Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Gravelci dostlarım fikrinize ihtiyacım var.

Carraro Gravel G2de 38mm lastiklerle kullanmak üzere ass saver ya da mtb tarzında olmayan çamurluk arayışım var.
Çok ısrar ettim kullanmamak için, bisikleti hantallaştırdığını düşünüyorum fakat yaz/kış her gün işe gidip gelmek için malum bisikleti kullanacağımdan almam gerekiyor.
Zefal Paragon C40 düşünmekteyim. Bu çamurluğu kullananınız var mıdır?
Almışken bir kez alıp üstüne çok düşünmek istemiyorum. Aradığım tarz yukarıda da bahsettiğim model gibi olanlar. Daha uygun fiyatlı, hafif vs. gibi yorumlarınız/fikirleriniz varsa dinlemedeyim.
@BerkEvren beyden alıntı yaparak (mesaj-2417191) Ass saver komple seti var, sizin bisikletinize de uyacağını düşünüyorum. İkinci alıntıdaki (mesaj-2447216) buradaki fotoğraftaki gibi. Daha geniş lastikli bisiklet için ayrıca seçeneği var mı bilmiyorum ama google görsellerde gravel tipi bisikletlerde de kullanıldığını gördüm. Ben diy kafasında bir adam olduğum için yorum yapamayacağım.

@Neojess zincir hattı için ben koli bandı kesip yapıştırdım, başarılı da oldu,

228444 dosyayı görüntüle
@Neojess 178 boy 82 iç bacak ile 54 kadro kullanıyorum, bisiklet Carraro 053HD
Onarılamayacak şekilde patlamış iç lastikten şerit kesip gidon bandı sarar gibi onu sarıyorum. İsten uçlarından bant veya kablo bağı isterseniz içine kıvırın ben öyle kullanıyorum. Hatta sattığım mtb'nin ön tekerin arkasında kalan alt boru için eski bir dış lastiğini kullanmıştım, lastik yanaklarındaki telleri çıkarıp kadroya oturacak şekilde alt ve en üstten 2 tane siyah kablo atmıştım. Tam koruma sağlıyordu. Bende yabancı bir forum sitesinde görmüştüm. Bisikletiçinin birinden eski dış lastik alıp yapmıştım. en sondaki fotoğraf benim bisikletteki.
(link)
(link)
Birde facebook ikinci el gruplarında bir eleman vardı. Taklit ve gerçek all mountain kadro koruyucu satıyordu. Evdeki bilgisayarda yer iminde olacaktı eve geçince onu ekleyeyim.

Dosyalar

• Mountain-Proof-your-Mountain-Bike-19-of-30-2000x1333.jpg
    Mountain-Proof-your-Mountain-Bike-19-of-30-2000x1333.jpg
    256,6 KB · Okunma: 64
  • p4pb13237968.jpg
    p4pb13237968.jpg
    82,4 KB · Okunma: 64
  • Screenshot_2020-05-31-17-26-24-261_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2020-05-31-17-26-24-261_com.miui.gallery.jpg
    211,8 KB · Okunma: 58
Son düzenleme:
Scudo
şansa 85 liraya şuan var öner bisiklette @Neojess

(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@BerkEvren beyden alıntı yaparak (mesaj-2417191) Ass saver komple seti var, sizin bisikletinize de uyacağını düşünüyorum. İkinci alıntıdaki (mesaj-2447216) buradaki fotoğraftaki gibi. Daha geniş lastikli bisiklet için ayrıca seçeneği var mı bilmiyorum ama google görsellerde gravel tipi bisikletlerde de kullanıldığını gördüm. Ben diy kafasında bir adam olduğum için yorum yapamayacağım.
Gravel / Arazi için standart çamurluklar yerine bu tip Asssaver tipi çamurluklar çok daha faydalı olacaktır. Kalın çamur kalıpları standart çamurluğun arasına sıkışıp kadroya zarar verebiliyor.
@altundalbugra sen arazide kullandın mı asssaver'ları nedir yorumun ?

