Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Büyükada 'da baya bir toz toprak olmuştu. İş yerim eve çok yakın olduğu ve de tamir sehpası, temizlik malzemeleri falan hep orada olduğu için sabahtan gidip temizlik yaptım 😍
269894 dosyayı görüntüle
Ben su ile yıkamayacam artık. Furs takımı bilyalarda felan pas gorunce su ile yıkamaktan vazgectım

Scudo
Ben su ile yıkamayacam artık. Furs takımı bilyalarda felan pas gorunce su ile yıkamaktan vazgectım
Ben mtb ve gravel türü bisikletleri toz toprak içinde görmekten keyif alıyorum ama bakımsız kullanınca da kullanım hisleri iyi olmuyor. Gün içinde hakkını verip akşam tozlu görmekle yetinmek lazım galiba.

Ben mtb ve gravel türü bisikletleri toz toprak içinde görmekten keyif alıyorum ama bakımsız kullanınca da kullanım hisleri iyi olmuyor. Gün içinde hakkını verip akşam tozlu görmekle yetinmek lazım galiba.
Bezle silmek zor oluyor ama en iyisi o gıbı. Kapalı yerlere giren su kolay kolay buharlaşıp cıkmıyorda. bısıklet zaten yeni, 2 defa yıkadım 2 ay oldu heralde alalı paslanmış o kısım

Bende Makita'nın hava üfleme makinesi var. Onunla dip bucak her yerini kurutuyorum 😀

Bende Makita'nın hava üfleme makinesi var. Onunla dip bucak her yerini kurutuyorum 😀
Aslında bende de var kompresor :) yıkayacak olursam bende öyle yapam barı :D ama Furş u kurutmakta zor olur yinede. Şu oraya sızarak giriyor hava gırsede sıddetlı olmadığı sürece kurutması zor. Söktükten sonrada pek anlamı kalmıyor

Bezle silmek zor oluyor ama en iyisi o gıbı. Kapalı yerlere giren su kolay kolay buharlaşıp cıkmıyorda. bısıklet zaten yeni, 2 defa yıkadım 2 ay oldu heralde alalı paslanmış o kısım

Bisiklet montaj videolarını izlemekten benim gibi keyif alıyorsanız, montaj esnasında rulman/bilya yataklamalı bölgelerin bolca gres yağı ile sıvandığını görmüşsünüzdür.

Özellikle kartuş rulmanlı yatakların kendi içinde gres bulunduğu için aslında ilave greslemeye ihtiyacı yoktur. Ancak montaj esnasında uygulanan gresin esas amacı sistemi suya ve paslanmaya karşı korumaktır.

Yani bisikletinizin paslanmasından çekindiğiniz bölgelerini söküp iyice greslerseniz uzun bir süre yıkamaktan korkmanıza gerek kalmaz. Tabi oto yıkamacılardaki basınçlı tabanca ile yıkanmadığı sürece.

Bisiklet montaj videolarını izlemekten benim gibi keyif alıyorsanız, montaj esnasında rulman/bilya yataklamalı bölgelerin bolca gres yağı ile sıvandığını görmüşsünüzdür.

Özellikle kartuş rulmanlı yatakların kendi içinde gres bulunduğu için aslında ilave greslemeye ihtiyacı yoktur. Ancak montaj esnasında uygulanan gresin esas amacı sistemi suya ve paslanmaya karşı korumaktır.

Yani bisikletinizin paslanmasından çekindiğiniz bölgelerini söküp iyice greslerseniz uzun bir süre yıkamaktan korkmanıza gerek kalmaz. Tabi oto yıkamacılardaki basınçlı tabanca ile yıkanmadığı sürece.
Doğru bende şuan fursa bolca yağ sürdüm :) bilyaları dızecegım bayram dönüşü ondada aynı şekilde yağ çok süreceğim ama aklımda yinede aralarda kalacak ufak boşluklarda su yuva yaparsa düşüncesi var. O daha tehlikeli olabılır hatta su kuruyup ucamazsa?

Son düzenleme:
Büyükada 'da baya bir toz toprak olmuştu. İş yerim eve çok yakın olduğu ve de tamir sehpası, temizlik malzemeleri falan hep orada olduğu için sabahtan gidip temizlik yaptım 😍
269894 dosyayı görüntüle
Büyük adada ben de pedallamayı istiyorum. Eşimle gideceğiz de hala bisiklet kiralanıyor mu orda?

Uzun araştırmalar sonucu, cube attainden sorna GR14 de geçtim.
Aldığım gün lastikleri değiştirdim. Schwalbe one ları kışın kullanırım.
Sele 70kmden sonra ağrıttı. Kullandğım pro stealth ı taktım.
Araç aralarından geçişlerde manevraları çok iyi.
Ankara yokuşları için dişli oranları çok iyi, yokuş aşağı hızlanmada yetersiz kalıyor.
Yeni nesi sti kollar çok iyi ele daha iyi oturuyor.

269386 dosyayı görüntüle269387 dosyayı görüntüle

269388 dosyayı görüntüle269389 dosyayı görüntüle269390 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun. İyi günlerde pedallayın. :harika:

• Beğen
Tepkiler: sonyaz
Samsun-Sinop turumuz tamamlandı oldukça zevkli geçen 6 günlük kısa bir tur oldu Carraro Gravel G2im ile. İlk uzun mesafe deneyimi oldu benim için de. Bir iki küçük foto bırakayım. Darısı yeni turlara😊👍269899 dosyayı görüntüle269900 dosyayı görüntüle269902 dosyayı görüntüle269903 dosyayı görüntüle
Bu renk G2 ye çok yakışmış. G4 pro çok sade olmuş. Bu uzun turda lastiklerinizden memnun kaldınız mı? G4'e ben de fabrikadan isteyip takmayı düşünüyorum. Tabi jantı ile uyumlu mu bilmiyorum.

