Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Googlecc@google.com harcaması (dolandırıcılık)

bu iş bankası için internet alışverişine nasıl kolayca kapatıp açtırabilirim ayarını bilen var mı? ne olur ne olmaz kullanmadıgımız zaman kapalı dursun

Scudo
@Desert Fox Bu konuyu okuduktan sonra açıkçası ben de tedbir almaya yöneldim. Bankaların telefon uygulamalarından anında açma kapama yapılabiliyor.

@Nail Acun ALLAH c.c beterinden korusun. Gelmis gecmis olsun tekrardan

• Beğen
Tepkiler: Nail Acun
Öncelikle geçmiş olsun sanal kart kullanmadan önce benzeri benim de başıma gelmişti aynı şekilde süreç uzun sürer demişti müşteri hizmetleri ben maaş müşterisi olduğum için bana bir öneride bulunmuştu.
Tarafımdan habersiz yapılan bu harcamaları şuan ödeyebilecek maddi güçte değilim diye diye bir dilekçe yazarak faxlayın dedi bende yaptım bir kaç gün içinde tüm harcamalar geri ödenmişti

Bir dene derim.

• Beğen
Sanal kartın yanında bilgisayarınızda kullanabiliyorsanız işletim sistemi olarak linux kullanın. Bilgisayara kurmakla ugrasamam diyenler icin eski bir 4 gb flash diske çalışan iso kurup işiniz bitince tekrar kolaylıkla windows a dönebilirsiniz. Virüs trojan ve keylogger gibi sorunları dert olmaktan çıkartmış olursunuz.

Aynısı aynı hesaptan bu akşam benim de başıma geldi. Vakıfbank müşterisiyim, art arda aldığım harcama mesajlarına VND cinsinden harcama yapılmış görünüyordu ki Vietnam Dong'uymuş ve küçük meblağlardı TL cinsine çevirince. Hemen aradım kartı kapattırdım. Singapur üzerinden 431 $ harcama yapılmış, provizyonda bekliyor. İptal edin, onay vermeyin dedim, mümkün değilmiş. Biz her iki tarafı da korumak zorundayız, ya harcamayı gerçekten siz yaptıysanız diyor. Önce ödeme yaparsınız sonra incelemeye göre iade işlemi gerçekleşir diyor. İnşallah iade alırım sizin gibi de rahatlarım.
Yıllardır yapılan şüpheli bir işlem iken, bankanın bu noktada tedbir almaması da insanı çileden çıkarıyor.:mad:

@Nail Acun telefonuma neredeyse aynı mesajlar geldi az önce, 20.000 vnd çekilmiş kartımdan gerisi için limit yeterli gelmemiş. bankadan kredi kartını iptal ettirdim fakat benim aklıma takılan 2.157 TL para çekilmek istenmiş sizde de TL olarak denenmiş miydi? Bir de ben hiç yurt dışı sitelerden alışveriş yapmadım, yurt içinde de çok bilindik sitelerden yaparım alışverişimi bu sizce nasıl olmuş olabilir? kartı internet alışverişlerine kapamak yeterli mi sizce? yani soru soruyorum sürekli ama kusura bakmayın çok şaşkınım şuan.

İnternet tarayıcınıza -reklam gibi olacak ama-ücretsiz olan Avast safeprice eklentisini ekleyebilirsiniz, kendisi çevrim içi alışveriş işlemlerini güvenli hale getirdiğini belirtmekte.

• Beğen
Aynı olay benimde başına geldi ve benimkide vietnam donku yani VND ile googlecc@google.com adresinden yapılmış. Ilginç olan bisiklet tayfasının ortak noktası olması! Acaba yurtiçi bir bisiklet sitesi çalışanının kurbanımı olduk? Aklıma nedense bu geldi! 460 dolar yapıldı bendende ve bekliyorum! Ekstreme bu ay yansıdı nasıl ödeyecek onu düşünüyorum! Bu arada ödeme bize dolar olarak mı yapılır:) bunu da merak etmiyor degilim...

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@cmldlky

Daha önce bir kaç kere bu şekilde kartı kaptırmıştım. 5000'lik olayda İngiliz sterlini ile yapılan harcamayı TL kurundan geri ödemişlerdi ve negatif kur farkından azcık zarar görmüştüm. Dolar harcamalarını ise güncel kurdan geri yatırmışlardı. Sebebini sorunca bir şeyler gevelemişlerdi ancak ben paranın döndüğüne şükredip üstelememiştim.

