Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Onu bunu boşver abi yeni hikaye bekliyoruz . Kaç zamandır hikayesiz bıraktın bizi
Full karbon , full şimano mekanizmaya gecince uretkenligim öldü yienim 🤣🤣🤣

Scudo
Sonunda yeni mucurum devrildi ohh be :koptum:

İlk çizikler her zaman en zorudur. Sonrakiler artık hikaye anlatan savaş yaraları olacak. Bisikletin er ya da geç bozulması kaçınılmaz olan kozmetik kusursuzluğu için gereksiz mesai yapan nöronlarımı da anda kalmak ve üç günlük dünyanın tadını çıkarmak için kullanabileceğim :)

Full karbon , full şimano mekanizmaya gecince uretkenligim öldü yienim 🤣🤣🤣
Hemen Küçük Emrah Sefiller filmini açıp izledikten sonra shimanosuz bisiklet sürüyorsun. Kendine geliyorsun.
İşin şakası insanlar sahip oldukları yeterli gelmeyince daha iyisi almaktansa daha kötüsünü kullansalar , elindekilerinin kıymetini anlarlar.

Merhabalar,

Öncelikle buradaki güzel yorumlarınız için sizlere teşekkür ediyorum, sayenizde karar verip bir bisiklet sahibi oldum(20 senedir bisiklet sürmüyordum, şimdi çocukluğuma döndüm), kısacası iyi ki sizler ve nitelikli yorumlarınız var :)

Şimdi gelelim bisikletime ve yorumlarıma; bisikletler hakkında pek bilgim yok yavaş yavaş sizinle öğreniyorum, hatalarım var ise şimdiden kusura bakmayın.

Piyasadaki bisiklet stok sorunları ve giderek kötüleşen fiyatlar nedeniyle, Carraro gravel G0 modeli ile aranızdayım. Genel olarak kısaca yorumlamak istedim, belki benim gibi başlangıç modeli düşünenlere biraz yardımcı olurum.

Bisikletin üzerinde gelen pedalları çok gereksiz ve ağırdı, ilk yaptığım onları değiştirmek oldu. Profesyonel bir pedal değil de, hafif düz( galiba platform pedal diye adlandırıyor) bir alüminyum pedal ile değiştirdim. Şimdi görüşlerim ise;

Evet, klasik herkese katılarak Carraro Gravel modelleri kesinlikle ağır, 20-25 km ortamala hız rahat yapılıyor, ama toprak yolda yada arazide size bu ağırlık güven veriyor, bence başlangıç bisikleti için normal. Bence çok bilgim olmasa da şunu gözlemledim, hızlı gitmek isterseniz, üzerindeki schwalbe one-bite 700-38c lastikleri çok kalın daha incelerine yönlenebilirsiniz, birde ilginçtir ki söyle bir karşılaştırma yaptım, 20 sene önceki çocukluk bisikletim hala duruyor ve onunla yaptığım test beni baya bir şok etti, 20 sene önceki Bianchi bisikletim ile 2021 model Carraro bisikletimin tekelerini elimde çevirince eski bisikletimim teker dönme sayısı neredeyse Carraroyu geçecekti, eminim uyguladığım güç değişkendir kesin olarak bunu test ettim diyemem ama yani Carraronun teker göbeklerinde mi sıkıntı var, acaba hızlanmamasının nedeni bu mudur? Cidden baya garipsedim. Bu konuda öneriniz var ise yorumlarınızı takipteyim, şimdiden teşekkür ederim, tekrardan iyi ki varsınız, sayenizde güzel bilgiler ediniyorum : ) Bisiklet sürmeye başlayalı 10-15 gün olmuştur, bu süredeki deneyimlerimden, eğer başlangıç seviyesi bisiklet düşünürseniz zamanla lastik, sele, göbek gibi değişikler yapmak gerektiğini hissediyorum, bilemediniz belki grup set bile, herkese iyi sürüşler, Antalyadan selamlar : )
Bisiklete bıraz bindikten sonra jantlar açılır iyice yaglanır gobekler. Birde disk sürtuyor olabılır ses gelmesede bazen ufak surtme oluyor disk frenlerde.

• Beğen
Tepkiler: mv_
(link) merhabalar bu frenlerden tr de bulmam mümkün mü ?

fren deyince aklıma geldi. bugün 100 metre kadar frenleyerek indiğim yokuş sonrası rotora bi bakayım dedim elimi yaktım :) hiç beklemiyordum bu kadar sıcak olacağını

fren deyince aklıma geldi. bugün 100 metre kadar frenleyerek indiğim yokuş sonrası rotora bi bakayım dedim elimi yaktım :) hiç beklemiyordum bu kadar sıcak olacağını
Bu yüzden uzun inişlerde frenleri uzun süreli basılı tutmak yerine bas çek yapıyorum. Hem balataların/pabuçların ömrü uzamış olur hem de çember/rotorlar zarar görmez.

Bu yüzden uzun inişlerde frenleri uzun süreli basılı tutmak yerine bas çek yapıyorum. Hem balataların/pabuçların ömrü uzamış olur hem de çember/rotorlar zarar görmez.
Bugün bende şaşırdım bu kadar kısa sürede ısınmasına. Rotor zarar görür yazıları abartı gelıyodu hatta iç lastik ısıdan patlıyormus felan onlarda çok uzak ihtimal olarak gelıyodu

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Ben %10'un üstünde bayırlarda bile elimi çekmiyorum frenden, henüz bir sorun olmadı.

Yeni bisikletlerde rotorun üstünde "dokunma" yapıştırması olur (parmak, üstünde çarpı). Bir sebebi ısınma. Diğeri de yağ vs. bulaşırsa fren performansı düşüyor o yüzden temiz tutmak, dokunmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: a-hmd-i ve sert88
G2 için şu ilan nasıl? Kullanan varmı bu markayı

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
G2 için şu ilan nasıl? Kullanan varmı bu markayı

(link)

Aliexpress maşası bu. Kargo dahil 80 dolar civarına alınabiliyor. Aliexpress'te aratırsanız görürsünüz. Maşa alırken ölçü karşılaştırması mutlaka yapın. Aşağıdaki linkte açıklamıştım. Düz maşadan başka bir düz maşaya geçerken de geçerli yazdıklarım.

Maşa alırken neye dikkat etmeli?

Aliexpress maşası bu. Kargo dahil 80 dolar civarına alınabiliyor. Aliexpress'te aratırsanız görürsünüz. Maşa alırken ölçü karşılaştırması mutlaka yapın. Aşağıdaki linkte açıklamıştım. Düz maşadan başka bir düz maşaya geçerken de geçerli yazdıklarım.

Maşa alırken neye dikkat etmeli?
Doğru geçenlerde araştırırken gormustum ama fiyatını hatırlayamadım. Fiyatta biraz inerse yinede alınabilir aliexpresten 1 ay beklemek yerine :) ölçülerinı yazarsa düşünürüm

Selamlar,

Yeni bir gravel arayışındayım.Baktığım marka Canyon, Scott arasıydı ama geçenlerde sahilde cube gördüm ve inceleme fırsatım oldu. Oldukça güzel bir bisikletti. Nerede bulabilirim bu Nuroad modellerini. Yurtdışında temin edebileceğim bir site var mıdır ?

(link)
(link)

Geri