SerdarCYCoo2Bursa
Jiroskopik Kararlılık
- Tepki
- 3.507
- İsim
- Serdar
- Başlangıç
- 2009—10
- Bisiklet
- Pinarello
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Hocam, herkesin eleştiri tarzı ve şekli farklı olabilir. Ben son 100 sayfayı okumuş biri olarak söyleyebilirim ki cyclocrossu yererek gravelı övme durumu görmedim ama şu durumda açık çok yakın 2 tür bisikletin kıyaslanarak alınacağı. Burada yazanların geneli bu tercihini gravel yana kullandığını düşünürsek, cyclocrossa göre pozitif yanlarına göre tercih yapmıştır. "kendi tercih parametlerine göre" Sizin bu tercihlerden cyclocrossu yeriyorlar, gravelı övüyorlar anlamını çıkarmanız yanlış. Bu durumun tam tersi cylocross sayfasında olacaktır.
Ben ona da karşı duruyorum, buna emin olun..Her ne taraf olursa olsun, kutuplaşmak, ulaşmak, ötekileştirmek her fikir için hastalıklı bir bakış açısı.. Gravel ve cyclocross ne kadar farklı olabilir?saysak ne sayacağım kadro açısı dışında? Ya da jameson boruları ya da eşya taşıma kapasiteleri.. Bunlar var.. Ama cyclocross daha yarışçı ve performans tarafında.. Bu Bir gerçek.. Federasyon bazında hatta.. Ama kesinlikle gravel ı aşağılamıyorum.. Yermiyorum.. Sadece avantaj ve dezavantajları var diyorum.. Ayrıca kullanıcıların soruları önerileri olduğunda da kimseye bu konularda aşağılama yerime dalga geçme hakkı verilmiyor.. Benim itirazım olan da bu ikinci mevzu.. Bisiklet sürmek onunla yaşamak bir yaşam tarzı.. Kültür demiştiniz, bu böyle bir kültür değil.. Yoksa her insan ayrı bir dünya hatta her gravel bile başka bir kullanıcı tarafından başka bir gravel oluyor..
Siz, salkano cyclocross bisikletinizi yol bisikleti tarzında evrimleştirmeye çalışmak yerine, salkanoyu satıp gravel mi alsanız, yahut
gravele heves ettiği belli bu grupla tartışmak yerine, boşverip yol bisikleti tarzına çevirmeye çalıştığınız cyclocross bisikletinizi doya doya kullanıp tadını mı çıkarsanız?
Zaten carbon gravel ya da cyclocross kadroya geçmek istediğimi belirttim.. Bunu gözden kaçırmışsınız..söylesiğiniz konu başlığında belirttim, 1.. 2. Si de burada yazdığım ilk yorumda da ve jant lastik başlığında da yine kadromu carbon gravel/cyclocross kadroya geçireceğim ama ön ve arka göbek uzunlukları kullanacağım jant ve göbeklerle pek uyumlu değil bunu nasıl çözebilirim diye de sordum(9x100/10x135 yerine 143/145 mm arka göbek boşluğunu nasıl çözerim) diye.. Mesela bilginiz varsa cevaplayın, daha iyi olmaz mı burda böyle cevap yazıp tribe gireceğinize? Daha şık olmaz mı? .. Salcano cyc02 ye neden bu kadar taktınız onu anlamadım? 😅 Aynı üslup sizde de devam ediyor.. Siz ne kadar biliyorsunuz ki bu bisiklet hakkında bilgi? Kompenentlerde örn, sram apex ama shimano nun tiagra ya da 105 orta üst seviye vites grubunun muadili olarak olduğunu, furş takımı dahil komple carbon maşası olduğunu, gidonun cannondale C2, boğazın da ritchey axıs4 model kullanıldığını ve tüm bunların, fren diskleri de dahil 3 kez dövme ve hafifletilmiş aliminyum dan yapıldığını ciddiye almak gerekiyor.. Tabi kadro benim için de vasatın üstü 6061 aliminyum.. Nihayetinde süper market malı ama bu işler para, zaman ve adeleye bakıyor.. Sizin altınızda140 bin tl lik bisiklet olsa, 1.olacağınız garanti mi? 🤪 Hangi bisiklet üstünde mutluysanız o sizin için iyi bir bisiklet tir.. Karbon kadroyu alınca gravel, size de bilgi ve içerik için faydalanabileceğim bir konu başlığı açarım, bol bol yazarsınız.. 😄👃
Son düzenleme: