Sabah gezisi yaptım bugün. Taşlık, dağ yolunda, biraz da gravelin sınırını aşan yerde test ettim. Rotanın neredeyse hepsi rampa yukarı çıkış. En küçük viteste 45-55 kadans arasında yavaş tırmanış oldu. 30/42 dişliler yine hayat kurtardı. Uzun soluklu rampalarda arada durup 2dk su molası verip devam ettim. Bisikletten inmeden pedallayarak çıkabildim. Gerçi yürümek ile bisiklet arasında pek hız farkı yoktu
Bozuk bu taşlık yolda yavaş yavaş çıkarken bisiklet rahatsızlık vermedi. Konforu yeterliydi. Ta ki dönüş yoluna kadar. Dönüşte çıktığım onca yokuş tersine bol bol inişe çevrildi. Bende biraz şevke geldim. Saldım bisikleti, hızlandım. Ama o da ne bisiklet değil sanki rodeo yapıyorum
Öyle bir titreşim var ki gidonu tutmakta zorlandım, üst boynuzdan tutarken bi an elimden çıktı son anda kontrol edebildim. Sonra alttan tutup bir de öyle deneyeyim dedim. Bu sefer titreşim öyle arttı ki elim, bileğim, her yanım oynamaya başladı. Gevşek tutuyorum elimden çıkıyor, sıkı tutuyorum titreşimden geri tepiyor. Zor zahmet frene basıyorum ama bisiklet zıplaya zıplaya gidiyor. Teker yere bastıkça yavaşlıyor. Lastiğin havasını da indirmemiştim. Seke seke indim yolun yarısını. Arada kayan bisikleti kontralarla topladım. Sonra artık ne el kaldı ne bilek bende. Frenle daha yavaş, kontrollü gittim hem de o ağrılar azaldı. Yol bitmeye yakın tekrar hızlandım ama nafile. Bisikletin doğasında yok bu. Kullanma fırsatım olmadı ama fox amortisörlü bir mtb ile ne inilirdi buradan diye içimden geçti. Normal yola çıkınca bisiklet sanki uçan halı edasıyla gidiyor gibi geldi. Asfaltın küçük titreşimlerinin hiçbirini hissetmiyorum
Eve geldiğimde baktım ki bisikletin her yeri toz olmuş, yeniliği kalmamış
Gravel türünü alma amaçlarımdan biri de çok yönlü sürüşe imkan vermesiydi. Yaptıklarında en iyi değil, bir çok yerde iyi. Ülkenin mıcır asfaltları da göz önüne alınırsa güzel bir seçenek graveller. Yoksa bu taşlık yolda çok daha ucuz fiyatlı bir mtb hem daha konforlu hem de daha eğlenceli olurdu. Aynı şey asfalt için de geçerli. Yol bisikleti daha hızlı, daha hafif olurdu. Gravel işte bu ikisini güzel idare edebiliyor. Günümüzün otomobil modası suv araçlar gibi de denebilir.
244332 dosyayı görüntüle 244333 dosyayı görüntüle
@Burak Altaç ben bisikleti almadan önce araştırdığımda uygun fiyatlı hidrolik disk frenli corelli goat 2.0, sonra carraro g2 ve mosso grv700 serileri vardı. Fiyatları da 4binin üstünde malesef. Döviz artışıyla hepsine 300-500 lira zam geldi. Daha da yükseldi. Gravele çevirebileceğiniz endurance kadrolu, hidrolik disk frenli bisiklet araştırması yapabilirsiniz bütçenize göre. Gravel olarak fiyatlar yüksek.