Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gps verileri eklenmiş video oluşturma

Scudo
Bu dediginizi ben yapamadım. Telefondan çektigim video ile stravadan aldıgım gpx dosyasını birleştiremedim virb editör ile

özel yazılım dediginizi siz mi yapacaksınız

eğer ortaya bu işi yapabilecek bir yazılım çıkacaksa kovalamaktan ziyade ısrarlı olun bence :)
çünkü başlangıç seviyesi bisiklet fiyatlarına satılan kameraları herkes alamıyor, normal bir cep telefonu kamerası ile gps verilerini eşitleyebilirsek harika olur

Her türlü video ya gps verisini ekleyebilir siniz. Ben next sd 21 den aldığım mov formatındaki video yu önce mp4 formatına çevirip Garmin virb edit ile yapıyorum bu işi

Benim kameramın gps datalarını garmın vırb edit programı kabul etmediği için ben tüm uğraşlarıma rağmen gps datası ekleyemedim. Senin kamera gpx* olarak yada fix* olarak gps data uzantılarını kaydediyor ise, virb edit ile yapabilirsin. Ben onunla yapamadım. Yukarıda bahsettiğim "ActivePresenter" ekran kayıt programını başarılı bir şekilde kullandım. Ve Aşağıdaki videolarımı zaten onun ile yapmıştım.(Üst tarafta bandicam gibi logo yok videonun dikkat ederseniz ve zaman sınırlaması da yoktur. Bandicam a göre çok çok iyi bir program ) Bilgi isteyen arkadaşlar için yine bir kullanım bölümü hazırlayacağım. Örnek videolar aşağıda. Kolay gelsin...

@ÇaNakkaLeRuHu benim kameram da gps verisi kaydetme özelliği yok. Gps verilerini strava dan alıyorum. Sizin kameranın verisinin bir örneğini paylaşmanız mümkün mü acaba?

Ben iphone 5s i kaskımda kullanıyorum böyle birşey oluşturabilirmiyim acaba ?

Evet arkadaşlar yukarıda bahsettiğim "ActivePresenter" ile ekran kaydı alma olayını anlatacağım elimden geldiğince umarım faydası olur sizler için İnşaallah....

Aşağıdaki noktaya gelinceye kadar olan bölümü yukarda anlattığım için oraları anlatmıyorum.

Ekran Alıntısı2.PNG

Burdan sonraki yapacağımız ekran kaydı için "ActivePresenter" programını indirdikten sonra. Masaüstüne gelen simgesinden çalıştırıyoruz..

Öncelikle karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor...

Ekran Alıntısı3.PNG

Buradan "New Capture" yazan bölümü seçiyoruz... Ve karşımıza aşağıdaki ekran geliyor.. Buradan ekran kaydını nereye yapacağımızı ve projemizin adını düzenleyebiliriz. Mavi ile işaretli olan yeri değiştirmiyorsunuz... Tamam diyoruz....

Ekran Alıntısı4.PNG

Tamam dediğimizde aşağıdaki ekran geliyor burda ayrıntılar önemli onlara değineceğim...

Ekran Alıntısı5.PNG

Yukarıdaki ekran geldiğinde "full screen" seçeneğini işaretliyoruz. yoksa kayıt tam ekran olmaz dikkatt....

Ekran Alıntısı6.PNG

"full screen" seçeneğini işaretledikten sonra bu noktada bir diğer önemli olan husus "device" yazan kısımda seçili olan microfon'un bilgisayarınızın dahili microfon'u olması gerektiğidir. Yoksa ortamdaki sesleri de kayıt eder. Başka bir microfon seçer iseniz.. Önemli !...

Adsız2.png

Daha sonra yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi kırmızı noktanın altındaki "ufak kare" bölüme tıklayıp "audio&video Settings" bölümüne giriyoruz...

Ekran Alıntısı7.PNG

Ayarlarda hiçbirşeye dokunmuyoruz. Sadece "en son sekmede (hotkeys) bulunan stop düğmesi yani videoyu durduracağımız tuşu istediğimiz herhangi bir tuş olarak atıyoruz. (Ben Ctrl seçmişim )
Bunu da seçtikten sonra Büyük kırmızı noktaya basıyoruz. Bastıktan sonra 3 saniye süre veriyor size kayıta başlama geri sayımı yapıyor yani. Siz bu süre içerisinde hemen videoyu başlatmanız ve tam ekran yapmanız gerekiyor. yoksa pc nin tüm ekranını kayıt edeceğinden dolayı bayağı absürt bir video olacağı kesindir :) 3 saniye bana yetiyor da artıyor bile sıkıntı olmuyor yani alışınca. Bundan sonra videonuzun bitimine yakın atadığınız tuş ile videoyu durduruyorsunuz.

Daha sonra karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor...

Ekran Alıntısı8.PNG

Yukarıdaki ekranın üst tarafındaki sekme bölümlerinden "EXPORT" yazan yeri tıklıyoruz.....

Ekran Alıntısı9.PNG

"EXPORT" tıkladıktan sonra yukarıda karşımıza gelen ekrandan "ımages"in yanındaki "Video" yazan yeri tıklıyoruz.....

Ekran Alıntısı10.PNG

Burda da "output" yazan kısımdan "mp4" formatını seçip "output file" kısmından da videonun yeni kayıt yerini seçiyoruz (ben genelde aramayayım diye hep masaüstünü kayıt yeri olarak kullanırım) Başka hiçbir şeye dokunmayıp "tamam" diyoruz....

Ekran Alıntısı11.PNG

Yukarıda karşımıza gelen ekrana direk "evet" diyoruz...

Ekran Alıntısı12.PNG

Yukarıdaki video daki görüntüyü aldığınızda videonuz seçtiğiniz kayıt yerine seçtiğiniz formatta kayda başlamış demektir...

Ekran Alıntısı13.PNG

Yukarıda kayıt bittiği zaman gelen ekran var bunada direk "evet" diyoruz....

Ekran Alıntısı14.PNG

Daha sonra karşımıza yukarıdaki gibi bir ekran geliyor hiç uğraşmayın direk kapatın :)

Ekran Alıntısı15.PNG

Yukarıda kayıt işlemi tamamlanmış videoyu görüyorsunuz. Proje ismini ben belirlemediğim için yaparken kendi ismini vermiş program "Untitled" adındaki dosya. Evet gps verileri eklenmiş videonuzun ekran kaydını hiçbir zaman sınırlaması ve reklam olmadan bu şekilde rahatlıkla kayıt edebilirsiniz. Birkaç kez yaptınızmı alışırsınız zaten. Tam ve açıklayıcı olarak anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olur. Hepinize kolay gelsin...

Buraya da bu konuyu açmamdaki sebep çok faydalı ücretsiz, reklamsız, süre sınırlamasız bir "tam ekran kayıt" programına herkezin ihtiyacı olabileceği içindir. Bu konuyu açıklayıcı bir şekilde açtığım başka bir konuda ayrıntılı olarak verdim. Oraya yönlendirme babında buraya linkini atacağım. Umarım işinize yarar.

Windows 10 un içinde standart mevcut ekran kaydı programı bir de camstudio var bi deneyin derim...

ne için gerekli ki bu program bisikletle alakalı nerde kullanacaksınız amacı farklı bunu kaydettiğiniz videoyu bidaha bunula ekran kaydımı alıyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: Whirlwind
@Anonim
ben de windows 10 var fakat dediğiniz program yok.

@crowley Demek ki bana özel yapmışlar :) Ayrı program olarak değil zaten, siz google a windows 10 screen recorder yazıp aratın nasıl çalıştırağanız çıkıyor ...

Geri