Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Yanlış anlaşılmak istemem lakin sormadan da edemiyorum. Aero bar gravel bir bisiklette ne kadar lazım oluyor?
Uzun turlarda aero bar ile dırseklerden yaslanıp dınlenenler oluyor +150 gibi tek seferlıj rotalarda. Bende de vardı merıda speeder için almıştım ama işimden dolayı o mesafeler yılda 1-2 ya giderim ya gitmem diyerek sattım. Kokpıtıde çok dolduruyor telefonu lambası saati derden rahatsız edecek kadar dolmuş oluyor

• Beğen
Tepkiler: ertugrularslan
Scudo
Yanlış anlaşılmak istemem lakin sormadan da edemiyorum. Aero bar gravel bir bisiklette ne kadar lazım oluyor?
Aslında biraz kişisel tercih olsa gerek, uzun mesafeler rahatlamak veya pozisyon değişikliği dışında çok avantajı olup olmayacağı tartışmaya açık. Gravel bisiklette aero konumda kazanılacak güç/hız/sürtünme kadar detay düşünülüyorsa zaten bisiklet tercihi yanlıştır. Ama onun dışında dediğim gibi dinlenmek veya ekstra bir şeyler monte etmek için kullanılabilir. Hatta yabancı bir kaç markada doğrudan gidonun kendisinde aerobar mevcut. (gidonun parçası olarak kaynaklı)
(link) bu markanın karbon aerobar ürünleri ve linkteki ürünün mtb modellerini de beğeniyorum.
Soma Handlebar Hwy 17
(link)
(link) galiba artık dropbar modeli yok

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Aslında biraz kişisel tercih olsa gerek, uzun mesafeler rahatlamak veya pozisyon değişikliği dışında çok avantajı olup olmayacağı tartışmaya açık. Gravel bisiklette aero konumda kazanılacak güç/hız/sürtünme kadar detay düşünülüyorsa zaten bisiklet tercihi yanlıştır. Ama onun dışında dediğim gibi dinlenmek veya ekstra bir şeyler monte etmek için kullanılabilir. Hatta yabancı bir kaç markada doğrudan gidonun kendisinde aerobar mevcut. (gidonun parçası olarak kaynaklı)
(link) bu markanın karbon aerobar ürünleri ve linkteki ürünün mtb modellerini de beğeniyorum.
Soma Handlebar Hwy 17
(link)
(link) galiba artık dropbar modeli yok
Bunlara dinlenmek için yatılmaz gibi. diğerlerinde hem sünger geniş alanlar var hem de gıdondan biraz yüksek olduğu için daha fazla egılmıyorsun. Dırseklerı koymak için bi miktar eğilmek gerekiyor

arkadaşlar gravel bisiklet tavsiyenize ihtiyacım var bütçem 21bin Mosso GVL 700 grx600 22 vitesli olanı düşünüyordum fakat önde kullanılan aynakolun 11-42 rubleye uyumsuz olması beni düşündürüyor.Tek aynakollu versiyonu mevcut tek aynakol olan bir bisiklet kullanmadım daha önce yeterli olurmu diye düşünmekteyim.Aradığım özellikler arka rublenin yüksek dişli olması gerektiğinde yokuşları tırmanmak istiyorum eğer karbon maşa olursa iyi olabilir.Arka ve ön kısımda çamurluk ve gerektiğinde bagaj takmak istiyorum.Sürüş rahatlığıda önemli faktörlerim arasında boyum 168 50 kadro uygun sanırım.
İncelediğim bazı bisikletler triban gravel 520,peugeot gr14 ve carraro modelleri bütçem 21 bin bu fiyat aralığında uygun modeller var ise gönderebilirseniz fikir alışverişi yapmak isterim.

36 t ruble ile kullanın. 34 ile zaten zorlanma olmaz yokuşta 30-34 oranı iyiyken 36 rahat olur.

