G2 de 2x10 vites var vitesi her 5 vites de bir olarak mı kullanmalıyım çapraz olmaması için zincirlerin
Triban Grvl 520 için Decathlon'a mail atmıştım. Temmuz ayında M ve L boyları stoklara girecekmiş.
263248 dosyayı görüntüle
Evet arkadaşlar nedir bu gravel diye merak ediyorum, bu arkadaşımız bilgileri dahilinde yorumlamış Doğru veya yanlış bilgi olabilir eleştireceğimize yazısını bilgisi olan varsa paylaşsın düzeltsin benim gibi gravel hakkında bilgisi olmayanlar öğrensin, şimdi Mtb ile şehir bisikleti karışımına bir örnek yol ile tur arası bir kırma mı bu bisikletCyclocross ve gravel ı birbirine vurduran, gravel ı cyclocross a karşı havada karada batakta çatakta daha üst olduğunu öne süren yorumlar dizilmiş.. Bu da yol ya da uzun yol performansı dereceleri göz önünde bulundurularak yapılmış.. Belki de ikisi arasındaki en etkili belki de tek etkili sebep olarak bunu öne süreriz.. Haklılık var ama, o halde yol/yarış bisikletiyle graveli da ben mukayese edeyim de, gravel in ne kadar ezik, beceriksiz, amaçsız, tranier, idman bisikleti olduğunu anlatayım paragraf paragraf yol bisikletine karşı..bir kere manevra kabiliyeti yol bisikletinden düşük, cyclocross tan zaten katmer katmer düşük, yarışa girsen gitmez.. Aklıma geldi, tur bisikletleri kadar eşya taşıyamaz ama kısa turlara 3-5 parça şey götürmek için kullanılabilir.. Her bisiklet türünden az az ortaya karışık, hepsi olmaya çalışıp da hiçbirşey olamayan bir bisiklet çıkıyor karşımıza.. Yani böyle mi bakmak lazım? Her bisiklet ihtiyaç ve amaca göre alınır, binilir, yükseltilir.. Gravel ile ne kadar doğalsa bisiklet yarışına katılmak, cyclocross ile girmek de doğal.. Bursa da eker park önünden başlayan Uludağ tırmanış yarışına 12/13kg lık mtb ile gireni de gördüm ve bu adam 300 sporcudan ilk 20 de bitirdi.. Yani cyclocross ile girse belki ilk 5 te bitirirdi.. Bence asla iki bisiklet de yol yarış olamaz ancak kesinlikle yol yarış antrenmanı için cyclocross çok iyi bir örnek olur..
Evet arkadaşlar nedir bu gravel diye merak ediyorum, bu arkadaşımız bilgileri dahilinde yorumlamış Doğru veya yanlış bilgi olabilir eleştireceğimize yazısını bilgisi olan varsa paylaşsın düzeltsin benim gibi gravel hakkında bilgisi olmayanlar öğrensin, şimdi Mtb ile şehir bisikleti karışımına bir örnek yol ile tur arası bir kırma mı bu bisiklet
G2 için park ayağı olarak ne önerirsiniz?
263 sayfa bilgi, yorum ve tecrübe var. Her gelene özet geçersek eyvah bize.Evet arkadaşlar nedir bu gravel diye merak ediyorum, bu arkadaşımız bilgileri dahilinde yorumlamış Doğru veya yanlış bilgi olabilir eleştireceğimize yazısını bilgisi olan varsa paylaşsın düzeltsin benim gibi gravel hakkında bilgisi olmayanlar öğrensin, şimdi Mtb ile şehir bisikleti karışımına bir örnek yol ile tur arası bir kırma mı bu bisiklet
Yeni başlayan arkadaşların neyi nasıl yapmamız gerektiğini konusunda talimat vermek yerine konu başlığında biraz vakit geçirmeleri daha faydalı olabilir.
Tüm arazi kullanımına göre tasarlanmış bisikletler gibi, gravel bisiklerde de park ayağı kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Bozuk zeminde bisiklete gelen darbeler nedeniyle siz farketmeden açılabilir ve büyük kazalara sebep olabilir. Bisikletinizin tekerini, pedalını, gidonunu veya selesini uygun bir yere dayayarak park etmeniz mümkün.
