ilk kez bir yarışa katıldım. 1 yıllık bir yol bisikleti geçmişim var...
bir arkadaşın teşviği ve desteği ile katıldım ve bu kadar eğleneceğimi hiç düşünmemiştim...
100km parkuru için yorumlarda yokuşların çok zor olduğunu okuyordum hep...
Yokuşlar eğim olarak beklediğimden çok daha kolay geçti. Ama soğuk asfalt ve yol kalitesi, özellikle parkurun en zor kısmı denen "tepe rampası" bölgesinde çok kötü... buna benzer, yol durumu kötü olan bir yolda 4 günlük antrenman yaptığım için biraz alışık olsam da, titreşimler yorucu oldu... (gürültüden kafam şişti)
kendi açımdan hedefim olan 4 saat 10 dakikayı "4 saat 9 dakika 50 saniye" ile nokta atışı olarak başardım...
daha önemlisi çok büyük tecrübe kazandığımı düşünüyorum...
benim gibi tecrübesiz olup önümüzdeki yıllarda katılmayı düşünenler için yaşadıklarımı paylaşayım;
mide problemi yüzünden kahvaltı yapamadan (sadece 4 zeytin ve 1 haşlanmış yumurta yiyebildim 6.30 gibi)
daha önceden jel kullanmamıştım. yarıştan 1 hafta önce bir deneyeyim, yan etkisi olur mu göreyim demiştim. İyi ki de öncesinde denemişim, bağırsaklarımı bozduğu için (geceyi tuvalette geçirmiştim) jel desteği de almadım yolda...
yol boyunca fındık ve badem ile destekledim kendimi...
50 ve 75 km beslenme noktalarında 2'şer parça muz takviyesi yaptım... (ve suluğu tazeledim bu noktalarda)
izotonik içecek ise olmazsa olmazlardan diyorum...
85km'ye kadar gayet iyi durumdaydım ama sonrasında yorgunluk değil ama açlık çok kötü bastırdı... tempom çok düştü..
beslenme kısmına dikkat etmem, araştırmam ve kendime uygun bir yarış/uzun sürüş beslenme programı hazırlamam gerekli...
yarış öncesi 100km üzeri sadece 1 kez sürüş yaptığım için son 10-15'de yaşayabileceklerimi önceden test edememiştim... 80km'lik çok sürüşüm olmuştu ama daha fazlasını yapmamıştım, kesinlikle 100km sürüş sayısını arttırmak gerekli... zira asıl sıkıntı benim için 80-85km'den sonra yada 3 saatten sonra başlıyor...
1.80 boy, 65 kilo olduğum için yokuş çıkışlarımdan memnunum... ama düz yol tempom çok kötüydü...
bu kısma daha fazla çalışmam gerek...
seneye beslenme programımı düzene sokar ve düz yol tempomu da ayarlayabilirsem hedef 3.45 olacak...