Boyumuz aynı sayılır. Almayı düşündüğünüz bisikletin 22 vitesli olanını kullanıyorum. Vites dişli oranları yokuşta harika. 50cm kadro aldım. Gravel olduğu için 50 kadro bile büyük gibi ve uzanma mesafesi fazla. Deneyip alın derim. Satın aldığım yerde 47 kadro olsa onu da denemek isterdim. Seleyi öne çektim, gidon boğazını değiştirmedim ama söküp ters çevirdim. 10 cm gidon boğazı var. Ellere omuzlara uzanma mesafesinden dolayı ciddi yük bindiriyor, yorulduğumda dinlenmek için aerobar aldım. Bu durum haricinde bisikletin konforu 10 numara oldu ama ağırlığı arttı, 11,3 kg'dan 14e çıktı. 2 suluk, 2 suluk kafesi adaptörü, 1 alet kutusu, zil, telefon ve telefon tutucu, ayna, ön arka aydınlatma, kilitli pedallar ile bu ağırlığa ulaştı tabiki. Ama bisiklet tam da istediğim gibi oldu. Yol bisikletinden çekindiğim için, geniş lastikli - konforlu - hidrolik disk frenli - vites dişli oranları fazla ve grx setli olduğu için bu modeli tercih etmiştim. 11 vitesli olan size yeter mi, karar sizin.

Suluk adaptörü olarak ne kullanıyorsunuz? Benim de almam lazım ama hangisi daha iyi olur bilemedim. Şimdi sizde görünce sormak istedim.

Arkadaşlar selamlar bir konuda yardımıniza ihtiyacım var...
Sevglim ve ben gravel G0 kullanıyoruz, sevgilim küçükken geçirdiği bir kazada gözlerinden birini kaybetmiş bu kayıp göz zamanla küçülerek göz ovalin de bozulmaya yol açıyor bu da bisiklet kullanırken acı veriyor. Bizim gravelimize uygun suspansiyonlu gidon yada amortisörlü maşa bulmamız gerekiyor bilgisi olanlar yazabilir mi ?

• Üzgün
Tepkiler: suyunsesi
Arkadaşlar selamlar bir konuda yardımıniza ihtiyacım var...
Sevglim ve ben gravel G0 kullanıyoruz, sevgilim küçükken geçirdiği bir kazada gözlerinden birini kaybetmiş bu kayıp göz zamanla küçülerek göz ovalin de bozulmaya yol açıyor bu da bisiklet kullanırken acı veriyor. Bizim gravelimize uygun suspansiyonlu gidon yada amortisörlü maşa bulmamız gerekiyor bilgisi olanlar yazabilir mi ?
Gidon boğazı olarak g4 proda benzeri birşey vardı. Sorun eğer titreşimler hafif çukurlar ise havalı maşa en net çözüm olabilir. Onun da fiyatı bisiklet kadar var. Ayrıca yumuşak hamurlu, kalın (geniş) ve ince bir lastikte fazladan konfor katar

Gidon boğazı olarak g4 proda benzeri birşey vardı. Sorun eğer titreşimler hafif çukurlar ise havalı maşa en net çözüm olabilir. Onun da fiyatı bisiklet kadar var
daha önce yaylı maşa kullandı gidondan kilitlemeli maşa da seçenekler arasında ama ağırlığı arttıracağı için karar veremedik

daha önce yaylı maşa kullandı gidondan kilitlemeli maşa da seçenekler arasında ama ağırlığı arttıracağı için karar veremedik
Mesajımı edıtlemıstım üstteki. Mesela bendeki schawalbe g one speed lastiği var 38 lik. Hamuru yumuşak bazen üşenip hava basmıyorum 25-30 civarına düşüyor pambık gibi oluyo :) çukur sert olmadıkça güzel darbe alıyor. Daha geniş bir lastik olsa daha iyi olur. Ağırlık artmaz bu şekilde ama gidiş yavaşlar teker yapışır aynı şeye denk gelır. Maşa ile bisikletin acısıda bozulur. Iyı bır yaylı masa yine 3000 vardır.

