@Eskici;
Belki kendin bakım yapmak istersin diye hangi yağı nerede kullanacağını gösterir şekilli tablo linki aşağıda. Normalde SRAM 'ın kendi yağları var her bölge için ama buna gerek yok. Linkteki tablodaki gibi hangi parça üzerinde ne yağı kullnılabileceği yazıyor. Almancan olmadığını varsayarak (benimde mükemmel değil ama az buçuk anlayacak kadar var) kısaca:
Link: (link)
Tablodaki:
kugelllagerfett : Bisiklette kullandığımız gres tipi veya fazla kalın olmayan rulman gresi (greslerinde numaraları vardır 2,3 vs. ben 2 numara normal bisikletlerde kullandığımız beyaz gres kullanıyorum),
motoröl : zaten anlaşılıyor
motor yağı. Ben 90'lık şanzıman yağı kullanıyorum;
Fren katındaki parçalar için yine 90'lık şanzıman yağı kullanıyorum. Eğer burayı yağlamaz isen pedal frenini kullanınca bazen hub kilitlenip kalıyor ve pedalı çeviremez hale geliyorsun. Deneyimle sabittir
Hub'ı nasıl söküp takacağın ise ayrıntılı şekilde SRAM 'ın web sitesindeki el kitaplarında var. Yardımcı olması açısından bir birkaç linki aşağıda:
(link)
(link)
(link)
(link)
Aslında İstanbul 'da isen gel bir haftasonu bakımını yapalım gözden geçirelim gerekir ise dişlisini değiştirelim diyeceğim ama gördüğüm kadarı ile Mersin'desin
. Her halükarda İstanbul içi teklifim geçerli
.