Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant Tcr Advenced Pro 0 2017 kadro çatlaması

resmen bu mevzuya kilitlendik nereye varacak merak içindeyiz. Bahadır bey size tavsiyem alın bir Orbea rahat edin.
Orbea zengin işi çok pahalı bir de teslimatta ciddi sıkıntılar varmış 6 7 aydır parasını ödeyip bisiklet bekleyen bisiklet sever dostlarımız var. Ben vw golf seat Leon bekler gibi bisiklet bekleyemem 6 7 ay. Ama Allah var güzel kadroları var açıları falan çok hoşuma gidiyor baya agresif ! Üniversite yıllarım da bir orbea onix'im vardı biraz ağır bir karbondu yani orbea karbonların dedelerinden dropoutları boyasız direkt titanyum olanlarından , tek beğenmediğim saçma bir maşası vardı onun da dışında çok güzeldi. Eğer satılmadıysa hala Akhisar sokaklarında bir öğretmen abimiz de olmalı :)
Main.jpg

Scudo
aman bahadır bey rica ederim. zengin değilim kredi çekerek orbea aldım. en azından garantide sizin gibi sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. tşk

Galiba gözden kaçan bir detay var; bisiklet NY'ta satın alınmış olduğu için garanti gibi konularda oranın yasaları geçerli. ABD yasalarına göre de üretici veya satıcının garanti hizmeti vermek gibi bir yükümlülüğü yok. Dolayısıyla firmalar kendi ürünlerinin garanti kapsamlarını kendileri belirliyorlar. Şirketler kendi çıkarları doğrultusunda isterlerse "sadece ilk sahibi garantiden faydalanabilir" der, isterse de "kırmızı bisikletler garanti kapsamı dışındadır".

Bakacağız arkadaşlarım da şu Westwood cycle’ın canına okumak için baya bilendiler yasal olsun alternatif yollar olsun her türlü çalışıyorlar, bir yolunu bulacağız inşallah @Özcan
Alternatif yollardan kastınız nedir?
Bir örnek verir misiniz?

*Yasal olarak istediğiniz belgeleri almaya hakkınız var mı? Varsa; yasal olarak talep edin. Yoksa; o kadroyu çöpe atın veya tamir edin.

Akıl vermek haddime değil fakat sakince biraz düşünürseniz siz de aynı noktaya varacaksınız: Alternatif yollardan en çok siz zararlı çıkarsınız.

Forumda bu tür bir üslub üzücü oldu.

@tekvites Alternatif yollar derken mağazayı sosyal medyada ifşalamak olabilir. Bu durumda da sattığı bir kadronun faturasını vermediği için herhalde arkadaş hukuksal olarak haklı olacaktır diye düşünüyorum, asılsız bir karalama olmayacağı için.

• Beğen
Tepkiler: bisikletli adam
Bisikletin ilk sahibinden henüz bir cevap alamadığımız için tekrardan Westwood Cycle ile fatura için görüştük Amerika’da ki arkadaşım sağolsun kendilerini aradı fakat aldığımız tepki beni bir kez daha şok etti. 2 hafta boyunca ben Westwood cycledan da düzgün bir cevap alamayınca geçen hafta Google Mapsta kendilerini rate’leyip review bırakmıştım, biraz sert bir yorumdu ama yalansız bir yorumdu bana cevap vermediklerini ayak sürüdüklerini falan yazmıştım. Şimdi arkadaşım arayıp faturayı rica ettiğin de aynen şunu demişler, arkadaşın bize kötü yorum bıraktı ve bu bizi etkiledi biz şimdi arkadaşına neden yardımcı olalım. Ayriyet size yardımcı olmamızı istiyorsanız yorumu silip 5 yıldız verip bizden özür dileyin demişler arkadaşıma. Arkadaşım çok sinirli bir şekilde beni aradı sırf senin şu bisiklet sevginden işin görülsün diye kendimi tuttum yoksa ağzının payını verecektim hadsiz herife dedi. Pazartesi günü tekrardan konuşulacak sakin kafayla ama pazartesi de ayak sürürlerse gerçekten tüm Amerika da yaşayan arkadaşlarımı organize edip güzel bir yorum ve puanlama yapacağız her yerden. Bunun gerçekten açıklaması olamaz hem benim maillerimi mesajlarımı cevap vermeyip ilk sahibinin talimatlarıyla hareket eden bu store bi de kendilerinden özür dilememizi istediler vallahi inanılmaz şeyler yaşıyorum, sinir çeperlerimiz zorlanıyor. Neyse son durum budur. Pazartesi de aynı durum devam ederse bu hadsiz store için yapacağım yorum ve puanlama etkinliğine katılırsanız sevinirim :)
Eğer iyi bir yorum yaptığnda faturayı vereceklerse güzel bir yorum yap, işin görüldükten sonra gerçeği yaz. Köprüyü geçinceye kadar ayıya dayı deme durumları...

