Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
Çok şaşırdım fakat şaşılmaması gerektiğini düşünmekteyim. Corelli Goat 1.0'ı mtb bisikletim yerine ve commute bisikleti olarak araştırıyordum. Yarım saat önce sitesinde baktığımda fiyatı 3600 tl iken şimdi baktığımda fiyatı 4200 olmuş. ~%18 zam yedi gözlerimin önünde. Çok tuhaf...

Çok şaşırdım fakat şaşılmaması gerektiğini düşünmekteyim. Corelli Goat 1.0'ı mtb bisikletim yerine ve commute bisikleti olarak araştırıyordum. Yarım saat önce sitesinde baktığımda fiyatı 3600 tl iken şimdi baktığımda fiyatı 4200 olmuş. ~%18 zam yedi gözlerimin önünde. Çok tuhaf...
:(

Benim bisiklete de zam gelmiş son 2 gün içinde. Çocuğun bisikleti zaten bulunmuyor artık. Nerdeyse bisikletle yatcam başına bi iş gelmesin diye. Bir de kamp vs atınca napcaz bakalım.

Merhaba arkadaşlar, uzun yollarda kullanabileceğim hızlı bir yol bisikleti arıyordum fakat Türkiye'nin malum yolları yüzünden lastiğin yırtılmasından ve kaymasından korkuyorum. Çok uzun yollarda kullanabileceğim, hem asfaltta hem de toprakta ve çakılda gidebileceğim, hemen hemen bir yol bisikleti kadar hızlı ve sürerken fazla yormayacak, 0 model iyi bir gravel bisiklet arıyorum. Önerebileceğiniz modeller varsa yardımcı olursanız sevinirim.

bütçe: 7000tl

Merhaba arkadaşlar, uzun yollarda kullanabileceğim hızlı bir yol bisikleti arıyordum fakat Türkiye'nin malum yolları yüzünden lastiğin yırtılmasından ve kaymasından korkuyorum. Çok uzun yollarda kullanabileceğim, hem asfaltta hem de toprakta ve çakılda gidebileceğim, hemen hemen bir yol bisikleti kadar hızlı ve sürerken fazla yormayacak, 0 model iyi bir gravel bisiklet arıyorum. Önerebileceğiniz modeller varsa yardımcı olursanız sevinirim.

bütçe: 7000tl

Bisan ALL Trail Eco Sora.
50/11 dişli oranları ile hıza, 34/32 oranları ile de yokuşa gelir.
Gravel sınıfında olduğu için bozuk, çakıl ve patika yollara rahatlıkla girer.
Carbon maşası ile titreşim sönümlemeye bir tık daha yardımcı olur.
Ayrıca 11,35 kg ağırlığa sahip. (Emin değilim ama sanıyorum bu donanımda ve bütçe aralığında daha hafifi yok).
Fiyatı da sanıyorum 6000₺ ile 6500₺ aralığında.
Artan para ile aksesuarlara yatırım yapılabilir. (Giysi, Kask, Gözlük, Suluk kafesi ve suluk, Yama takımı, Pompa, Km Saati, Işık, Çanta vs....).

Benim bisiklete de zam gelmiş son 2 gün içinde. Çocuğun bisikleti zaten bulunmuyor artık. Nerdeyse bisikletle yatcam başına bi iş gelmesin diye. Bir de kamp vs atınca napcaz bakalım.
Benim bisiklet yatağıma bitişik duruyor :D

Bisan ALL Trail Eco Sora.
50/11 dişli oranları ile hıza, 34/32 oranları ile de yokuşa gelir.
Gravel sınıfında olduğu için bozuk, çakıl ve patika yollara rahatlıkla girer.
Carbon maşası ile titreşim sönümlemeye bir tık daha yardımcı olur.
Ayrıca 11,35 kg ağırlığa sahip. (Emin değilim ama sanıyorum bu donanımda ve bütçe aralığında daha hafifi yok).
Fiyatı da sanıyorum 6000₺ ile 6500₺ aralığında.
Artan para ile aksesuarlara yatırım yapılabilir. (Giysi, Kask, Gözlük, Suluk kafesi ve suluk, Yama takımı, Pompa, Km Saati, Işık, Çanta vs....).
All Trail Sora Eco kullanıcısı olarak arkadaşın dediklerine ek olarak ne tam gravel (üst modellerinde GRX set geliyor ve göbekler jantlar farklı) ne tam yol bisikleti (Sora set var ama lastikleri ve kadro gravel) ikisinin harmanlanmış hali . Şehir bisikleti kadar rahat olmayıp yol bisikleti kadar konforsuz değil .

