HikmetYılmaz
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 750
- Bisiklet
- KTM
Benim dağ bisikletimde sürüş pozisyonu dik geliyor gibi hissediyordum, hatta 1 saat sonrasında bileklerim ağrıyordu, o sebeple 90 mmlik gidon boğazını ters çevirip bir spacer alta alarak aşağı indirdim. Hem daha rahat ettiğim bir pozisyon oldu (ki genelde dik pozisyonların daha rahat olduğu gibi bir kanı var) hem de bilek ağrısı ilk sürüşten itibaren kayboldu. Daha sonra bir de aynı açıda 120 mm boğaz alıp taktım (böylece 90 mmlik boğaza göre daha aşağı inmemiş, ama daha ileri uzanmış olacaktım) çok önemli bir fark hissetmedim.
Önce 90 mmlik boğazınızı benim yaptığım gibi ters çevirmeyi ve spacerları üste alarak aşağı indirmeyi deneyin isterseniz, verim alırsanız masraf yapmamış olursunuz.Hoşunuza gitmezse bir de 120 ile denersiniz. Bende öyle olması, sizde de aynı etkiyi yapacağını göstermez, hem vücut ölçilerine, hem bisiklet geometrisine göre farklar olabilir. Yani, denemeniz gerek.
Önce 90 mmlik boğazınızı benim yaptığım gibi ters çevirmeyi ve spacerları üste alarak aşağı indirmeyi deneyin isterseniz, verim alırsanız masraf yapmamış olursunuz.Hoşunuza gitmezse bir de 120 ile denersiniz. Bende öyle olması, sizde de aynı etkiyi yapacağını göstermez, hem vücut ölçilerine, hem bisiklet geometrisine göre farklar olabilir. Yani, denemeniz gerek.