Neojess
Bu işi daha ekonomik halletmek istiyorsanız,kendinden yapışkanlı şeffaf kaplama ürünlerinden alıp kadronuzu kendiniz kaplayabilirsiniz,ben bu pandemi süresinde evde boş durmamak adına karbon kadromun özellikle çizilmeye en müsait olan dış yüzeylerini,orantılı şablon çıkartarak kendim kapladım çokta güzel oldu.Hiç belli olmuyor,özellikle sıcak üfleyen saç kurutma makinesi varsa bombeli yuvarlak yüzeyleri gayet iyi yapıştırarak kaplayabilirsiniz.ben yaptım oldu.link;(link)
Vayyy süpersinnnn !!! Bi resmi var mı bisikletin?
şansa 85 liraya şuan var öner bisiklette @Neojess

(link)
Bu medium 😬
Neojess
Bu işi daha ekonomik halletmek istiyorsanız,kendinden yapışkanlı şeffaf kaplama ürünlerinden alıp kadronuzu kendiniz kaplayabilirsiniz,ben bu pandemi süresinde evde boş durmamak adına karbon kadromun özellikle çizilmeye en müsait olan dış yüzeylerini,orantılı şablon çıkartarak kendim kapladım çokta güzel oldu.Hiç belli olmuyor,özellikle sıcak üfleyen saç kurutma makinesi varsa bombeli yuvarlak yüzeyleri gayet iyi yapıştırarak kaplayabilirsiniz.ben yaptım oldu.link;(link)
Bu ürünün kalite ölçütü var mı ? Mesela çizilmeye dayanıklı vs gibi , yada daha iyi yapışanı vs... ?

Son düzenleme:
Gravel / Arazi için standart çamurluklar yerine bu tip Asssaver tipi çamurluklar çok daha faydalı olacaktır. Kalın çamur kalıpları standart çamurluğun arasına sıkışıp kadroya zarar verebiliyor.
@altundalbugra sen arazide kullandın mı asssaver'ları nedir yorumun ?
Varsa alırım bi link :) Ama arazide kullanacağımı düşünmüyorum, şehir içi yağmur sularından vs. korusun diye çamurluk arayışım var.

Neyse konuyu dağıtmayayım , gravel kadro boyu hesaplamayla ilgili bi tablo vs gören var mı ? Hep yol dağ şehir tabloları var... 178 boy, 79 iç bacak için 52 mi 54 kadro mu arada kaldım
Merhaba 179 boy 79 iç bacak boyum var çeşitli markaların 47 den 55 cm ye kadar kadrolarını kullandım birçok markanın kadro ölçüm değerleri değişiyor kimisi uct borudan ölçüp kadro boyu veriyor kimisi sele borusundan. kendi kriterin şudur üst boru 54 olursa 10 cm gidon boğazı ile rahat ediyorum ama sele borusu da en fazla 53 falan olmalı. Uzun mesafelerde 54 kadro rahatlık veriyor ama bayır çıkarken ve ani hizlanmalar için 51 kadroda daha iyi hissetmiştim, ayrıca 53 x 53 kadro bir bisikletim daha vardı daha dik pozisyonda olan bir bisikletti onda da orta mesafeleri daha yüksek suratlerde alıyordum tt bisiklet gibi .. aslında durma yüksekliği diye bir değer var iç bacak boyundan 2 cm altındaysa bu değer hemen hemen uygun bir bisiklet oluyor. Tabi bunun yanı sıra kafa yada alın borusu denen yerinde kaç cm olduğu önemli uzun sürüşler için daha uzun bir alın borusu öneriliyor... Carraro gravel alsam 52 kadro alırım corelli yada Bisan All trail alsam 54 kadro alırım. Trek madome yada scott adict alsam 54 ama canyon ultimate yada Salcano xrs alsam 52 kadro alırım. Yani bu durum markaya ve kadro geometsine göre değişir. Tabi birde küçük kadroya büyük gidon boğazı takarak vs şeylerle de kendine uygun hale getirebilirsin bisikleti..