Bankaya yaptığım itiraz üzerine çok şükür ki söz konusu miktar iade edildi de rahatladım. Can sıkıcı bir durum, inşallah bir daha kimsenşn başına gelmez.

8 Ağustos 2018 tarihinde benim de Vakıfbankası'na ait kredi kartımdan çeşitli defalarda 200. 000, 100 000 00 vr 20 000 000 VNDlik ( Vietnam parası harcama teşebbüslerinde bulunuldu.Olağan şüphelimiz aynı yer "googlecc@google.com" Hemen müşteri hizmetlerini aradım ve kartın bloke edilmesini talep ettim ve kartım bloke edildi. Ancak bu görüşmemden yaklaşık 10 dakika sonra bu sefer 429 USDlık ( ABD doları ) başka bir harcama daha yapıldı. Yine müşteri hizmetlerini aradım ve kartın bloke edildiği söylenmesine rağmen bunun nasıl olduğunu sordum. Tabii izah edemediler. Ben de bunun üzerine yazılı olarak bir Vakıfbank şubesine harcamaya itiraz dilekçesi verdim. Bu dilekçede, şüpheli hareketleri, müşteri hizmetleri ile olan görüşmemi ve özellikle USDlik harcamanın kartın bloke edildikten sonra nasıl yapıldığını kısaca her şeyi anlattım. Daha sonra kartın hesap kesimi oldu ve 429 USDlik meblağın tamamının-Tl bazlı harcamalardaki gibi asgari ödeme tutar ıyok-ödemem gerektiğini öğrendim. Aslında banka, bu USDlik harcama için tıpkı TL gibi bir asgari ödeme imkanı verseydi bu parayı ödeyecek ve geri almak için uğraşacaktım. Fakat, dövizdeki malum durumdan ötürü hem bir anda bu kadar parayı ödeyemezdim hem de bankanın güvenlik açığından kaynaklı bir problemin faturasının bana çıkarılması çok ağırıma gitti. İkinci bir dilekçeyle araştırma bitinceye kadar bu parayı ödemeyeceğimi belirttim. Klasik bankacı taktiğiyle "Parayı öde sonra faiziyle alırsın", "Kredi skorun düşer", "Haksız çıkarsan faiziyle ödersin!" ucuz yollu tehdite de uğradım. Neticede bu ay 429 USDlik meblağı ödemedim. Dilekçelerime en geç 45 iş günü içinde cevap vereceklerini belirtmişlerdi. Az önce telefonuma gelen mesajda itirazlarımın haklı bulunduğunu öğrendim. Nacizane tavsiyem, başınıza böyle bir şey geldiği takdirde ödemeyin! Sıcağı sıcağına yazdığım için ifadelerimde belirsizlikler ve imlamda bazı kusurlar olabilir. Affola.

@Nail Acun
Merhaba nail acun, senin yaşadığının aynısını ben de yaşadım. Bu surecte ne yaptin tecrübelerini paylaşabilir misin? Ben bir gün sonra tesadüfen hesaplarımı kontrol ederken farkettim. (Bankadan herhangi bir bilgilendirme mesajı gelmediği icin.) Hemen bankami arayip kartımı iptal edip gerekli itirazımı yaptim. Ardindan google'a da itirazımı yaptim. Sonrasında savcılığa da şikayetimi bildirdim.birkac gun sonra googledan bana döndüler telefonla gmail adresimle sahte hesap açtıklarını ve kredi karti bilgilerimle böyle bir islem yaptiklarini soylediler. Hesabi kapatip size dönecez dediler. Fakat birkac gun sanra google bana mail atti. İdianizi doğrulayamadık odeme yapamiyoruz. Bunu ailenizden biri yada bir arkadaşınız yapmış olabilir dediler. Banka da henüz bir dönüş yapmadi. Ne yapacağımı bilemiyorum. 6.300TL param üç işlemde çekilmiş. Lutfen siz de tecrübelerinizi, bildiklerinizi yazın. Olumlu sonuçlanmazsa ne yapabilirim?