Son düzenleme:
@tekvites Alternatif yollar derken mağazayı sosyal medyada ifşalamak olabilir. Bu durumda da sattığı bir kadronun faturasını vermediği için herhalde arkadaş hukuksal olarak haklı olacaktır diye düşünüyorum, asılsız bir karalama olmayacağı için.
Umarım dediğiniz gibidir.

Tekrar ediyorum:
Belgeleri almaya yasal olarak hakkınız var mı?
Varsa; başvurun, mutlaka alırsınız.
*Bağlantılarınız ve size yardımcı olacak arkadaşlarınız da var orada.

Talep etmeniz halinde yasal olarak vermek zorunda değillerse yapacak hiçbir şeyiniz yok demektir.

**En fazla yorumlardan düşük puan verirsiniz. Bu da onlar için ne kadar önemliyse o kadar zarar vermiş olursunuz. Değer mi? Olabilir. Kötü niyetin, işi yokuşa sürmenin bir karşılığı olarak düşünülebilir.

Alternatif yollardan kastınız nedir?
Bir örnek verir misiniz?

*Yasal olarak istediğiniz belgeleri almaya hakkınız var mı? Varsa; yasal olarak talep edin. Yoksa; o kadroyu çöpe atın veya tamir edin.

Akıl vermek haddime değil fakat sakince biraz düşünürseniz siz de aynı noktaya varacaksınız: Alternatif yollardan en çok siz zararlı çıkarsınız.

Forumda bu tür bir üslub üzücü oldu.
Dükkanı falan kundaklayacağım, sahibini 3 zenci arkadaşıma dövdürteceğim, tüm westwood cycle sevenleri de kınayacağım :D
Ya hocam ilahi ne olacak alla sen.. Baktık yokuş değil de duvar yapıyorlar tüm ümitler kesildi yardım edeceklerine dair, güzel bir yorum ve değerlendirme puanı organizasyonu yapacağım. Yani yukarda da yazdım ben bir kadrodan olurum en fazla ama onlar eminim bir kadrodan çok daha fazlasını kaybedecek kaldı ki ben onlardan sadece faturayı istiyorum herhangi bir hizmet talep etmiyorum burası çok önemli. Neredeyse ay olacak şu saçmalıklar silsilesiyle uğraşıyorum harcadığım efora üzülüyorum, amam günün sonun da bu kadroyu duvara asmak veya tamir ettirmek zorunda kaldığım da elimden gelen herşeyi yaptım ama olmadı, aylarca giianttan maillerime cevap alamadım belkide maillerim direkt silindi satın alınan şube çamura yattı pislik yaptı sahibi desen ayrı bir çürümüşlük sergiledi vs vs diyeceğim. Türkiye distürübütör veya şahıslar özelinde olmasa Giant global özelinde insanları bu markadan cidden uzak tutacağım.
*En fazla yorumlardan düşük puan verirsiniz. Bu da onlar için ne kadar önemliyse o kadar zarar vermiş olursunuz.
[/QUOTE]
Daha büyük bir kötülük yapamazsınız bu fazlasıyla yeter :)

Bahadır Bey'in isyanı var Gianta, kur farkına, Orbea fiyatlarına, bu hayata...

• Hahaha
Tepkiler: Çağdaş78
Mağazanın suçu yok!

Siz mağaza sahibi olsanız sattığınız ürünün faturasını bir başkasına verir misiniz?
Vermezsiniz. Veremezsiniz, suç!

Burada iki suçlu var.
1) Bisikleti satan o meymenetsiz.
Daha yapıcı ve yardımsever olabilirdi.
2) Bisikleti alan arkadaşımız.
Bisikleti alırken faturanın en azından elektronik bir nüshasını (fotoğrafı, PDF dosyası vs) istemeliydi.
*Böyle olacağını bilse illa ki alırdı.

Mağaza, fatura sahibinin izni ve rızası olmadan fatura bilgilerini alakasız 3.bir şahıs ile paylaşamaz.
Şahsen ben; mağaza sattığım bisikletin faturasını birisine gösterirse veya verirse dava açarım. Üzerinde benim kimlik bilgilerim var!