• Beğen
Tepkiler: Feunard
Merhaba 179 boy 79 iç bacak boyum var çeşitli markaların 47 den 55 cm ye kadar kadrolarını kullandım birçok markanın kadro ölçüm değerleri değişiyor kimisi uct borudan ölçüp kadro boyu veriyor kimisi sele borusundan. kendi kriterin şudur üst boru 54 olursa 10 cm gidon boğazı ile rahat ediyorum ama sele borusu da en fazla 53 falan olmalı. Uzun mesafelerde 54 kadro rahatlık veriyor ama bayır çıkarken ve ani hizlanmalar için 51 kadroda daha iyi hissetmiştim, ayrıca 53 x 53 kadro bir bisikletim daha vardı daha dik pozisyonda olan bir bisikletti onda da orta mesafeleri daha yüksek suratlerde alıyordum tt bisiklet gibi .. aslında durma yüksekliği diye bir değer var iç bacak boyundan 2 cm altındaysa bu değer hemen hemen uygun bir bisiklet oluyor. Tabi bunun yanı sıra kafa yada alın borusu denen yerinde kaç cm olduğu önemli uzun sürüşler için daha uzun bir alın borusu öneriliyor... Carraro gravel alsam 52 kadro alırım corelli yada Bisan All trail alsam 54 kadro alırım. Trek madome yada scott adict alsam 54 ama canyon ultimate yada Salcano xrs alsam 52 kadro alırım. Yani bu durum markaya ve kadro geometsine göre değişir. Tabi birde küçük kadroya büyük gidon boğazı takarak vs şeylerle de kendine uygun hale getirebilirsin bisikleti..
Bu muhteşem cevap için teşekkürler 54 te karar kıldım

• Beğen
Tepkiler: AkseL
Bisan All trail Eco almak istedim bundan 3 ay önce mart ayında. Bulunduğum şehirdeki bayiye gittim isteğimi ilettikten sonra pazarlama elamanını aradı ve nisan başında geleceğini ve sipariş kabul edeceğini söyledi ve bende 1100 ₺ kapora bırakarak sipariş verdim. Nisan Başına geldiğimizde nisan ayının son haftası dağıtıma çıkacak denildi. Nisan ayının son haftası geldiğinde mayıs ayının 15 dağıtıma çıkacak denildi. Mayıs ayının 15 de Bayram sonrası elinizde olur denildi ve Bugün itibarıyla 3 ay oldu ve halen bisiklet ortada yok ne hayallerle sipariş verdim antreman yapıp yazın uzun yola çıkacaktım.

@delicoban ben de corelli goat 1.0 bekliyorum kaç aydır. Bugün Instagramdan dönüş yaptılar dağıtım bugün başlamış ama 52 kadrolar için, yani 54 için yine beklemedeyim. Bütçem fazla olsa hiç bu kadar beklemeyip başka bisiklet alırdım ama malum durumlar.

Bisan All trail Eco almak istedim bundan 3 ay önce mart ayında. Bulunduğum şehirdeki bayiye gittim isteğimi ilettikten sonra pazarlama elamanını aradı ve nisan başında geleceğini ve sipariş kabul edeceğini söyledi ve bende 1100 ₺ kapora bırakarak sipariş verdim. Nisan Başına geldiğimizde nisan ayının son haftası dağıtıma çıkacak denildi. Nisan ayının son haftası geldiğinde mayıs ayının 15 dağıtıma çıkacak denildi. Mayıs ayının 15 de Bayram sonrası elinizde olur denildi ve Bugün itibarıyla 3 ay oldu ve halen bisiklet ortada yok ne hayallerle sipariş verdim antreman yapıp yazın uzun yola çıkacaktım.
Vallahi geçmiş olsun umarım yakın zamanda bisikletinize kavuşursunuz. Sizin durumda corelli goat 2.0 bekleyenlerin durumuna dönmüş.

