Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon Boğazı

Ben geçen gün yeni bir gidon aldım, XLC 31.8 mm / 780 mm / 25 mm
Benim sorunum gidon boydan kısaydı, CRS620'nin orjinal gidonu, hem aparat takacak yer kalmamıştı hemde dar geliyordu.
Henüz fazla yol yapamadım ama ilk 10 - 15 km bölüm için daha rahat ettim diyebilirim.
Geniş olması daha iyi geldi bana, birde bisikletin önü renklendi biraz. :)

20150619_163340.jpg IMG-20150616-WA0001.jpg

Scudo
Cannondale lefty için gidon boğazı arıyorum. 110mm -15derece Nereden Temin edebilirim Teşekkürler

Merhabalar. Bisikletime dh gidon ve gidon boğazı düşünüyorum bütçem 200 tl civarı. Önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim. Teşekkürler. :)

Yine tek başıma konuşmuşum. :)

@barayda geldim geldim:D

Bu GMBN in videolarını izliyorumda bizim dh dediğimiz adamlar için baya mtb :D baya bir örnek falan vermişler nasıl olması gerektiği hakkında sen neler bakıyosun nasıl birşey birde şuan ne var ?

@barayda şimdi bike components ten bakıyorumda baya ucuz ürünler var mesela truvativ in

15-20 € bir gidon bir okadarda boğaz 14€ da kardo taş çatlasa 50-55€(140-160tl) bence biraz bak buraya
(link)
(link)

Merhaba,
Açılı ve ayarlanabilir gidon boğazı arıyorum. 25.4 mm ölçüsündeki şehir bisikletimde kullanacağım.
Aşağıdaki markaların gidon boğazlarını buıldum.

Uno Ayarlanabilir Gidon Boğazı 25.4mm - 110mm
((link))

Ritchey Potencia Ayarlanabilir Gidon Boğazı
((link))

Bunlar dışında önerebileceğiniz markalar neler olur.

Tabi elimde bir de şu seçenek var;
(link)

Aliexpress'ten bu tarz bir malzeme almalı mıyım?
Yardımcı olursanız sevinirim

gidon çok önde kaldığı için sürekli ileri baktığımda boynumda ağrı oluşuyor,100mm gidon boğazı var,kısa gidon boğazı mı almalıyım?yoksa açı ayarlı gidon boğazı mı ?

Bence ayarlı boğaz daha iyi olur, çünkü boy da kısalıyor ayrıca gidonu yukarı kaldırıyor.

• Beğen
Tepkiler: mehmet haliç
Bende bu konulardan muzsarip idim.bu konuda başlık açtım ve gerekli bilgileri öğrenip sana cevap vermeye çalışacağım.önce, bisiklet uzerindeyken resmini göndermek sorununu çözmek adına bize çok yardımcı olacak.nasıl pozisyonda dırduğunu gormemiz gerek@mehmet haliç

bunu denemeden bilemezsin. mesela yol bisikletinde 90mm uzunluğunda boğaz var, altında da 3 tane spacer vardı. spacerların 2sini üste aldım, boğaz daha aşağı pozisyona geldi. sonra 60km lik bir sürüşe çıktım, çok rahat ettim, gidonu kavrayışım ve bacaklarımla pedallara aktardığım güç arttı. bunun sebebini beldeki kasların esnekliğine bağlıyorum. örnek veriyorum sırtım 60derece eğimle durarken rahatsız oluyorum ama 65derecede rahat ediyorum.

Bisiklet üzerinde boyun ağrısının üç sebebi var, birincisi yeni başladıysan ilk bir kaç hafta boyun ağrısı çekmen normal, ağrı devam ediyorsa, gidon olması gerekenden düşük ayarlanmıştır, ya da sele ile gidon arasında ki mesafe olması gerekenden uzundur. Sele ayarın düzgün yapılmışsa, seleyi öne doğru getirmek çare değil aksine hata olur, bu durumda kısa gidon boğazı ile değiştirmek gerekir. Gidon düşük ayarlanmışsa öncelikle sele yüksekliğini kontrol edip sonrasında gidonu yükseltmeni tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: ordic
Yol bisikletimin gidon boğazı yukarı bakıyo neden anlayamadım bisikletin kendi üzerinde gelen boğaz mosso ürünüimage.jpg

Konforu arttırmak için + derecede takılmıştır gidon boynu. Eğer biraz daha yarış pozisyonu almak isterseniz, gidon boynunu çıkartıp ters takabilirsiniz.
Böylece daha aero pozisyona geçebilirsiniz.

@Edip Dinçer
Ters takıldığında eksi açılı mı oluyor acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@ahmtayd Öyle olmuş oluyor. Zaten üzerindeki değerlere göz atarsanız +/-10° yazar açısı için.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@Edip Dinçer
Teşekkür ederim.

Sadece +7 yazıyo acaba benimki + açılı bir boğazmı km saatini falan sökmek uraştırcak biraz bide onla uraşıp gene böyle açılı olursa kafayı yerim :eek::D@Edip Dinçer image.jpg

Geri