**Alakasız 3.şahıs dedim. Özür dilerim ama şu an yasal olarak konumumuz bu şekilde.

@tekvites Mağazanın suçu var elbette şöyle düşünün ben ve x kişi arkadaş ki görüşmelerden ve resimlerden olay ispatlı. Mağaza sahibine böyle bir talep geliyor yani x kişiye, x kişi beni arayıp sen bu kadroyu sattın değil mi diye soruyor bende evet sattım ama sattığım adama uyuz oldum belge evrak isterse sakın verme diyorum. Şimdi soruyorum hırsızın hiç mi suçu yok. İsim ve adres bilgilerini kapatıp bir fatura görseli atamaz mı ? Elbette iki tarafta istese bu iş çoktan çözülmüştü.

Mağazanın suçu yok!

Siz mağaza sahibi olsanız sattığınız ürünün faturasını bir başkasına verir misiniz?
Vermezsiniz. Veremezsiniz, suç!

Burada iki suçlu var.
1) Bisikleti satan o meymenetsiz.
Daha yapıcı ve yardımsever olabilirdi.
2) Bisikleti alan arkadaşımız.
Bisikleti alırken faturanın en azından elektronik bir nüshasını (fotoğrafı, PDF dosyası vs) istemeliydi.
*Böyle olacağını bilse illa ki alırdı.

Mağaza, fatura sahibinin izni ve rızası olmadan fatura bilgilerini alakasız 3.bir şahıs ile paylaşamaz.
Şahsen ben; mağaza sattığım bisikletin faturasını birisine gösterirse veya verirse dava açarım. Üzerinde benim kimlik bilgilerim var!

**Alakasız 3.şahıs dedim. Özür dilerim ama şu an yasal olarak konumumuz bu şekilde.
Çok haklısınız bende normal şartlar da öyle yaparım olması gereken de bu fakat, satış önce mesajlaşmalar yanımızda bulunan şahitler ve zaten bisikletin ilk sahibinin beni amerika da sanarak dükkan sahibiyle iletişime geçmesinden sebep bu store bu bisikletin bana satıldığını ve sahibinin ben olduğumu çok iyi biliyorlar. Zaten bu noktada pek bir problem yok adamlar kasten sırf benim yorumlarım yüzünden yardım etmeyeceklerini alenen söylüyorlar. Bu durum da istediği kadar suçsuz olsun bu art niyetli kötü niyetli tavrı bu store u haksız yapıyor.. Win Win politikası izlemeye de pek yanaşmıyorlar gibi. Neyse en son çare bir kaç arkadaşımı sırayla store a yollayacağım onlar yıldırmaya çalışıyorsa bende yıldırmaya çalışacağım arkadaşımız o çevre de çok var çok şükür. Müşterilerinin yanında bu gerçekler o store da duyurulunca bakalım aynı tepkiyi verecekler mi...

Acaba ahbap çavuş ilişkisiyle faturasız bir işlem olabilir mi? Vergi kaçırmak ağır suç sanırım orada.
Bu kadar kaçınmanın bi sebebi olmalı.

@tekvites Mağazanın suçu var elbette şöyle düşünün ben ve x kişi arkadaş ki görüşmelerden ve resimlerden olay ispatlı. Mağaza sahibine böyle bir talep geliyor yani x kişiye, x kişi beni arayıp sen bu kadroyu sattın değil mi diye soruyor bende evet sattım ama sattığım adama uyuz oldum belge evrak isterse sakın verme diyorum. Şimdi soruyorum hırsızın hiç mi suçu yok. İsim ve adres bilgilerini kapatıp bir fatura görseli atamaz mı ? Elbette iki tarafta istese bu iş çoktan çözülmüştü.
İsmine soyismine telefon numaralarına iş ve ev adresine kadar herşeyini biliyorum, bisikletin hangi gün alındığını hangi satıcının yardımcı olduğuna kadar biliyorum :) Ve kesinlikle ilk sahibinin arayıp ben buna kıl oldum belge evrak vermeyin dediğine adım kadar eminim..
Acaba ahbap çavuş ilişkisiyle faturasız bir işlem olabilir mi? Vergi kaçırmak ağır suç sanırım orada.
Bu kadar kaçınmanın bi sebebi olmalı.
Hocam yemin ederim hiç böyle düşünmemiştin gerçekten tebrik ederim. Çok doğru bir bilgi bu ama öyle birşey yapacaklarını zannetmiyorum

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Katılıyorum Win Win olmalı

@tekvites Tüm mesajları okudunuz mu ? Eğer okumadıysanız çok uzun ama bence bir okuyun..

Geri