Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon Boğazı

Benim dağ bisikletimde sürüş pozisyonu dik geliyor gibi hissediyordum, hatta 1 saat sonrasında bileklerim ağrıyordu, o sebeple 90 mmlik gidon boğazını ters çevirip bir spacer alta alarak aşağı indirdim. Hem daha rahat ettiğim bir pozisyon oldu (ki genelde dik pozisyonların daha rahat olduğu gibi bir kanı var) hem de bilek ağrısı ilk sürüşten itibaren kayboldu. Daha sonra bir de aynı açıda 120 mm boğaz alıp taktım (böylece 90 mmlik boğaza göre daha aşağı inmemiş, ama daha ileri uzanmış olacaktım) çok önemli bir fark hissetmedim.
Önce 90 mmlik boğazınızı benim yaptığım gibi ters çevirmeyi ve spacerları üste alarak aşağı indirmeyi deneyin isterseniz, verim alırsanız masraf yapmamış olursunuz.Hoşunuza gitmezse bir de 120 ile denersiniz. Bende öyle olması, sizde de aynı etkiyi yapacağını göstermez, hem vücut ölçilerine, hem bisiklet geometrisine göre farklar olabilir. Yani, denemeniz gerek.

• Beğen
Tepkiler: MAD
Scudo
Teşekkürler bende aynı hissediyorum ve bileklerimde ağrı oluyor ama bunun gidon mesafesi uzadıkça daha da kötüleşeceğini düşünmüştüm tavsiyenizi deneyeceğim eğer daha rahat edersem biraz daha uzun gidon boğazı takarım

Selamun Aleykum

Ellerin gidon üzerinde nasıl durması gerektiğini (link) linkinde anlatmışlar. Bende orada okuyup civataları gevşettim ve fren kollarının ters geleceği şekilde 180derece gibi öne getirdiğimde resimlerdeki doğru pozisyona ulaştım sonrasında vites ve fren kollarını düzelttim ( resimlerdeki pozisyona göre biraz ön tekerleğe doğru indirdim) şimdi rahatladım.

Umarım sizdede işe yarar

Uzun mesafelerde daha rahat bir sürüş pozisyonu için dağ bisikletimin(Sedona 741) gidonunu yükseltmek istiyorum arkadaşlar.Bunun için de gidon boğazı yükseltme aparatı veya dik açılı gidon boğazı almam gerekiyor sanırım.Yükseltme aparatı benim aklıma daha çok yattı.Siz hangisini tavsiye edersiniz? Gidon boğazı yükseltici alırken dikkat etmemiz gereken bir ölçü var mı ve bunun montajı kolay mıdır?

Bir de şöyle ayarlanabilir bir modeli var

İlk modeli kullanmıştım aslında oda spacerler sayesinde ayarlanabiliyor :D
741 ile uyumludur, kendiniz takabilirsiniz ama kablolarınız kısa gelirse yeni kablo almak zorundasınız

@Hakan Can Onrat

Kablo uzunluğu konusunu hiç düşünmemiştim,göz önünde bulunduracağım.

Şöyle bir fotoğraf var.Yükseltme öncesi ve sonrası.

http://www.canavarkesifte.com/wp-content/uploads/2012/09/Yeni-Bit-E%C5%9Flem-Resmi-426x550.jpg

(link)

Her ne kadar başlıkta çözüldü yazsa da konuyla ilgili tavsiyelere açığım. :)

Değiştirelim o zaman başlığı :)

Bende hareketli olanindan var bosta duruyor ihtiyac var ise gonderebilirim ben monte ettigimde bir miltar bosluk olmustu ya da ben eksik ya da hatali bi islem yaptim

@Gökhan Toros

Teşekkür ederim,böyle daha iyi oldu. =)