Carraro G0 58 kadro boyı 1.85 ve iç bacak 82 olan birine uygun mu yoksa 55 mi tercih edilmeli

benim 186 boy , 90 içbacak g4 pro 58 kadro aldım tam oldu, size 55 daha uygun olur sanki

• Beğen
Tepkiler: anılbaran
Büyük adada ben de pedallamayı istiyorum. Eşimle gideceğiz de hala bisiklet kiralanıyor mu orda?
Dandik bisikletler hepsi. Düzgün bi yer varsa bilmiyorum geçen sene gittim epey kötüydü çoğu bisiklet

• Beğen
Tepkiler: a-hmd-i
Carraro G4 Pro'yu aldığımdan günden beri bisiklete uygun bir parkurda sürmek için sabırsızlanıyordum, nihayet bu sabah Ayvad Bendi'nde sürebildim, bir dahakine Neşet Suyu'nu da dahil ederek uzatmayı düşünüyorum rotayı, bu arada ilk kez bu tarz bisiklet kullanan biri olarak çok keyif aldığımı belirtmek isterim, umarım devamı gelir

yFv3FpL_pQWoUUOn4nGoCcuCTggis1J0xYc0MigkfWU-1536x2048.jpg

Bu renk G2 ye çok yakışmış. G4 pro çok sade olmuş. Bu uzun turda lastiklerinizden memnun kaldınız mı? G4'e ben de fabrikadan isteyip takmayı düşünüyorum. Tabi jantı ile uyumlu mu bilmiyorum.
Lastiklerden memnunun, çoğunlukla asfaltti güzergah ama toprak ve çakıl yollarda oldukça rahat.Sadece asfalt için ayrı jant/lastik takımı alabilirim. Tek sıkıntı sıfır aldığım G2nin jant içindeki banti aşırı dandik koymalari oldu. Sinopa gidene kadar 3 kez içten lastik patlattım. En son elektrik bantiyla 2 jantın içini de 2 kat çekince sorun kalmadı.

Merhabalar hiç bianchi arcadex sahibi olan arkadaşımız var mıdır?Kullanıcı deneyimlerinden bahsetse güzel olur.Elimde mevcut olan carraro g2 imi sattım şimdi karbon bir gravel veya aynı markanın dayanıklılık sınıfında olan infinito modelini alma gibi bir düşüncem var.Çok kararsız kaldım.

Dosyalar

• bianchi-arcadex-grx600.jpg
    bianchi-arcadex-grx600.jpg
    88,2 KB · Okunma: 48
Merhabalar hiç bianchi arcadex sahibi olan arkadaşımız var mıdır?Kullanıcı deneyimlerinden bahsetse güzel olur.Elimde mevcut olan carraro g2 imi sattım şimdi karbon bir gravel veya aynı markanın dayanıklılık sınıfında olan infinito modelini alma gibi bir düşüncem var.Çok kararsız kaldım.
Bende arcadex düsünüyorum. Ancak 1x11 yokus perfprmansı 2 x11 kadar iyi olmaz deniliyor.

• Beğen
Tepkiler: Sahincansahin
yol ağırlıklı sürecekseniz düşünülebilir ama karbon gravel bisiklet bana riskli geliyor yol dışı kullanılacaksa, Bianchi'nin aluminyum kadro karbon maşa bisikletleri var, onları getirseler diye bekliyorum ben de epeydir. Infinito modelleri de çok iyi, bence önce hangi yol tipinde ağırlıklı kullanmak istediğinize karar verin

Surly firmasının hidrolik STI tipi fren ve vites kolu alamayanlar için çıkardığı efsane gidon. Bence hoş bir gidon olmuş ve dropbarları da anımsatıyor oluşu. Ülkemizde olmasa da yurt dışında süspansiyonlu yada sabit maşalı mtb bisikletlerden dropbarlı dönüşüme geçen kişi sayısı bir hayli fazla onlar ve bizim ki gibi ülkelerdeki yüksek fiyatlardan dolayı sti alamayan kişiler için biçilmiş kaftan.

Gidonu bulabilecek olsam mevcut kullandığım bisiklete almak isterdim. 1x veya 2x çekiş sistemiyle ile ilgili aralarda geçen konuşmalara istinaden şunu diyebilirim ki 1x hız aramıyorsanız günlük kullanımda işinizi hayli fazlasıyla görüyor. Lakin belirli düz alanlarda sürat yapmak veya arazi tipi tırmanışlarda biraz sıkıntı olabiliyor. 10lu deore önde 38T tek yaprak 11-42 arka kombinasyon kullanıyordum. Uzun süreli kondisyon eksiğimden dolayı rampalar gözümde büyümeye başladı, 38-11 kombinasyonunda çok ciddi bir kaybım olmadı. Şu anda daha arazi tipi sürüşümden doalyı önde 24-38 orijinal 2li aynakola geçiş yapmaya karar verdim.

Şöyle biraz bakındım 100$ fiyata çıkacağını gördüm ayrıca bir kaç İngiliz sitesinde satılıyor sadece 119 £ yaklaşık 1400 liraya geliyor vergi ve kargo hariç. (link)

SURLY CORNER BAR - (link)

(link)

PurpleGoldCornerBar.jpg

Geri