Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

@samet akkaya Dostum bisikletin tekerlerinin resimini kuş bakışı tam üstten çekip paylaşabilme şansın var mı ben kendim bisikletçiye gidip baktım ancak tekerleri çok ince geldi bana senin resimlerde de daha kalın gibi duruyor tam üstten çekersen kalınlıgını aşağı yukarı anlarım.

Scudo
Selam arkadaslar;
Gravel bisikletlerle ilgili bence en temel bilgi , yada algi hatası gravellerin arazide de surulebilmesi fikridir.
Gravelin ilk cikisi TCR yarislarinda olmuştur. Ve neredeyse kitalar arasi olan bu yarista alternatif ve nispeten bozuk olan yollardan da yarisa devam edebilme fikri ile Gravel tasarlanmıştir.
Bunu niye anlattim ? : insanlar gravel deyince bir mtb performansinda arazi araci hayal ediyorlarda, o kadar da değil yani.
Eger tamamen offroad yollarda uzun ve belki kampli turlar yapmak istiyorsaniz , kendinize guzel bir mtb alın derim. Gravel de olur ayri mesele, ama mtb nin tadi ve konforunun yanindan bile gecemez :)

Katılıyorum, aramızda TCR yarışlarına katılan kaç kişi var ki? Tercihlerimiz genellikle popüler kültürün dayatması.

Katılıyorum, aramızda TCR yarışlarına katılan kaç kişi var ki? Tercihlerimiz genellikle popüler kültürün dayatması.
Çok güzel bir tespit. Pek çoğumuz ihtiyacı olmayan şeylere gereksiz paralar veriyoruz. "Her şeyin en iyisine sahip olan değil, sahip olduğunun tadını çıkaran mutludur." sözünü hiç unutmamak lazım.

Merhaha,corelli goat 2.0 de kullanmak için hangi boyutlarda iç lastik almalıyım?Lastiklerde inceltmek istiyorum.Dış lastik seçimini hangi boyutlarda yapmalıyım?

Merhaha,corelli goat 2.0 de kullanmak için hangi boyutlarda iç lastik almalıyım?Lastiklerde inceltmek istiyorum.Dış lastik seçimini hangi boyutlarda yapmalıyım?
Jantinizin olculerine uygun lastik takmanizda fayda var. Muhtemelen 28 40 mm arasini destekleyen bir profili vardir ama emin olmadigim icin jantin olcusune bakmak gerek. 622 17 gibi bir olcude takabileceginiz lastik kalinligi 17mmx1.4 ile 17mmx2.2 arasindaki lastikler olmalidir. Jant boyutunuza gore hesabinizi yapabilirsiniz.

Organik balata takınca değişti. Şu an iyiler. Orjinal balatarın neredeyse yarısı gitmişti
O rotorlar (rt-10) ile sadece organik balata kullanılması öneriliyor. Fabrika çıkışı gerçekten metal balata mı takılmış? Çok ilginç....
Ayrıca metal balataların organiklerden daha fazla ömürlü olması lazım, daha hızlı tükenmesi ayarsızlığından olabilir, balata değişiminden sonra tekrar ayarlama yaptınız mı?

O rotorlar (rt-10) ile sadece organik balata kullanılması öneriliyor. Fabrika çıkışı gerçekten metal balata mı takılmış? Çok ilginç....
Ayrıca metal balataların organiklerden daha fazla ömürlü olması lazım, daha hızlı tükenmesi ayarsızlığından olabilir, balata değişiminden sonra tekrar ayarlama yaptınız mı?
Üzerindeki balatalar takılı iken ayarlama yapıldı. Daha önce hd frende bracko metal balata kullandım. Daha uzun dayanır daha fazla gürültü yaparlardı. Fakat goatın üzerinde gelen balatalar çok kötü ciyaklama ve rende sesine benzer ses çıkarıyordu. Balataların neredeyse yarısı 150 km de gitmişti. Birde çevre kısımlarından toplu iğne başı kadar kopukluklar vardı.
Şu an bu balatalarla frenleme iyi. Fren setini komple değiştirmek zorunda kalırım diye düşünüyordum ama bu şekilde yetecek gibi duruyor. Yarın 1 günlük kampa gidecem yaylaya dönüşte belli olur.

Üzerindeki balatalar takılı iken ayarlama yapıldı. Daha önce hd frende bracko metal balata kullandım. Daha uzun dayanır daha fazla gürültü yaparlardı. Fakat goatın üzerinde gelen balatalar çok kötü ciyaklama ve rende sesine benzer ses çıkarıyordu. Balataların neredeyse yarısı 150 km de gitmişti. Birde çevre kısımlarından toplu iğne başı kadar kopukluklar vardı.
Şu an bu balatalarla frenleme iyi. Fren setini komple değiştirmek zorunda kalırım diye düşünüyordum ama bu şekilde yetecek gibi duruyor. Yarın 1 günlük kampa gidecem yaylaya dönüşte belli olur.
Bende goat 1.0 a sahibim ve yeni balatalar sipariş edeceğim yinede bende sizin gibi komple sistemi değiştirmeyi düşünmedim değil. Ön fren ayarını tutturabildiysemde arka balatada sizinde dediğiniz gibi kopukluklar ve aşınma olduğundan bir türlü tutturamadım. Öyle ki şu anda süremiyorum bisikleti güvenlik açısından. Bakalım yeni balatalarla neler olacak...

• Beğen
Tepkiler: Levent11
@mariokaldato teşekkür ederim bikepacking turları için aldım ufak ufak diğer eksikleride alacağım sırada buna uyacak bir matara kafesi ve matara var.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Al al bitmez kardes telas yapma 😂😂😂
Eksikleri bir an önce bitirim ki sürüşe ufaktan başlayalım.Dün baya baktım ama bisikletime uyacak turuncu renklerde suluk kafesi hala bulamadım araştırma içerisindeyim.Gören duyan varsa link atarsa sevinirim.B2593BFB-ABDD-425C-BD70-CE350475366F.png

82346424-11A7-42E1-A7DA-99F86082B626.jpegBugün bisikletimle ilk turuma çıktım yaklaşık 50 km kadar kullandım ilk izlenimlerim müthiş bir bisiklet frenler çok başarılı 3 senedir bisiklet kullanmıyordum daha öncesinde ise karbon bir yol bisikletim vardı onun kadar atik değil fakat yavaşta değil asfalt olmayan yollarda,parke taşlı yollarda hiç rahatsızlık vermiyor performansı gayet iyi.Performans kaygısı olmadan hızlı ve rahat bir sürüş yapmak isteyenlere tavsiye ederim.Shimano click r pd-t400 pedal siparişide verdim.Rahat yürünebilecek bir spd ayakkabıda bulursam ondanda sipariş vereceğim.Tavsiyelere açığım eskiye nazaran bisiklet ekipmanı stokları yok gibi birşey pazar çok küçülmüş.Teşekkürler.

Goat 1.0 için fren bakıyorum çift taraflı sıkma yapabilen zoom db680 fren kaliperleri var hidrolik gibi çift taraflı çalışıyor bilgi sahibi olan varmi verim alinabilirmi?

Geri