Evet arkadaşlar nedir bu gravel diye merak ediyorum, bu arkadaşımız bilgileri dahilinde yorumlamış Doğru veya yanlış bilgi olabilir eleştireceğimize yazısını bilgisi olan varsa paylaşsın düzeltsin benim gibi gravel hakkında bilgisi olmayanlar öğrensin, şimdi Mtb ile şehir bisikleti karışımına bir örnek yol ile tur arası bir kırma mı bu bisiklet
ama benim hala gravelim yok bildirim bile gelmemiş bugün konudaki mesajlardan263 sayfa bilgi, yorum ve tecrübe var.
2005 ten beri forum kullanırım. uzun zamandır forumda olan birinin basit bir soruya niye cevap vermediğini/vermeyeceğini çok iyi anlarım. sen belki forum kültürü ile geç tanıştığın için "anlayamazsın".Burada egodan şişip patlayan, sizin gibi cevap bekleyen insanlara cevap vermeye tenezzül bile etmeyen insanlar var.. Gravel tarzından soğudum.. Sırf bu arkadaşlardan dolayı.. Gravel a öven değil eleştiren bir söz diyene itiraz edip, aşağılayıp, gülüp eğlenen beyaza beyaz diyene yok o ak diyen kesim.. Bu kadar ego kozmonotlarda yoktur.. 😂
Sorunun muhattabı değilim ama gravel ile tur düşünüyorsanız klasik turculuktan ziyade bikepacking gibi bir şey düşünmeniz daha sağlıklı. Hem bisikletin yapılış amacı hem de kullanım amacı olarak düşünüldüğünde klasik turculuğa nazaran daha mantıklı oluyor. Bundan ziyade gravel ile tur düşünüyosanız daha kompakt bir çanta takımı, daha az/hafif eşyalar ile planlama yapmanız lazım. Tabi bu benim fikrim, aksi de yapılabilir ama aksi yapılacağı zaman gravel yerine tur bisikletleri tercih etmek daha mantıklı.Gravelı tur için kullanırken üzerinde bir sürü yük olacağından dengede tutmak zor olmaz mı veya her zaman dayayacak yer olması mümkün değil açılması konusunda kilitlenebilir bir model var mıdır acaba
ama benim hala gravelim yok bildirim bile gelmemiş bugün konudaki mesajlardan
2005 ten beri forum kullanırım. uzun zamandır forumda olan birinin basit bir soruya niye cevap vermediğini/vermeyeceğini çok iyi anlarım. sen belki forum kültürü ile geç tanıştığın için "anlayamazsın".
ama benim hala gravelim yok bildirim bile gelmemiş bugün konudaki mesajlardan
2005 ten beri forum kullanırım. uzun zamandır forumda olan birinin basit bir soruya niye cevap vermediğini/vermeyeceğini çok iyi anlarım. sen belki forum kültürü ile geç tanıştığın için "anlayamazsın".
birileri birşeyleri öğrenecekse manipüle etmekte sakınca görmem ben. herkese herşey güzellikle öğretilemiyor çünkü.Hala aynı zihniyet yani sen de diğerleri gibisin. Forum kültürü dediğiniz şey, forumda yazılanlara forumun neden var olduğuna aykırı şekilde yazılanları küçümsemek yok cevap vermeye tenezzül etmiyorum da baştan aşağı yalan yanlış bilgiler de vs böyle yaklaşıloyorsa burda bir sorun var demektir.. Ha, size göre normali budur..o zaman daha büyük bir problem.. Benimle ya da başkasıyla aşağılayıcı ses tonunu neredeyse duyacak kadar yazmak bir de bu konu başlığına gönül veren kitleleri provake etmek çok mu doğru? Benim bu konuda 2-3 sayfa önce yazdığım ilk mesajı okursanız ve kültürden falan bahsettiniz, Bi bakın.. Ne yazmışım.. Bana konuya ve gravel. A tapan arkadaşlar her istediğini söyley cek ben ağzımı aç ayacağım ve aaa ne kadar güzel dalga geçildi deyip sineye mi çekeceğim?
birileri birşeyleri öğrenecekse manipüle etmekte sakınca görmem ben. herkese herşey güzellikle öğretilemiyor çünkü.