Ön maşa karbon olması acayip gidon hakimiyetini çok kolaylaştırmış. Fazla titreşim gelmiyor. Üst demir de uzun olunca çok rijit gidiyor.

Ben günlük MTB kullanıyorum . Bu yüzden daha rahat kadans çevirebilmek için rubleyi 40-11 MTB rublesiyle wolftooth aparatı kullanarak değiştirdim sorunsuz çalıştı.

İşten güçten yasaklardan havadan bir vakit bulupta uzun yol yapamadım ya hayırlısı .

Sora set deyince sadece vites kolları , aktarıcıların sora olduğu aklınıza gelmesin .

Ön , arka ve orta göbek , fren diskleri , balatalar , tüm yürürü Shimano .
Tek zinciri KMC 'nin bir ürünü . Onu da gerekirse değiştirirsin hemen sıkıntı çıkaracak değil .

Lastiği çok üstte değil çok kötü değil ortada kalmış krem renkli şeridiyle tam nostaljiyim diyor. Bu bisikleti aldığında kullanırsın aaa ne kötüymüş falan demezsin .

Merhabalar,

Yol bisikletim var ancak eski hurda MTB'mi degistirmek icin bir gravel bakiyorum. Ayrica Temmuz sonu icin planim oldugu icin 1-1.5 ay icinde halledebilirsem iyi olacak.

Benim de butcem 7000-8000 araliginda olabilir.

Ancak soyle bir problem var ki renk konusunda biraz takintim var. Piyasadaki bu fiyat bandindaki bisikletlerin renkleri hep yesil/haki/bordo vs bildiginiz uzere. Siyah/gri/beyaz (kombinasyonlari olabilir) renk aramaktayim, tabii bulamamaktayim. Dolayisiyla sanirim alip boyatma pesine gidecegim.

Forumda da boyatma uzerine (puf noktalari disinda) cok da birsey bulamadim.

Tavsiyesi olan var midir? (Hem gravel olur, hem boyatma yeri icin olur).

Tesekkurler simdiden, sevgiler..

• Beğen
Tepkiler: Volkan001
Merhabalar,

Yol bisikletim var ancak eski hurda MTB'mi degistirmek icin bir gravel bakiyorum. Ayrica Temmuz sonu icin planim oldugu icin 1-1.5 ay icinde halledebilirsem iyi olacak.

Benim de butcem 7000-8000 araliginda olabilir.

Ancak soyle bir problem var ki renk konusunda biraz takintim var. Piyasadaki bu fiyat bandindaki bisikletlerin renkleri hep yesil/haki/bordo vs bildiginiz uzere. Siyah/gri/beyaz (kombinasyonlari olabilir) renk aramaktayim, tabii bulamamaktayim. Dolayisiyla sanirim alip boyatma pesine gidecegim.

Forumda da boyatma uzerine (puf noktalari disinda) cok da birsey bulamadim.

Tavsiyesi olan var midir? (Hem gravel olur, hem boyatma yeri icin olur).

Tesekkurler simdiden, sevgiler..
G2 nin mavi-gri 2020 bisikleti aradığınız tarza uyabilir mavi renginden gidon boğazı jant vs basitçe kurtulursunuz.
Boya işi aleminiyum bisiklet için gereksiz masraf olabilir bunun yerine daha yüksek özelliklerde bisiklet tercih edebilirsiniz yada ekipman gibi Bisanın graveli gibi yada g4.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@MAERKEK
Ben de bu bisikletten almak istiyorum fakat hiçbir yerde satılmıyor. Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz ve nerden aldınız? Bana da alabileceğim bir yer önerir misiniz? Ankara'da yaşıyorum bu arada.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
G2 nin mavi-gri 2020 bisikleti aradığınız tarza uyabilir mavi renginden gidon boğazı jant vs basitçe kurtulursunuz.
Boya işi aleminiyum bisiklet için gereksiz masraf olabilir bunun yerine daha yüksek özelliklerde bisiklet tercih edebilirsiniz yada ekipman gibi Bisanın graveli gibi yada g4.

Tesekkurler cevap icin. 2019 G2 galiba bahsettiginiz (2020'sinde mavi renk biraz daha ugrastirici :) olarak gorunuyor) 2019 G2'nin de bulmasi zor, 2. el olmayan muhtemelen imkansiz, sahibinden'dekilerinde de ya kadrosu uymuyor ya yeri.

