Bende Sony Action Cam HDR AS200VR var. Normalde kod HDR AS200V olarak geçiyor ama bileklik kamera uzaktan kumandası ile beraber kit halinde satılanlar HDR AS200VR olarak geçiyor. Bileklik uzaktan kumandası ayrı alınırsa RM-LVR2 kod'u ile aratabilirsiniz. Toplamda bileklikli kit ile beraber Kanyon alışveriş merkezindeki SONY yetkili satıcısından 1.500 TL'ye aldım. GPS verileri, tarih, saat, toplam katedilen yol, ortalama hız, anlık kilometre saati v.s. birçok veriyi videoya ekliyebiliyorsunuz ve mükemmel bir iş çıkıyor ortaya.
Gelelim yapım aşamasına
İsteğinize göre çekmek istediğiniz formatta kameranızın ayarlarını yapın. Örn. 1080p 30fps HD ya da 720p 30fps HD gibi. (her ikisi de denenmiştir sonuç mükemmel.) Daha sonra kameranızın sitesinden (link) programı indirin. Programı indirdikten sonra kameranızı usb bağlantısı ile pc ye bağladığınızda program verileri pc ye "import" edip etmeyeceğinizi soracaktır.
import media files sekmesine basınca karşımıza çıkan arayüzden çektiğimiz videoları indiriyoruz.
Daha sonra tekrar aşağıdaki resimde Create Movie kısmını tıklayacağız.
Create Movie kısmını tıklayınca karşımıza çıkan ekran.
Buradan soldaki resmi tıklıyoruz ve karşımıza gps verileri eklenmiş olarak videolar geliyor.
Daha sonra bu videolardan düzenlemek istediğimizi seçip sağdaki "aded content" bölümüne alıyoruz. (Sürükle bırak yöntemi ile)
Next tuşuna bastığımızda video hazırlanıyor....
Daha sonra karşımıza video ile hertürlü oynayabileceğimiz ekran geliyor...
Bundan sonra zevk sizin tabi videoya buradan her türlü başlık farklı müzik v.s. ekleyip düzenlemeniz mümkün genelde ben orjinalini bozmam "save project" deyip hazırladığınız videoyu pc de istediğiniz bir yere kaydediniz.. Tabi bu şekilde hiçbirşey bitmiş değil. Çünkü bu şekilde hazırlanan video "MCP" formatında bir proje videosudur ve ben bu videoyu çevirebilecek bir program bulamadım. Çünkü yok
burdan sonra artık başka programlar devreye girecek. Ben videoyu çalıştırıp "bandicam" ile ekran görüntüsü alıyorum. Tabi tam sürüm kullanmadığınız zaman 10 dakkada bir kaydı kesiyor. Bu yüzden 10'ar dakka kaydedip tekrar "Free Video Joiner" programı ile birleştiriyorum. Tabi bunları yaparken video formatı ile oynayın ben MP4 olarak kaydediyorum. Ayrıca deneme fırsatım olmadı yeni bir program buldum daha doğrusu "pc net " dergisinin yeni aldığım eylül sayısında gördüm "ActivePresenter(atomisystems.com) diye bir program var, zaman sınırlaması yok ve videoların üstüne kendi logosunu eklemiyor. Şimdi yapacağım video yu onunla yapacağım İnşaallah. Dedikleri gibi ise ki pcnet dergisine güvenirim, çok daha iyi olacak..
Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Aklınıza takılan herhangi birşey olursa buralardayım. Bol keyifli videolar yapmanız keyifli zamanlar geçirmeniz dileği ile...
@Atacan yukarıda açıkladım..
@Sinan Çakır yukarıda açıkladım...
@Emre Yıldız yukarıda açıkladım...
@ahmtayd yukarıda açıkladım...