Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

@Cemil Dada
Hayirli olsun Cemil guzel alet yakalamisin.

@Ziya On Road
Ehehe gravel bisikleti baska cesitlere donusturecegimiz günlerde gelir merak etme :D

Scudo
@Afyon35 Flandre, Kuzey Denizi kıyısında eski Flandra Kontluğu ve etrafındaki topraklardan oluşan tarihi bölgedir. Günümüzdeki Hollanda'nın Zelanda Eyaletinin güney kesimi, Belçika'nın batısında Batı Flandre ve Doğu Flandre Eyaletleri ile Fransa'nın Nord ve Pas-de-Calais departmanlarını içine almaktaydı. Bu amcaların bayrağı imiş.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Afyon35
Peugeot'nun değil, Filandre'nin aslanı o. Zaten üzerinde "designed and tested in Flanders France" yazıyor. Filandre'nin büyük bölümü Belçika ve Hollanda topraklarında kalsa da, Fransa'da kalmış küçük bir bölümü de var. Velodromu ile meşhur Roubaix ve filmi çekilen Dunkirk, Fransız Filandresi'nde yer alıyorlar mesela.

Önceki bisikletim bir gravel değildi ama kötü yollardan da alnının akıyla çıkmıştı. Rahmetliyle az yol arkadaşlığımız olmadı. Fotoda ki yol Şile- Ballıca Köyü arası.

177822 dosyayı görüntüle

20180530_121445.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben de gravelımı yol bisikletine çevirmeyi düşünüyorum aslında. Şöyle seleyi iyice kaldırıp en öne ceksem(açıyı dikleştirmek için), spacerları çıkarıp gidon boğazını da indirsem, bir de lastikleri jantların izin verdiği en ince slick lastiklere çevirsem yarışlara filan katılabilir miyim? Bir aero kadro olmasa da en azından biraz agresif olmaz mı yani?

• Beğen
@mhtozel

İlk olarak, selenin konumu bisikletten bisiklete göre değişmemeli. Selenin yüksekliğini ve ileri-geri ayarını belirleyen tek değişken bacaklarınız. O da bisiklet değiştirirken değişmediğine göre, seleyle pek oynamamanız gerek.

Gidon boğazını indirmek sizi daha agresif bir sürüş pozisyonuna itecek. Daha aerodinamik olacağı için mantıklı olabilir fakat ağrı yapmaya başlayacaksa eğer gereksiz.

İnce lastik değil ama, 28-30mm'lik dişsiz bir lastik mantıklı olabilir.

Fakat bunların hiçbiri bisikletin genel geometrisini değiştirmeyecek. Ne yaparsanız yapın, bisikletiniz yol bisikleti gibi hızlanmayacak ya da yön değiştirmeyecek.
Bu yarışlara katılmanıza, hızlı grup sürüşleri yapmanıza engel bir durum olmasa da, bir yol bisikleti kullandığınızda aradaki farkı hissedeceksiniz.

@mehmetsunu
IMG_20181026_123216_042.jpg

@MUSA Ç.
Usta makina harika her yola gelir.
O bir trek cunkulum

@mariokaldato

bırrrrak bu ayakları hey ganga
varmı tek kuruş hesabın bir banga
giy sana çok yakışır slip tanga
hiç bilirmisin bir semt stanbulda langa

• Beğen
@Gökhan Toros
Aslında tam beklediğim buydu. Benimki yol olmuyorsa, yol nasıl bir anda gravel olur başkanlar :D
@mehmetsunu
Ama bu da ağzımın payını verdi şimdi.
Apgreyt yapıyollaaaaa!!!!

155 i ararın şindii

• Beğen
@mariokaldato

Takmışsın velespitine XTR
Geçmişsin karşımıza ultegram nerede
Urfalıyım be çıldırtma beni lo
Kalkıp gelirim Bursaya Kaldato

@uslsy
2018-10-26 21.14.41.png

• Beğen
Tepkiler: uslsy
@mhtozel Giant Aynroad değil de başka bir gravel kullansanız örneğin Scott gravel serisi onu yol bisikleti gibi kullanmak dediğiniz şekilde bir nebze olurdu. Ancak sele ayarı ile denildiği gibi oynamanız sağlıksız ve güç.

• Beğen
Tepkiler: mhtozel
Disk frenli şehir bisikletine gravel gidon taksak olur mu sizce :)

Olllllmmaaz arkadaş olmaz......
Biz o parayı boşuna mı verdik yauwww
Gravel orijinal imal edilir. MTB ye dropbar takmakla, enduransa kalın lastik takmakla, tur piskletine yüksek headtube takmakla, yol piskletine uzun wheelbase takmakla olmazzzzz!!!!
PARA BİRİKTİRECEKSİNİZ :krnz::krnz::D:D
(Bir yolu daha var ama onu kendimde saklıyorum :D:koptum: kimseye söylemicem)
Zaten wheelbase’i de nasıl takacaksan

Bubarada bu konuyu da DIY (Do It Youtself) gravel bisiklet yapımı olarak ATÖLYE sekmesinin altına taşımayı teklif ediyorum :krsn:

(link)

Çok kral graveller var bu sayfada. Ayrıca @mariokaldato yada sevindirici bir haber var. Konası gravelden giriş yapmış.

Geri