Sık karşılaşılan bir durum galiba. Birebir aynısı başıma geldi. VND birimi ile Singapurdan çekmişlerdi. Şubeme bilgim dışında olan bir harcama olduğunu, paranın iadesini istediğimi belirten bir dilekçe yazdım, yanlış hatırlamıyorsam 2-3 ay sonra hesabıma geri yatırıldı. Harcama sırasında telefonunuza şifre gelmediğinden, bu güvenlikten bankanın sorumlu olduğunu, geri ödemek zorunda olduklarını zannediyorum. Fakat hırsızlıktan sonraki hesap kesiminde yinede o parayı ödemiştim.

@alaca_1905

öncelikle geçmiş olsun. Bana banka paramı iade etmişti yaklaşık 3 hafta içinde. bankayı bu süreçte sürekli arıyordum , daha sonuçlanmadı diyorlardı sadece. bu süreç biraz stresli geçiyor. Ancak içiniz rahat olsun derim. çünkü harcamayı siz yapmadınız :)

@alisirin
Benim de VND birimi ile SİNGAPORE dan çekilmiş. Googla da gerekli itiraz da bulunmuştum. Birkaç gün sonra müşteri temsilcisi beni arayip evet gmail adresinizle sahte hesap açılmışmış bu hesabı kapatıp size döneceğiz denildi. Fakat bir hafta sonra google bana şöyle bir mesaj attı.
İddianızı doğrulayamadık
İncelememizin ayrıntılarını aşağıda bulabilirsiniz. Dilediğiniz zaman iddianızın durumunu görüntüleyebilirsiniz.
Sahte satın alma işlemi yapıldığını doğrulayamadık. Bu satın alma işlemlerini yapan kişi genellikle bir aile üyeniz veya arkadaşınızdır.
İddia Kimliği 3431-4399-****
Ödeme yöntemi MASTERCARD •••• 8443
İtiraz edilen toplam tutar ₺6.265,29
Geri ödenen toplam tutar ₺0,00

Siz de google'a irtibata geçtiniz mi?
GOOGLE'un böyle bir cevap vermesi umutlarımı kırdı açıkçası banka da böyle saçma bir açıklamayla dönüp paramı vermemeye kalkabilir mi acaba

@alaca_1905
Benimde başıma geldi ancak ben googla muhattap falan olmadım. Direk bankamı aradım yapılan işlemin bana ait olmadığını kartımın derhal kapatılmasını ve yapılan işlemin iptalini istedim. Bankam yeni kart yolladı ve 2 hafta içindede hesabımdan çekilen ücret geri iade edildi.

Google a gerek yok sanırım. Şubenizle görüşün, 2 kişi daha duymuştum çevremde bu durumla karşılaşan, onlarında paraları geri yatırılmıştı. Bankanız halledecektir bence. Benim başıma geldiğinde dolar tavan yapmıştı, 7 TL den ödemiştim 6.5 TL den geri yattı hesabıma :) Siz henüz gitmediyseniz biran önce şubenize gidip dilekçeyi verin derim.

Soruldu mu bilmiyorum bir şey sormak istiyorum. Kart alışverişinde 3d ödeme yöntemi zorunlu değil mi? Mesela benim kart ziraat. Ne alışveriş yaparsam yapayım ister lokanta ister aliexpress telefonuma şifre geliyor. O şifre girilip alınıyor. O telefona gelen şifre olmadan kartın sifresiyle alışveriş olmuyor. Hata bunu desteklemeyen çoğu yerden alışveriş yapamıyorum bu yüzden. Babamın da başına geldi aynı olay. Onda bu özellik yoktu. Hindistan dan almışlar 300 lira. Hem de bildiğin tekzen gibi koçtaş gibi hırdavatçı alışverişi gözüküyor. Babam utanmış korkmuş bana söyleyememiş. Savcılığa başvurdu kartı kapattı vs ama o para gitti. 1 yıl oldu haber yok o olaydan. Ben o resmi evrakları ilk gördüğümde ruhum bedenimden ayrıldı. Milyonlu rakamları gördüm vallahi yutkundum sonra para birimini çevirisini bakınca rahatladım.

Bugün Inal Kredikartimdan toplam 2 defada 50 cekmis GOOGLECC@ Google.com

Sijayeti kime yapicam?

Bilgi verirseniz sevinirim Screenshot_20191215_214306.jpguh

Geri