Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Gökhan kutluer stelbel sb/03

@Fatih.acar

Evet çok basit bir incelemeydi. Daha iyi incelemeler dilerim. :)

Scudo
@Fatih.acar

Ben sizin yazdığınızı onayladım. Dalga geçmedim. Sizin de biraz saygınız olsa insanlara boş şeyler izletmezsiniz.

Konu sahibi arkadaşımız iyi niyetiyle böyle bir paylaşımda bulunmuş, sağ olsun. Ancak bisiklet dışında neredeyse her şeyin konuşulduğu bu foruma bu tarz konular ne yazık ki bir gömlek fazla geliyor. Son 6-7 yıldır ben bunu görüyorum.

Forumun en çok özlü ve bilgilendirici mesaj alan konuları, bugün kaç km. bisiklet sürdün, düz yol da kaç km/s hız yaptın, yokuş aşağı en yüksek hızın neydi olunca, bu gibi konular yeterince ilgi görmüyor.

Neyse; Gökhan foruma üye, kendisini savunacak değilim zaten kendisi isterse bu konuya yazar. Ancak yorum yapmadan önce Stelbel markası hakkında ne derece fikriniz olduğunu sorgulayın derim. En azından firmaya mail atıp beğendiğiniz model için fiyat bilgisi isteyin. Geçen yıl sonu ben böyle bir girişimde bulundum, sizlere de tavsiye ederim. :)

Gökhan Kutluer i tanımam. Zamanında ben de italya ya gidip düşük ücretle mimarlık firmalarında çalıştım. Ne derece zorluklar çektiğini tahmin edebiliyor, bisikleti ne kadar sevdiğini görebiliyorum. Adam yapmış bir inceleme varsa teknik estetik bir sürü şey yazılabilirken millet almış sazı eline vay italyanca bilmez vay kaç firmada çalıştı...Arkadaşlar bu kadar da kıymet bilmez insanlar olmak ne ayıptır ya. Ülkede bir tane türkçe bisiklet dergisi var. böyle teknik inceleme yapan kaç tane blogger vlogger var da gıcık oluyorsunuz. Tamam bazısı çok sempatik değil bazısı reklam kokar ama adamlar bir şeyler üretiyor bilgi paylaşıyor cehaletin kol gezdiği ülkede bu insanlara ne kadar ihtiyaç var. Şahsiyetlerine buralardan bel altı vurmak çok çok fena, konuya odaklanın forumu forum gibi kullanın lütfen

Bisiklet hakkında kötü sözler söylediğini hiç görmedim reklamını yaptığı herşey için almak durumunda değilsiniz. Bence her vlog çeken ve inceleme yazısı yazan bu sektöre katkı sağlamaktadır. Beğenmeyen arkadaşlar kendileride youtuber olabilir ve nasıl olması gerektiğini yazı ile değil icraat ile yaparlar.

5 yıl önce Türkçe bilgi bulamadığımız sektör için artık dergi forum youtube gibi yerlerde bisiklet severlerin artması gayer sevindirici. Belki hiç alakası olmayan arkadaşlar bu sayede bisiklete başlarlar. Kendi içimizde birlik olamadığımız yerde nasıl ilerlemeyi düşünüyoruz ?

@iogee

Konuya cevap yazarken asla Gökhan’ın şahsında konuşmadım. Bunu belirttikten sonra
Cevap yazanlar içinde sadece yukarıdaki sözleri yazan arkadaş bana cevap niteliğinde şeyler söylediği için şunları söylemek istiyorum.
Bu konuda ben sizin gibi düşünmüyorum. Bunun birçok sebebi olabilir. Bilemiyorum belki bisikleti ve sanatı sizden daha fazla ciddiye aldığımdan olabilir. Çok olacağı yerde az ama kaliteli içerik olması taraftarıyım. Diğer türlüsü yemek yerken midesini çöplük gibi algılayan insan zihninden çok farklı olmaz.

Benim video çekip bilgilendirmem konusuna gelince: ilkokulda çocuklar arasında çok popüler bir mantıktır bu: eleştiriyorsan sen daha iyisini yap da görelim hadi! Bu işler böyle olmuyor artık. Birisi bir video çekip topluma sunarak ilgi ve takip edilerek bir ticari gelir de elde etmeye çalışıyorsa, ortaya koydukları hakkında olumlu- olumsuz görüşlere de açık olabilmelidir. Bunda yanlış bir taraf var mı?

