Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon Boğazı

Merhaba.
Kelebek gidon ile birlikte aşağıdaki açılı gidon boğazlarından hangisini almamı tavsiye edersiniz?

Link 1) (link)

Link 2) (link)

Link 3) (link)

Scudo
Merhaba.
Kelebek gidon ile birlikte aşağıdaki açılı gidon boğazlarından hangisini almamı tavsiye edersiniz?

Link 1) (link)

Link 2) (link)

Link 3) (link)

Hiçbiri. kelebek gidon %90 tüm gereksinimlerinizi çeşitli tutuş açıları ile karşılayacaktır. Ayrıca bu açılı boğazlar zamanla özelliğini yitirmekte ve kullanışsız hala gelmektedir. ( ortalama 2 sene )

@Tolga Özdemir Bu konuda kararsızdım. "Şimdiden almayayım, sonra gerek duyarsam alırım." diyerek, gidon boğazı dışındaki ürünleri dün sipariş verdim. :) Umarım eksiksiz ve sorunsuz teslim edilir.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Merhabalar,

Bisikletimde bir konfor sorunu var ama bu gidon yüksekliğinden mi yoksa başka birşeyden mi anlamadım.

Boyum 1.85 bacak boyum 84 cm ( ayaklarımı 20cm ayırarak ölçtüm). 18'' dağ bisikleti hard tail kadrosuna sahibim.

Sıkıntı şu ; ben sele yüksekliğini uygun pozisyona getirdiğimde ve kollarımı gidona uzattığımda uzun süre elcikleri avuçlayamıyorum. Ellerim pozisyon icabı daha uzağa gitmek istiyor ve ben de elcikleri kavramak yerine, avuç içimin bileğimle birleştiği yerleri elciklere dayamak zorunda kalıyorum. Sanırım bu uygun bir pozisyon değil çünkü zamanla ağrı yapıyor.

Başka bisikletleri denemediğim için sebebin ne olduğunu anlamadım. 1.85 boya 18 inç de uygun olur diye düşünüyorum. Eğer sorun kadro değilse gidon yüksekliği olabilir mi? Çünkü gidon en alt seviyede ve spacer olmadığı için yükseltmedim daha.

Teşekkürler şimdiden.

Merhabalar. Gidon yüksekliğimi yükseltmek istiyorum ama spacer yerine alternatif düşünürken gidon boğazınının aşağı doğru eğimli olduğunu farkettim. Gidon boğazını altı üstüne gelecek şekilde ters takarsam yüksekliğin artacağını düşünüyorum. Sizce mümkün mü böyle bir şey? Gidon boğazı çift yönlü müdür ve yaptığım şeyin bi götürüsü olur mu? Kafama göre bir şeyleri değiştirmek istemedim.
IMG_20210103_214652.jpg

Merhabalar. Gidon yüksekliğimi yükseltmek istiyorum ama spacer yerine alternatif düşünürken gidon boğazınının aşağı doğru eğimli olduğunu farkettim. Gidon boğazını altı üstüne gelecek şekilde ters takarsam yüksekliğin artacağını düşünüyorum. Sizce mümkün mü böyle bir şey? Gidon boğazı çift yönlü müdür ve yaptığım şeyin bi götürüsü olur mu? Kafama göre bir şeyleri değiştirmek istemedim.
252867 dosyayı görüntüle
Çoğu boğaz çift yönlüdür hocam

Merhaba yeni gidon boğazı aldım fakat şaft borum ince kaldığı İçin arayı kapatacak ilave bi adaptör spacer parça lazım ismini bilmediğim için aratamıyorum. Aşağıda benim şaft borusu ölçüm var kumpas ile ölçtüm
Bi altında da yeni gidon boğazının ölçüsü var arada 3,5 4 mm bi parça lazım nasıl bulabilirim
591F3AE8-EA20-4DE4-882B-F4B3EAF7605E.jpegFBB1F2C6-0116-4C61-BD20-D0B082E1C627.jpeg

Sanırım aşağıdakine ihtiyacın var

Dosyalar

• gidon-bogazadaptoru.jpeg
    gidon-bogazadaptoru.jpeg
    21,4 KB · Okunma: 10
  • Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Bu parçadan sipariş verdim, sanayide arkadaşıma sormuştum yaparım aynısını dedi Alüminyum dan . Ona da yaptırdım gelene kadar kullanırım , teşekkürler herkese

Arkadaşlar merhaba derecesi 6 olan gidon boğazı yüksek mi oluyor alçak mı?artı veya eksi 6 yazmıyor direk 6 yazıyor

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba derecesi 6 olan gidon boğazı yüksek mi oluyor almak mı?artı veya eksi 6 yazmıyor direk 6 yazıyor
Muhtemelen çift yönlüdür o. Bir tarafta + diğer tarafta - oluyor.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Merhaba
Yol bisikletimin boyuma göre büyük olduğunu düşünüyorum,gidon boğazını küçültmenin faydasımı olur zararı mı bilmiyorum,kadro değişikliği yapmak epey maliyetli maalesef böyle bir çözüm yapsak fayda sağlarmı.

Bu arada boyum 170
Kadro boyu:52

Merhaba
Yol bisikletimin boyuma göre büyük olduğunu düşünüyorum,gidon boğazını küçültmenin faydasımı olur zararı mı bilmiyorum,kadro değişikliği yapmak epey maliyetli maalesef böyle bir çözüm yapsak fayda sağlarmı.

Bu arada boyum 170
Kadro boyu:52
Anladığım kadarı ile kadro boyunun büyüklüğünden dolayı uzanmada ve yatma açısında zorluk yaşıyorsunuz.
Boğazı küçültmenin ve biraz esneklik kazanmanızın faydası olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Sametali ve Özcan
Geri