Güzel ispatladınız yazdığımı.. Ucunda öğretilmek var ama her tür yol mübah.. Aşağılama, ezme, dalga geçme 😄 vallaha doğru gelmiyor bana bu.. Aynı düşünmüyoruz.. Bariz açık.. Benim ilk yorumum da bununla ilgiliydi... Yani cyclocross u ya da diğer türleri gömelim, ki daha yarışı bile olmayan bir bisiklet türü gravel i överek yapalım, yazılan yorumları aşağılayalım, gülelim, en destansı epik bisiklet türüdür bizimkisi, eksiği gediği yoktur, yolda kalmaz, lastiği patlamaz, jantı yamulmaz, vs vs böyle bakılmaz dedim..sonrasına da ekledim, her ihtiyaca beklentiye göre bisiklet tercihi olabilir artısı eksisi her bisiklette var dedim ama cyclocross tarzıyla onu gömmeli bir övünme kabul edilemez.. Her şey olmaya çalışıp da hiç bir özelliğiyle öne çıkmayan bisikletten bahsediyoruz sonuçta.. Mesela wolksvagen gibi.. Ne en az yakanı, ne en donanımlı, ne en az emisyonlusu ama arabadan anlayan anlamayan adamın bile aklına ilk bu marka geliyor. Tüm şirket, filo, araç kiralama firmalarında bu araçlar var.. Bu harika olduklarından mı? Hayır.. Ortalama bir araba oluşundan.. Başka Arabalardan örnek vereyim, mesela audi allroad benzetmesi fazla gelir, yapılmış yukarıda ama opel mokka reno capture ya da suzuki vitara ya da seat ateca gibi araçlar örnek verilebilir.. Dağa çıksan patika dışında çıkamaz, viraj kassan, o kadar da kabiliyeti yoktur, draga kalksan son hızı kazanmaya müsaade etmez.. Hee bunun dışında iş görmez mi? Gayet tabi.. Günümüz otomobil üreticileri sadece suv üretmeye başlamanın arifesinde.. Tam kelime çok yönlülük.. Gravel için de bu söylenebilir.. Çok yönlü bir bisiklet.. Ama bunu fetiş haline getirip, başka bisiklet türlerini ya da kullanıcılarını aşağılamak sizin dediğiniz gibi manipüle etmek, falan.. Böyle öğretilemiyor.. İfade şekli bu olamaz.. Çocuğunuz var mı bilmiyorum, okula gideceği zaman ya da gittiğinde, ders hakkında öğretmenine bir soru ya da öneri sunduğunda, diğer öğrencilerin öğrenmesi için Çocuğunuzu aşağılasa, dalga geçse, yerse bu sizin hoşunuza giderdi eminim bakış açınıza göre.. 😅 Neyse, kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum.. Daha da uzatmak istemiyorum..Tek amacı Öğrenmek veya bildiğini paylaşmak olan arkadaşlara ayıp olmaması için.. Size de kazasız belasız sürüşler diliyorum..
Güzel ispatladınız yazdığımı.. Ucunda öğretilmek var ama her tür yol mübah.. Aşağılama, ezme, dalga geçme 😄 vallaha doğru gelmiyor bana bu.. Aynı düşünmüyoruz.. Bariz açık.. Benim ilk yorumum da bununla ilgiliydi... Yani cyclocross u ya da diğer türleri gömelim, ki daha yarışı bile olmayan bir bisiklet türü gravel i överek yapalım, yazılan yorumları aşağılayalım, gülelim, en destansı epik bisiklet türüdür bizimkisi, eksiği gediği yoktur, yolda kalmaz, lastiği patlamaz, jantı yamulmaz, vs vs böyle bakılmaz dedim..sonrasına da ekledim, her ihtiyaca beklentiye göre bisiklet tercihi olabilir artısı eksisi her bisiklette var dedim ama cyclocross tarzıyla onu gömmeli bir övünme kabul edilemez.. Her şey olmaya çalışıp da hiç bir özelliğiyle öne çıkmayan bisikletten bahsediyoruz sonuçta.. Mesela wolksvagen gibi.. Ne en az yakanı, ne en donanımlı, ne en az emisyonlusu ama arabadan anlayan anlamayan adamın bile aklına ilk bu marka geliyor. Tüm şirket, filo, araç kiralama firmalarında bu araçlar var.. Bu harika olduklarından mı? Hayır.. Ortalama bir araba oluşundan.. Başka Arabalardan örnek vereyim, mesela audi allroad benzetmesi fazla gelir, yapılmış yukarıda ama opel mokka reno capture ya da suzuki vitara ya da seat ateca gibi araçlar örnek verilebilir.. Dağa çıksan patika dışında çıkamaz, viraj kassan, o kadar da kabiliyeti yoktur, draga kalksan son hızı kazanmaya müsaade etmez.. Hee bunun dışında iş görmez mi? Gayet tabi.. Günümüz otomobil üreticileri sadece suv üretmeye başlamanın arifesinde.. Tam kelime çok yönlülük.. Gravel için de bu söylenebilir.. Çok yönlü bir bisiklet.. Ama bunu fetiş haline getirip, başka bisiklet türlerini ya da kullanıcılarını aşağılamak sizin dediğiniz gibi manipüle etmek, falan.. Böyle öğretilemiyor.. İfade şekli bu olamaz.. Çocuğunuz var mı bilmiyorum, okula gideceği zaman ya da gittiğinde, ders hakkında öğretmenine bir soru ya da öneri sunduğunda, diğer öğrencilerin öğrenmesi için Çocuğunuzu aşağılasa, dalga geçse, yerse bu sizin hoşunuza giderdi eminim bakış açınıza göre.. 😅 Neyse, kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum.. Daha da uzatmak istemiyorum..Tek amacı Öğrenmek veya bildiğini paylaşmak olan arkadaşlara ayıp olmaması için.. Size de kazasız belasız sürüşler diliyorum..