Bir şey sormak istiyorum. Canyon grail carbon modellerinde farklı bir gidon kullanıyor 2 katlı değişik bir gidon. Normlade sti kol montajı yaparken gidona takılan yüzük gibi parçayı alttan takıp üst kısma kadar kaydırıyoruz, işte yerini ayarladıktan sonra sıkıyoruz. Peki bu gidonda nasıl oluyor? Çünkü alttan taksak ara kata takılacak ama sti kol üst tarafta yer alıyor. Geçenlerde bir blog tarzı bir sitede ustamız olan abi alüminyum bir gidondan aynı gidonu yapmış. TAbi dediğim kısımda da kendisi bir parça üretim takmış. Peki bu işin orijinal hali nasıl oluyor. Yanlış hatırlamıyorsam @drillroid ve @altundalbugra namı değer gravel diggers ekibinini bir arkadaşında var diye hatırlıyorum. Siz biliyor musunuz?

canyonGrail16.jpgPVD_1905.jpg

@delicoban ben de corelli goat 1.0 bekliyorum kaç aydır. Bugün Instagramdan dönüş yaptılar dağıtım bugün başlamış ama 52 kadrolar için, yani 54 için yine beklemedeyim. Bütçem fazla olsa hiç bu kadar beklemeyip başka bisiklet alırdım ama malum durumlar.
Diğer markaların Gravel modellerine göre en iyi f/p Bisan all trail Ecoydu bilseydim hiç beklemez normal bir yol bisikleti alırdım çok pişmanım bu kadar zaman beklediğime.

Vallahi geçmiş olsun umarım yakın zamanda bisikletinize kavuşursunuz. Sizin durumda corelli goat 2.0 bekleyenlerin durumuna dönmüş.

Bir şey sormak istiyorum. Canyon grail carbon modellerinde farklı bir gidon kullanıyor 2 katlı değişik bir gidon. Normlade sti kol montajı yaparken gidona takılan yüzük gibi parçayı alttan takıp üst kısma kadar kaydırıyoruz, işte yerini ayarladıktan sonra sıkıyoruz. Peki bu gidonda nasıl oluyor? Çünkü alttan taksak ara kata takılacak ama sti kol üst tarafta yer alıyor. Geçenlerde bir blog tarzı bir sitede ustamız olan abi alüminyum bir gidondan aynı gidonu yapmış. TAbi dediğim kısımda da kendisi bir parça üretim takmış. Peki bu işin orijinal hali nasıl oluyor. Yanlış hatırlamıyorsam @drillroid ve @altundalbugra namı değer gravel diggers ekibinini bir arkadaşında var diye hatırlıyorum. Siz biliyor musunuz?

228612 dosyayı görüntüle228614 dosyayı görüntüle
Abi tahminim şöyle bir parça ile modifiye etmişlerdir STİ'yı. Yapmadılarsa da @mariokaldato yu göreve çağırıyorum.

Dosyalar

• Screenshot_20200601-222042_Chrome.jpg
    Screenshot_20200601-222042_Chrome.jpg
    73,2 KB · Okunma: 35
Abi tahminim şöyle bir parça ile modifiye etmişlerdir STİ'yı. Yapmadılarsa da @mariokaldato yu göreve çağırıyorum.
Ya zaten o Canyon 'un kacak kat cikilmis gidonu omrumde gördugum en sacma seylerden biri olabilir hatta kesin oyle. Cok gereksiz bir muhendislik hamlesi olmus.
O sti kolu oraya nasil taktiklari belli ya niye kafa yordunuz anlamadim. Sti kelepcesini sonuna kadar vidasini gevsetirsin cikarirsin , sonra oraya takip tekrar gecirirsin kelepceyi vidayi sikarsin

