geceyry
Aktif Üye
- Tepki
- 144
- İsim
- Tahir Karapür
Olur. Çok da güzel olur. Kadro geometrisi itibariyle de çok uygun bence. Zaten benzer dönüşümleri yapan arkadaşlar var forumda da bildiğim kadarıyla. Önemli olan gravel yapacak yer bulup gerçekten o araziye girebilmek Yada o isteğe sahip olmak. Ben mesela Gravel bisiklet sahibi olmama rağmen sadece yol bisikleti olarak kullanıyorum. Hiç araziye girmiyorum, antreman amaçlı asfaltta kullanıyorum 28lik lastikle. Hep tercihlerimiz aslında yaşadıklarımızNedir hocam bu gravel kalın lastikli çamurluk ve bagaj takılabilen yol bisikleti mi öyleyse bende takayım benim triban 500e 700x32 dişli lastik al sana gravel
Hemde ucuza denk gelir ikinci el 1600e aldım 400de lastik ve ruble değişimine veririm 2000 TL mis gibi gravel
Arkadaşlar 3 bisiklet arasında kaldım sizinde fikrinizi almak istedim. Triban rc 500 4500 tl fiyatı var decathlonun sitesinden alacam.corelli goat 2.0 5000 tl bir bayiden alacam nakit fiyatı.carraro gravel g2 6900 tl 9 taksit var bundada.En çok hoşuma giden carraro g2 oldu fakat arada ki 1900 tl farka değer mi ne yapmalıyım sizce.
Katılıyorum!!!En temel sıkıntı paraniza gore urunu 6 ay sonra almak oldu sanirim. Yoksa ustundeki set basta olmak uzere guzel bir bisiklete benziyor. Kullandikca sikintilar tespit edilip çözülür ancak yine de kimse sorunlu bisiklet almak istemez. Hic bir bilgi sahibi olmadan Carraro G2 almistim. Acikcasi lastik sisirmek, zincir ruble temizlemek, vites ayari yapmak disinda 6000km oldu herhangi bir sikinti yasamamak biraz sans isi olsa da firmanin da bu konulara ozen gösterdiğini ortaya koyuyor diye dusunuyorum.
Corelli bu konularda biraz daha dersini iyi calismali ve kendini gelistirmeli diye dusunuyorum.
Organik balata takınca değişti. Şu an iyiler. Orjinal balatarın neredeyse yarısı gitmiştiCorelli Goat 1 alalı 150 km olmadan balatalarını değiştirdim. Balatalar berbat hem güven vermiyor hem çok gürültülü çalışıyor.
Cumhur abiye bir ilavede ben edeyim,zaten isim türevindende anlaşılacağı gibi gravel çakıl demek yani asfalt olmayan toprak veya çakıl yol için tasarlanmış bir tür,mtb gibi hoplayıp zıplamak absürt olur,atlayıp zıplarsak süspansiyon olmayan bir makine eninde sonunda dağılırSelam arkadaslar;
Gravel bisikletlerle ilgili bence en temel bilgi , yada algi hatası gravellerin arazide de surulebilmesi fikridir.
Gravelin ilk cikisi TCR yarislarinda olmuştur. Ve neredeyse kitalar arasi olan bu yarista alternatif ve nispeten bozuk olan yollardan da yarisa devam edebilme fikri ile Gravel tasarlanmıştir.
Bunu niye anlattim ? : insanlar gravel deyince bir mtb performansinda arazi araci hayal ediyorlarda, o kadar da değil yani.
Eger tamamen offroad yollarda uzun ve belki kampli turlar yapmak istiyorsaniz , kendinize guzel bir mtb alın derim. Gravel de olur ayri mesele, ama mtb nin tadi ve konforunun yanindan bile gecemez
Dostum güzel günler de kullan. Harika jant. Bizlerin bütçesi ancak buna yetiyor. Gönül ister ki çok daha iyilerini alalım👋@Ysryyn evet hocam ben de senin referansınla aldım zaten. Gerçekten çok akıcı, hafif ve sağlam. Üstünde gelen jantlarla araziye girdiğim teller gevşiyordu bunda hiç bir problem olmuyor.
Yazdım arkadaşım. Merak içindeyim??? CİA, FBI, MİT, MOSSAD hepsini devreye sokacağım😂@Ysryyn kusura bakmayın özel mesaj atamıyorum bana Bi özelden yazar mısın
LEVARIG |