Tabirim biraz yanlış olmuş doğruyu göstermek diyeyim. Öğretmek deyince daha zor meşakatli bir iş gibi anlaşılıyor, ona harcıyacak enerjim vaktim yok. Ayrıca konuyu farklı yere çekmene de gerek yok ben forum kullanımı hakkında konuşuyorum. Burada sözünü ettiğin manipüle, provake etme işini sen yapıyon şuanGüzel ispatladınız yazdığımı.. Ucunda öğretilmek var ama her tür yol mübah..Aşağılama, ezme, dalga geçme 😄 vallaha doğru gelmiyor bana bu.. Aynı düşünmüyoruz.. Bariz açık.. Benim ilk yorumum da bununla ilgiliydi... Yani cyclocross u ya da diğer türleri gömelim, ki daha yarışı bile olmayan bir bisiklet türü gravel i överek yapalım, yazılan yorumları aşağılayalım, gülelim, en destansı epik bisiklet türüdür bizimkisi, eksiği gediği yoktur, yolda kalmaz, lastiği patlamaz, jantı yamulmaz, vs vs böyle bakılmaz dedim..sonrasına da ekledim, her ihtiyaca beklentiye göre bisiklet tercihi olabilir artısı eksisi her bisiklette var dedim ama cyclocross tarzıyla onu gömmeli bir övünme kabul edilemez.. Her şey olmaya çalışıp da hiç bir özelliğiyle öne çıkmayan bisikletten bahsediyoruz sonuçta.. Mesela wolksvagen gibi.. Ne en az yakanı, ne en donanımlı, ne en az emisyonlusu ama arabadan anlayan anlamayan adamın bile aklına ilk bu marka geliyor. Tüm şirket, filo, araç kiralama firmalarında bu araçlar var.. Bu harika olduklarından mı? Hayır.. Ortalama bir araba oluşundan.. Başka Arabalardan örnek vereyim, mesela audi allroad benzetmesi fazla gelir, yapılmış yukarıda ama opel mokka reno capture ya da suzuki vitara ya da seat ateca gibi araçlar örnek verilebilir.. Dağa çıksan patika dışında çıkamaz, viraj kassan, o kadar da kabiliyeti yoktur, draga kalksan son hızı kazanmaya müsaade etmez.. Hee bunun dışında iş görmez mi? Gayet tabi.. Günümüz otomobil üreticileri sadece suv üretmeye başlamanın arifesinde.. Tam kelime çok yönlülük.. Gravel için de bu söylenebilir.. Çok yönlü bir bisiklet.. Ama bunu fetiş haline getirip, başka bisiklet türlerini ya da kullanıcılarını aşağılamak sizin dediğiniz gibi manipüle etmek, falan.. Böyle öğretilemiyor.. İfade şekli bu olamaz.. Çocuğunuz var mı bilmiyorum, okula gideceği zaman ya da gittiğinde, ders hakkında öğretmenine bir soru ya da öneri sunduğunda, diğer öğrencilerin öğrenmesi için Çocuğunuzu aşağılasa, dalga geçse, yerse bu sizin hoşunuza giderdi eminim bakış açınıza göre.. 😅 Neyse, kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum.. Daha da uzatmak istemiyorum..Tek amacı Öğrenmek veya bildiğini paylaşmak olan arkadaşlara ayıp olmaması için.. Size de kazasız belasız sürüşler diliyorum..