Ya zaten o Canyon 'un kacak kat cikilmis gidonu omrumde gördugum en sacma seylerden biri olabilir hatta kesin oyle. Cok gereksiz bir muhendislik hamlesi olmus.
O sti kolu oraya nasil taktiklari belli ya niye kafa yordunuz anlamadim. Sti kelepcesini sonuna kadar vidasini gevsetirsin cikarirsin , sonra oraya takip tekrar gecirirsin kelepceyi vidayi sikarsin

Bu gidonu ne kadar süre kullandınız? Sürüşte neler katıp neler götürdüğünü nasıl deneyimlediniz?

Bu gidonu ne kadar süre kullandınız? Sürüşte neler katıp neler götürdüğünü nasıl deneyimlediniz?
Su fanatizm dolu davranislardan uzak durmalisin dostum. Ortada hic bir anlami olmayan bir tasarim var. Neredeyse her cesit gidonu gormuslugum varda bunun hakkinda mumkunse sen bilgi ver bize :) ( cift kasarli tost mantigiyla uretilmis bu gidon icin )

Su fanatizm dolu davranislardan uzak durmalisin dostum. Ortada hic bir anlami olmayan bir tasarim var. Neredeyse her cesit gidonu gormuslugum varda bunun hakkinda mumkunse sen bilgi ver bize :) ( cift kasarli tost mantigiyla uretilmis bu gidon icin )

Fantazi dolu değil yeniliklere bu kadar kapalı olmaya gerek yok.

Fantazi dolu değil yeniliklere bu kadar kapalı olmaya gerek yok.
Bilgi verin o zaman ne diyelim. Gravel bisiklet sayfasında Raşit abi mtb'den drop bar dönüşümü yaptığında bir sopa yemediği kaldı. MTB'ye drop bark takınca gravel mi oluyor diye, şimdi sizin kendi sayfanızda eski mtb'nize görseldeki gidon ve sti takıp gravel yapıyoruz diye. Demek ki sizde yeniliğe açılmada biraz geç kaldınız. Burada kelebek gidonun konusunu açıp bilen kullanan anlattı ki millet ihtiyacına göre aldı ekledi fikir edindi. Çevremde grail'daki gidonu kullanan birisi olsa gider ona sorardım. Bilmiyoruz ki bilenlerden yardım alalım diyoruz, hemen atara gidere bağlıyorsunuz. @mariokaldato Raşit abi kendince hoşuna gitmediği için böyle yazmış. Benim bindiğim bisikleti satsam o gidonu anca alırım. Bir daha sormayalım o zaman, sizi etiketlememin sebebi çevrenizde böle bir şeye sahip birisi olduğu için biliyor olmanızdır diye düşünmüştüm.
Hata ettik affola....

Son düzenleme:
Muhendisligi geçtim. Vardir Almanlarin bir bildigi dedim. Hem alcaktan tutarak daha ayro bir sürüş saglamak icin , hemde daha az egilerek konforlu bir suruş icin farkli farkli tutuş sekilleri zaten dropbar denen tasarimda mevcud. Hadi diyelim ki full ayroya yatacaz o zaman kollarimizin açisina gore o alttaki kaçak kat bizi her turlu engeller,
2020-06-02 01.03.49.png
hadi diyelim daha dik bir sürüs arzuladik o zaman gidon yukselticiler var , yukari açili gidon bogazlari var .

Var anam var. Birisi bana lutfen bu mühendislik harikasinin maksadini teknik olarak anlatsin, Allahini seven yuzume dökme demirden yapilmis grail firlatsin.

(Alttaki gorseldeki mavi isaretler bzim tutuşumuza kesinlikle sorun cikaracak bolgeler )

2020-06-02 00.38.29.png
2020-06-02 00.35.43.png

Son düzenleme:
Geri