@caner binal Hareketli olanın açıklamasında bir boşluktan bahsediliyor,söylediğiniz bu olabilir. "XLC yükseltici adaptörü maşanızın şaft borusuna takın.Tek vidalı kelepçeyi elinizle sağa döndürerek şaft borusu ve furç arasındaki boşluğu alınız ve kelepçe üzerinde bulunan tek vidayı 3 Nm ile sıkınız." Dağ bisikletimde gidonun alçaklığı ve de boyumun uzunluğundan dolayı zaman zaman ağrı oluyor,özellikle de uzun mesafelerde.Kadro boyu,sele yüksekliğinde falan bir problem yok.Önceden çok önemsemiyordum ama daha rahat bir sürüş için çözüm aradığımda gidon yükseltme aparatını gördüm.Bu aparat mtb ile uzun yolu daha güzel hale getirecekse mutlaka edineceğim :)

bende benzer düşüncelerle gidonu yükseltmeyi çok istiyordum. şu günlerde spacerların hepsini yukarı alıp gidonun açısını aşağı çevirsem mi diye düşünüyorum :srnsml: gidona ne kadar yakın olursam rüzgarı o kadar az yerim görünmez duvardan nasibimi da o kadar az alırım kafasındayım. bana yavaş yavaş yol bisikletinin yolları görünüyor gibi :)

yol bisikletimin gidon yüksekliğini biraz aşağı çekmek istiyorum.Bunun için açılı bir gidon boğazı düşünüyorum.elimdeki kadronun maşa açısı 73derece. mevcut gidon boğazım da 6 derecelik deda elementi.yani mevcut durumda gidon boğazı 10derece yukarı doğru duruyor. Biraz araştırdım,deda'nın 20derecelik gidon boğazları mevcut. bunu tercih edersem gidon boğazı maşadan gelen açıyla birlikte yere paralel değil,3 derece daha aşağıda bi doğrusallığı olacak.ritchey ve 3t gibi markalarda 17derecelik gidon boğazları mevcut,fakat onlarda da 31.8mm sorunu?? var.gidonum deda ve 31.7mm. acaba gidon boğazı olarak ritchey veya 3t tercih edersem 31.8mm'lik gidon boğazı ile 31.7mm'lik gidon arasında sorun olur mu?yani 31.7mm'yle 31.8mm arasında uyum sorunu olur mu? bir diğer mevzubu yapmaya çalıştığım açı işi yapmaya değer mi?

• Beğen
Tepkiler: Özcancan
31.7mm ile 31.8mm arasındaki uyumla ilgili tecrübeli arkadaşlar bişeyler yazsa da olur. 31.7mm'lik gidona 31.8mm uyumlu gidon boğazı monte olur mu?

@Kaan Özçelik
31.7mm ve 31.8mm ölçüleri aslında aynı.
1.25" ölçü bu ölçünün aslı ki bu 31.75mm gibi bir değere denk geliyor.
Bazı markalar 31.8mm olarak yukarı yuvarlarken bunu, Deda nedendir bilinmez 31.7mm olarak aşağı yuvarlıyor. Belki de benzer durumlarda kalan kullanıcıları kendi ürünlerini almaya itmek içindir, pazarlama stratejisi...
Neyse, arada herhangi bir fark yok. Aynı ölçüler.

Evet, öyle. Ama ben olsam onu da Deda alır, seti bozmazdım. Çok daha şık görünüyor bisiklet o şekilde :) @Kaan Özçelik

@Gökhan Toros Haklısın. Ama kadromun maşa açısı 73derece. Ben şu an 6derecelik bir gidon boğazı kullanıyorum. Gidon boğazı 11derece yukarı açılı duruyor. Ben yeni bir boğaz alıp yere paralel hale getirmek istiyorum. Ama deda marka boğazlar 20derece. Deda tercih edersem 73+20=93derece,yani 3derrce yere doğru olacak. Ama 3t,ritchey gibi markalarda 17derece mevcut. Bunları tercih edersem tam yere paralel bi boğaz açısı elde etmiş olcam. 3derece çok önemli mi,değil gibi ama estetik olarak sıkıntı olur belki?? Siz ne dersiniz?

Daha önce 73 derece alın borulu kadroda -17 derece boğaz kullanıyordum. Öyle yere paralel durmuyor nedense, daha çok aşağı bakıyormuş gibi görünüyor.
Sanmıyorum ben 20 derece ondan daha kötü dursun.

• Beğen
Tepkiler: Kaan Özçelik
@Kaan Özçelik

Teknik detayını bilmiyorum ama gidonu alçaltmak için boğazı söküp ters takmak gibi bir yöntem var, belki faydası olur.

Geri