Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon Boğazı

@can_celik
Yol bisikleti için hiç tavsiye etmiyorum. Ben de bir ara büyük kadroya kısa boğaz taktım. Kesinlikle bisikletin dengesi kötüleşiyor. Özellikle yüksek hızlarda. Ayrıca yukarıda bahsedildiği gibi sele aşağıda daha farklı bir pozisyonda duruyorsunuz. Bu da hızınıza etki ediyor.

Scudo
Benim boyum 170 cm ama iç bacak ölçüsü 81cm. Haliyle üst beden boyu daha kısa olunca çok problem yaşadım. 52 kadro, 60 lık gidon boğazı ve 75 lik reach gidon ölçüsü ile ancak rahat ediyorum.

Lapierre sensium 300. 52 kadro bisikletimin nedense top tube ölçüsünü 545 mm yaparak enteresan bir işe imza atmışlar. 90 mm lik orginal boğaz yerine 80 mm lik boğaz bile 1.68 lik bana çare olmadı ve 60 mm lik boğazla rahat ettim. Ağrılarımdan eser kalmadı. Ama Tob tube 53 olan bir bisikletle elbette çok daha rahat ederim. Kısa gidon boğazı ile sıkışık trafikte süper seri hareketler yapabiliyorken yüksek hızlarda iş biraz değişiyor. Gidon en hafif bir rüzgarla bile çılgın açılar yapabiliyor. Ben zaten yokuş aşağı koyver gitsin modunda hiç sürmediğim için bana fazla sıkıntı yaratmadı.

Başlık biraz garip gelebilir, göreceli bir kavram bisiklette kullanılan gidon boğazı.

Konfor yönünden bakıldığında uzun gidon boğazı rahatsız edici bir durum. Diğer Taraftan ise bisiklete dış görünüş olarak ayrı bir hava katıyor fikrindeyim.

BMC AERO GİDON BOĞAZI (Tahmini 130-140mm)
IMG_5257.PNG

ENVE AERO GİDON BOĞAZI (140mm)
IMG_5256.PNG
(Kendi Kullandığım Boğaz Pro Plt 120mm -10 derece)
IMG_5254.JPG

Uzuv gibi one ya o_O güzel gozukurde, uzun gidonla trafikte araçların arasından yılan gibi kıvrılamam :D Tarmacta 80mmlik gidon var,kısa daha çekici geliyor :D

20190616_142259.jpgDSC_0957.JPGUzun gidon boğazı yüksek hızlarda kısa gidon boğazına göre çok daha güvenli hissettiriyor. ( fotoğraf 110mm)

Dosyalar

• DSC_1005.JPG
    DSC_1005.JPG
    1,2 MB · Okunma: 22
  • DSC_0949.JPG
    DSC_0949.JPG
    1,3 MB · Okunma: 21
Demekki gidonbogazi görüntüye göre kullaniliyor, yani benim sagligim önemli degil yeterki bisikletim güzel görünsün diyorsunuz.

Demekki gidonbogazi görüntüye göre kullaniliyor, yani benim sagligim önemli degil yeterki bisikletim güzel görünsün diyorsunuz.
Hayır tabi ki öncelik sağlık. mesela kendimden örnek vereyim, kısa gidon boğazı(90-100mm) benim beklentilerimi karşılamadı (daha agresif sürüş için) ben uzun ve negatif açılı bir boğaza geçtim. alırken bisiklete yakışan bir boğaz tercih ettim (100mm'den 120mm'ye geçiş yaptım)

Kusura bakmayın konuyu hortlatiyorum benim gidon bogazı 31.8 mm gidon yukseltme aparatı aldım kelebek gidona geçsem ayarlı boğaz almam gerekir mi yoksa yükseltme aparatı işimi gorur mu

Şuan sakatlıktan yeni çıktıgım için bisiklet sürmüyorum, bi yakınımda İngiltereye geçince dayanamadım aldırdım. Bayramdan sonra denicem bakalım nasıl olcak :)9BF5496C-29CE-497E-9A37-A812766B7090.jpeg

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Merhaba eski bi bisiklet için gidon boğazı alacağım gidonun kalınlığının çevresi 7.5 cm çıktı. Gidon alırken neye göre alacağım kalınlık için

Arkadaşlar açı ayarlı gidon boğazı var vidaları ne kadar sıksam da gidona yüklenince aşağı düşüyor yenisini mi almam gerekiyor ?9563A7B5-3A67-4596-9583-3796F19752F8.jpeg

@fensinn Yan vida, ayar yaparken hafif sıkı kalmasını sağlıyor daha çok, @Gkt34 dediği gibi asıl kilit vidası altta..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@fensinn Değiştirme sebebi neydi..?

Geri