Yaaaa...
Konuya ve yazilanlara just take a look yaptim bir suru question mark ucustu kafamda !?!?
Yani elciye zeval olmaz diyceem ama very afraid yaniii...
Ortam patlamak icin trigger bekliyor!
Halbuki evveliyatimizda saygi ve hosgoru ile lugatimizin tum degerlerini korudugumuz cercevede ne guzel istisare ederdik boylesi muhabbetlerde degil mi azizim?
Neyse yaneee... Salca olmak istemiyorum sonucta! Otherwise bomb in my hand dimiiii
Velhasılı kelam, halk dili yalın Turkce iken vakti zamanında, enderun gormus saray esrafi ile bir garip dil hasil olmustur Osmanlı'da.
Sonra yalınlastirilıp kurallari belirlenmis Turkce'ye donus yasatilmaya calisilmistir. Ilk baslarda basarili bir is icra ettigi dusunulen Turk Dil Kurumu cumhuriyetin ilk yillarindan sonra gittikce etkisini yitirerek
'cok oturgacli goturgec: otobus'
'yogun tekerlek: kompakt disk: compact disc: CD'
garipliklerine imza atarak iyice gozden dusmustur.
Sonra da enderun gormus saray esrafi gibi 2 kelime yabanci dil ogrenen, hatta toefl seviyesinde olan kisilerin ego tatmini ve farkli olma cabasi ile yarattigi 'plaza dili' ve yeni yetmelerin 'yayvan agizla sakiz cigner konusma' trendi hukmunu surmektedir.
Bana sorarsaniz, halka inemeyen Osmanlicanında, simdiki plaza dilininde bir farki yoktur donemine indiginiz zaman.
TDK ise mevcut durusunu bozup innovative olamadikca no more solution dear