Tesekkurler cevap icin. 2019 G2 galiba bahsettiginiz (2020'sinde mavi renk biraz daha ugrastirici :) olarak gorunuyor) 2019 G2'nin de bulmasi zor, 2. el olmayan muhtemelen imkansiz, sahibinden'dekilerinde de ya kadrosu uymuyor ya yeri.
2019-2020 modelleri aynı sadece komponentler değişik. 2021 farklı bir mavi gördüm diğer mavinin yerine mi geldi ek mi geldi bilmiyorum.
@MAERKEK
Ben de bu bisikletten almak istiyorum fakat hiçbir yerde satılmıyor. Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz ve nerden aldınız? Bana da alabileceğim bir yer önerir misiniz? Ankara'da yaşıyorum bu arada.
Anka bike ye bakmanızı tavsiye ederim.

g2 nin siboplar galiba presta. bugün 5 tl ye 2 tane aldım patlak sıvısından. presta lastiğe uygulanabiliyor mu bu sıvı birde 1 tüp 2 lastiğe yeter mi ?

Dosyalar

• WhatsApp Image 2021-06-02 at 16.02.08.jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-02 at 16.02.08.jpeg
    39,8 KB · Okunma: 30
Uygulanmıyor iade edin bende bilmeden öyle yapmıştım.
hadi ya kötü oldu bu :s bisikletçim dedi zaten ona olmuyor diyede olmazsa iç lastiği değiştiririm diye aldım bende. zırhlı lastikler pahalı birde iyisini almayınca hızı felan kesiyor yuvarlanma dirençleri kötü olduğu için. peki dunlop a oluyor mu ? schrader jant için uyumlu olmayabilir ona oluyormuş ama sıvı.

birde 1 tüpü komple 1 lastiğe mi dolduruyoruz bana biraz fazla gibi geldi.

hadi ya kötü oldu bu :s bisikletçim dedi zaten ona olmuyor diyede olmazsa iç lastiği değiştiririm diye aldım bende. zırhlı lastikler pahalı birde iyisini almayınca hızı felan kesiyor yuvarlanma dirençleri kötü olduğu için. peki dunlop a oluyor mu ? schrader jant için uyumlu olmayabilir ona oluyormuş ama sıvı.

birde 1 tüpü komple 1 lastiğe mi dolduruyoruz bana biraz fazla gibi geldi.
Ürünü aldığın yere sorarsan bilgi verirler her ürün farklı olabilir ben formula x alıp iade etmiştim tekerin çapına göre değişiyor miktarlar, iç lastikli ve tubeless olanların sıvı özelliği farklı bildiğim.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Ürünü aldığın yere sorarsan bilgi verirler her ürün farklı olabilir ben formula x alıp iade etmiştim tekerin çapına göre değişiyor miktarlar, iç lastikli ve tubeless olanların sıvı özelliği farklı bildiğim.
1 tüpü doldur dedi. neyse bisiklet gelmiş kargo ile yarın gidip alacağım ben 2 güne gelir diye memleketi vermiştim 1 günde geldi oda. yarın orada biraz gezerim dolaşırım diye almıştım sıvıyı oda olmuyormuş bakalım iç lastiği değiştireceğim olmadı yoksa sürekli teker patlağı ile uğraşmam gerekir. gittiğim yerde bazen 10 metrede tekere 6-7 tane çoban çökerten dediğimiz dikenden batıyor.

1 tüpü doldur dedi. neyse bisiklet gelmiş kargo ile yarın gidip alacağım ben 2 güne gelir diye memleketi vermiştim 1 günde geldi oda. yarın orada biraz gezerim dolaşırım diye almıştım sıvıyı oda olmuyormuş bakalım iç lastiği değiştireceğim olmadı yoksa sürekli teker patlağı ile uğraşmam gerekir. gittiğim yerde bazen 10 metrede tekere 6-7 tane çoban çökerten dediğimiz dikenden batıyor.
GVL’yi 2-3 aydır sürüyorum 1 kere tekerim patlamadı. Bundan önceki bisikletimde her hafta 2 defa patlardı.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
GVL’yi 2-3 aydır sürüyorum 1 kere tekerim patlamadı. Bundan önceki bisikletimde her hafta 2 defa patlardı.
Deneyim bakalım bende. Herkes memnun gibi. Benim şehir ve merıda da zırhsız idi lastikler çok patlıyordu zırhlı almıstım

Geri