığınız saat yüzlerinin ayarlarına dikkat edin, bazı özellikler daha fazla/az tüketime sebep oluyor.

Son zamanlarda batarya daha hızlı tükenmeye başladı eskiden 21 gün rahat çıkardı. Sanırım bir ayarı farkında olmadan değiştirdim ama ben de bulamıyorum şu an ya da updatelerle birşeyleri kurcaladılar.

SpO2: Sürekli Kapalı. Bunu gerekirse manuel yaptırırsınız.
Uyku saatlerinde wifi, bluetooth kapalı, ekran enerji tasarrufu modunda
Nabız ölçümü: gece /gündüz sürekli açık
HRV izleme: açık
Wifi: Sürekli Kapalı
Performans durumu izleme : açık
Otomatik algılama: Laktak eşiği, Maks Nabız, FTP açık.
Etkinlik İzleme : açık
Hareket uyarısı Kapalı - Maraton da koşsam 30dk sonra hareket et demesi can sıkıyor
MoveIQ:Kapalı
Kaza algılama: kapalı
*Kullandığınız saat yüzlerinin ayarlarına dikkat edin, bazı özellikler daha fazla/az tüketime sebep oluyor.

Son zamanlarda batarya daha hızlı tükenmeye başladı eskiden 21 gün rahat çıkardı. Sanırım bir ayarı farkında olmadan değiştirdim ama ben de bulamıyorum şu an ya da updatelerle birşeyleri kurcaladılar.
Havalar soğumaya başladı. Yaz ayları ile kış ayındaki şarj süreleri aynı olmuyor. Soğuk hava şarjı daha çabuk bitiriyor. Belki bu etkenden dolayı olabilir.

Dün ilk defa havuzda kullandım saatimi başarılı mesafe takibi yaptığını düşünüyorum. Öncesinde havuzun uzunluğunu veri olarak girdim ve tur olarak sayıyor sanırım çünkü havuz 25 mt olduğu için değer 25 in katları olarak arttı. Kapalı alan olduğu için GPS çalışmadı ve bir saatlik antrenmanda şarj %1 düştü. Ayrıca tüm süreleri detaylı kaydetti, en hızlı 100 mt, en uzun yüzme vs beş farklı rekor kaydetti. Rekor derken benim kendi rekorlarım tabi bir sonraki antrenmanda daha iyisini yapmam için teşvik niteliğinde. :harika:

Birbirimizin Garmin hesaplarını takip etsek motivasyon açısından iyi olmaz mı sizce de? Beni tanımadığım birisi takip etmek istemiş hemen kabul ettim, belki de sizlerden biridir? :) Benim Garmin hesabım;

(link)

Son düzenleme:
Dün ilk defa havuzda kullandım saatimi başarılı mesafe takibi yaptığını düşünüyorum. Öncesinde havuzun uzunluğunu veri olarak girdim ve tur olarak sayıyor sanırım çünkü havuz 25 mt olduğu için değer 25 in katları olarak arttı. Kapalı alan olduğu için GPS çalışmadı ve bir saatlik antrenmanda şarj %1 düştü. Ayrıca tüm süreleri detaylı kaydetti, en hızlı 100 mt, en uzun yüzme vs beş farklı rekor kaydetti. Rekor derken benim kendi rekorlarım tabi bir sonraki antrenmanda daha iyisini yapmam için teşvik niteliğinde. :harika:

Birbirimizin Garmin hesaplarını takip etsek motivasyon açısından iyi olmaz mı sizce de? Beni tanımadığım birisi takip etmek istemiş hemen kabul ettim, belki de sizlerden biridir? :) Benim Garmin hesabım;

(link)

Bu da benim hesabım :(link) :harika:

Motivasyon için şöyle yapıyorum Garminde. İlkin tanıdıklardan veya yeni bir kaç arkadaş edinip onları ve takip listelerindeki benden üst levelda olanları takip etmeye başladım. Her level atlayışta daha üst seviyelerden karakterler bulup kendimi sıralamada aşağılara itiyorum. Bu şekilde 7.levela geldim. Şimdilerde level 8 ve 9 olan aktif karakterler bulup onlarla bağlantı kurmaya çalışıyorum ki kendi sıralamamda aşağılara düşeyim. Böylece yakalamak için daha yukarıda hedeflerim olsun. :hhhhhh:

(link)
Bunun yerine Strava'dan takipleşmenizi öneririm. Böylelikle Garmin kullanıcıları dışında da arkadaşlıklar kurabilirsiniz. :)

• Beğen
Move IQ çok şarj tükettiği için kapatmamı tavsiye etmiştiniz ve kapattım. Ancak ne işe yaradığını da merak ettim şimdi bir video izlerken aklıma geldi. Sanırım yaptığımız etkinliği fark edip kayda alan bir özellik. Aranızda kullanan var mıdır ve açık olması yoğun aktivite dönemlerinde fayda sağlar mı? Sonuçta yarışımız en temelde kendimizle ve ne kadar çok veri o kadar çok motivasyon diye düşünüyorum. :)

Move IQ: Move IQ® etkinliklerini açmanızı ve kapatmanızı sağlar. Hareketleriniz benzer egzersiz düzenleriyle eşleştiği zaman Move IQ özelliği, etkinliği otomatik olarak algılar ve zaman çizelgenizde görüntüler. Move IQ etkinlikleri, etkinlik türünü ve süresini görüntüler ancak bunlar etkinlik listenizde veya haber akışınızda görüntülenmez. Daha fazla ayrıntı ve doğruluk için cihazınızda süreli bir etkinlik kaydedebilirsiniz.

Move IQ çok şarj tükettiği için kapatmamı tavsiye etmiştiniz ve kapattım. Ancak ne işe yaradığını da merak ettim şimdi bir video izlerken aklıma geldi. Sanırım yaptığımız etkinliği fark edip kayda alan bir özellik. Aranızda kullanan var mıdır ve açık olması yoğun aktivite dönemlerinde fayda sağlar mı? Sonuçta yarışımız en temelde kendimizle ve ne kadar çok veri o kadar çok motivasyon diye düşünüyorum. :)

Move IQ: Move IQ® etkinliklerini açmanızı ve kapatmanızı sağlar. Hareketleriniz benzer egzersiz düzenleriyle eşleştiği zaman Move IQ özelliği, etkinliği otomatik olarak algılar ve zaman çizelgenizde görüntüler. Move IQ etkinlikleri, etkinlik türünü ve süresini görüntüler ancak bunlar etkinlik listenizde veya haber akışınızda görüntülenmez. Daha fazla ayrıntı ve doğruluk için cihazınızda süreli bir etkinlik kaydedebilirsiniz.
Bende sürekli açık. İşe gidiş geliş sürüşleri, arada hafta sonu ekstra sürüşler yada doğa yürüyüşleri sırasında kullanıyorum saati. Toplamda haftada 10 saat kadar GPS kullanımı oluyor ve 14 gün içinde şarj %20'lere inmiş oluyor. Yaşadığım yer soğuk bir ülke, dolayısıyla soğuk hava pil süresine etki ediyor. Türkiye de bu sürenin daha uzun olacağını tahmin ediyorum.

• Beğen
Geri