@Rammstein111 OK.
Olumsuz görüş belirt. Ama materyal hakkında konuş. Teknik zivirla. Dans etme. Az önce sahuru 5 dk gece bulaşık makinesini doldururken komşu bağırdı, gurultu etme diye. Sinirden tüm İtalya'yı öpecektim. Sabahtan beri davul çalınıyor anasını sevdiğimin coğrafyasında.
Bisiklet ve sanat demişsin. Ayrı ayrı giydir. Biz de yorumlayalim.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Rip sakin ol
Gerek yok gerilime gece yarısı.
Anlıyorum seni. İyi bakarsan önceki iletilere söylediklerimi desteksiz söylemediğimi göreceksin.İnan çok da önemi yok artık. muhtemelen sen haklısındır derdimi anlatamadığım konusunda. İlla merak ediyorum diyorsan da özelden muhabbet daha uygun olur artık.
Bu kadar uzattım yeter, başka şeylerle ilgilenmek de lazım. Herkes düşüncesini söyler kenara çekilirse en güzeli olur herhalde. Ben de kenara çekiliyorum.

@Rammstein111 ben komşuya gerildim. Yoksa kenara çekilecek bir durum yok. Her şey çok isabetli olmuyor hayatta.

Çiçek gibi video, çiçek gibi bisiklet... Elinize sağlık :harika::harika::harika: (Daha önce de yaptığım bir eleştiriyi tekrarlıyorum izninizle, röportaj esnasında bisikleti daha çok görsek mesela :rolleyes: yakın plan detaylar vs.)

Gökhan'ın vidyoda bahsettiği karbon jant korkusu bir paranoya değil, bunu destekleyen olaylar oluyor sürekli. Daha geçen sene Gianni Moscon'un trispoke jantının darbe almaksızın kırıldığını gördük. Estetik kaygılara bir şey diyemem, ancak konu emniyet ise o zaman karbon jant konusunda bilinçli olmak gerekiyor. Tasarımı, imalatı, kullanımı, ömrü, vb. konularda bilgi edinmek en iyisi.

@Rammstein111 bu vidyo / Gökhan Kutluer özelinde değil ama eleştirilerinizi çok iyi anlıyorum. Ortada bir sektör var, sponsorluklar, reklamlar, etkinlikler, popülerlik falan derken içi boş "içerikler" çıkabiliyor karşımıza. Bu durum bisiklet piyasası için geçerli değil yalnızca, mesela otomobil, motosiklet test eden, değerlendirme yaptığını iddia eden kanallarda da aynı sponsorluk mekanizması işliyor. Altın Elbiseli Adam kanalı bile bu yüzden eleştiriliyordu.

Arkadaş memlekette biri de çıkıp gerçekten bir eleştiri yapmıyacak mı? Şurası şurası şöyle olmuş, şu şekilde yapılsa daha iyi hitap eder gibi. Yok populist, yok kapitelist. Bizim memlekette futbol dışın da kim birşeyler yapmışta para kazanmış. Sanırsın herkez sporun envai çeşidini 3 yaşından beri yapıyor herkes bilgili, takip ediyor, her sene olimpiyatları 4 gözle bekliyor, etrafta koca bir pasta var da bazıları sizce boş iş yapıp bundan nemalanıyor.

Diğer arkadaşta yok italyancası şöyle, yok şu an kursa gidiyor, burada şu kadar iş yapmış, orda bu kadar iş yapmış, kahvesini sütsüz içmez.... Sen nereden vakıfsın bu kadar bilgiye Gökhan’ın eski sevgilisisin de takma isimle mi burda adama saydırıyorsun. Bisiklet üzerine konulu bir forumda değiliz de sanki sabah şekerlerindeyiz.

Neyse tekrar herkese teşekkür ederim. Bence gayet güzel bir video olmuş.

Gereksiz ego, bu güzel içeriği saçma sapan bir noktaya götürmüş. İnsanların ne yaptığından neyle uğraştığından kapitalistliğinden ,popülistliğinden kime ne? Elelştiri belli yönlerde emeğe saygıyı da elden bırakmayacak şekilde yapılmalı. Şu yazılanları okudukça sadece yüzümde bir gülümseme oluşuyor. Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır der başarılı içeriklerinizin devamını dilerim. Keyifle takip edilesi....

Geri