bende aynı arayışlar içindeyim ve kararsızım triban 520 ikinci eli pek yok triban 500 piyasada çok sizce 520 ile çok farkı var mı? bir de tekerler kaça kadar kalınlaştırılabilir 500 ün bilgi verirseniz sevinirim. son olarak 700/25 tekerli bir yol bisikleti parkeli yollarda çok kasmadan sürülür ise ne tip sorun olur yada normal gidebilir mi. çünkü ben dağa taşa gitmek için değil memleketin yollarından dolayı kararsız kalıyorum. malum yollar daha çok parkeli bazen asfalt ve toprak yoldan ibaret bizim buralarda
Aslında triban 520 bulabilirsiniz 2. Elde ama daha çok bir önceki seri var. Kırmızı siyah olan yani. Son seri siyah beyaz olan triban 520 gerçekten tek tük var 2. Elde. Benim sattığım siyah beyaz olan son seri idi oradan biliyorum. Eski 520 ile son 520 arasında benim bildiğim tek fark sora vites sisteminin sürümü. Yeni 520 sora setin son versiyonunu kullandığı için vites telleri ffrenkollarının içinden geçiyor ve bir kablo kirliliği olmuyor. Eski 520 yine eski sora seti kullandığı için vites kabloları da fren kabloları gibi dışardan geçiyor ve biraz kablo kirliliği oluyor. Bunun dışında lastik, ruble, aynakol farklı mıdır onu net bilemiyorum ama nette vardır bu bilgiler.
Sizin sorduğunuz 500 modeli ise shimano değil microshift vites sistemi kullanıyor. Ben hiç kullanmadım o yüzden performansı hakkinda bir şey diyemiyorum.
520'ler maşa genişliği sayesinde 35 mm lastiğe kadar destekliyor. En azından yeni seri 520 böyle. Fakat 500 için yine emin değilim.
Sizin yerinizde olsam bulabilirsem yeni 520, olmadı eski 520 bakardım.
Bunlar dışında dedigim gibi çok memnun kalarak kullandım. Hem nispeten hafif hem de güzel kadro geometrisi ve vites oranlarına sahip. Yokuşlarda çok rahat ettiriyor bu durum. Ayrıca performanslı kullanmaya da açık bir bisiklet. 65 km hız görmüşlüğüm var ki daha da giderdi, ben korktum.
Şunu eklemeyi unutmuşum, parkeli yolda cok sürdüm, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Hatta karbon maşa sayesinde kollarım ve bileklerimden hiç sikayetim olmadı. Bir kaç kez yanlışlıkla sert çukura da girdim. Yine sorun olmadı. Hatta 50 km'lik bir turda girdigim köy yolu gerçekten bozuktu. Yani tam gravellik bir yoldu ama 25 mmlik lastiklerle hiç sorun yaşamadan bitirdim turu. Ben 520'nin michelin lastiklerini ve jantlarını çok beğeniyorum. Daha hiç lastiğim patlamamıştı satarken
bir senedir yol bisikleti kullanıyorum lastik değiştirmedim
jant ayarı da hiç bozulmadı. Fakat şunu da ekleyeyim okuduğum kadarıyla 2000 km'den sonra lastiklerde patlak oluyormuş ve bunun sebebi de lastik içindeki bandın deforme olması sebebi ile jantın iç lastiği delmesi imiş. Ama jant içine kalın bir bant geçirince sorun kalmıyor demiş yaşayanlar. Ha bir de kullandıkları zincir hoşuma gitmedi kalite olarak.