• Beğen
Tepkiler: areklim
Mesajımı edıtlemıstım üstteki. Mesela bendeki schawalbe g one speed lastiği var 38 lik. Hamuru yumuşak bazen üşenip hava basmıyorum 25-30 civarına düşüyor pambık gibi oluyo :) çukur sert olmadıkça güzel darbe alıyor. Daha geniş bir lastik olsa daha iyi olur. Ağırlık artmaz bu şekilde ama gidiş yavaşlar teker yapışır aynı şeye denk gelır. Maşa ile bisikletin acısıda bozulur. Iyı bır yaylı masa yine 3000 vardır.
xlc gidon boğazı kullanmışlar anti - shock özellikli acaba işe yarar mı ? Çünkü o paraya maşa buldum bir tane hatta daha ucuz

xlc gidon boğazı kullanmışlar anti - shock özellikli acaba işe yarar mı ? Çünkü o paraya maşa buldum bir tane hatta daha ucuz
Beni aşar o :) video bulursanız benzerlerini nin izleyin. Kullanmadım arastırmadım bilgim yok.

Maşanın konik olmasına dikkat edin ve fren bağlantı yerine. Uyumsuzluk yaşamayın.

• Beğen
Tepkiler: areklim
Yokmu zırhlı kullanan 🤔

Rubena mitas stu 35 ve michelin protek cross 32 inçlikleri kullandım. İkisi de çok iyiydi.. Ancak michelin bi tık daha sert..Bu arada lastiklerin ağırlıkları hemen hemen aynı ve bir tanesi ort 890 gr.. ikisi 1.5 kg yu geçiyor. Bu ciddi bir değer.. Antrenman için kullanılabilir.

arkadaşlar gravel bisiklet tavsiyenize ihtiyacım var bütçem 21bin Mosso GVL 700 grx600 22 vitesli olanı düşünüyordum fakat önde kullanılan aynakolun 11-42 rubleye uyumsuz olması beni düşündürüyor.Tek aynakollu versiyonu mevcut tek aynakol olan bir bisiklet kullanmadım daha önce yeterli olurmu diye düşünmekteyim.Aradığım özellikler arka rublenin yüksek dişli olması gerektiğinde yokuşları tırmanmak istiyorum eğer karbon maşa olursa iyi olabilir.Arka ve ön kısımda çamurluk ve gerektiğinde bagaj takmak istiyorum.Sürüş rahatlığıda önemli faktörlerim arasında boyum 168 50 kadro uygun sanırım.
İncelediğim bazı bisikletler triban gravel 520,peugeot gr14 ve carraro modelleri bütçem 21 bin bu fiyat aralığında uygun modeller var ise gönderebilirseniz fikir alışverişi yapmak isterim.
Bir süredir peugeot gr14 kullanıyorum. Oldukça beğendiğim bir bisiklet oldu size de tavsiye ederim grx grup set işini çok güzel yapıyor disk frenli olması büyük avantaj kendi segmenti içinde hafif sayılacak bir bisiklet. Sorularınız olursa cevaplayabilirim.

• Beğen
Tepkiler: wrmsty
Bir süredir peugeot gr14 kullanıyorum. Oldukça beğendiğim bir bisiklet oldu size de tavsiye ederim grx grup set işini çok güzel yapıyor disk frenli olması büyük avantaj kendi segmenti içinde hafif sayılacak bir bisiklet. Sorularınız olursa cevaplayabilirim.

sizde Adana dasınız sanırım bende Adana içerisinde kullanacağım :) üzerinde 700x35 lastik ile geliyor sanırım jantların desteklediği min ve max lastik boyutunu hakkında bilginiz var mıdır?Diğer sorum ise uzun yolda konfor olarak ne durumda sizce,ön ve arka kısımda bagaj ve çamurluk takabilecek miyim? Fiyat olarak iyi durumda görünüyor benim için şuanda bu özelliklerde bu fiyat aralığında başka marka ve modelleride araştırmak gerekir teşekkürler

Rubena mitas stu 35 ve michelin protek cross 32 inçlikleri kullandım. İkisi de çok iyiydi.. Ancak michelin bi tık daha sert..Bu arada lastiklerin ağırlıkları hemen hemen aynı ve bir tanesi ort 890 gr.. ikisi 1.5 kg yu geçiyor. Bu ciddi bir değer.. Antrenman için kullanılabilir.
Rubena kullanıyorum şuan 32 olanıda kullanmıştım. Agırlımları fazla gerçekten. Aradığım sırtı düz ya da düze yakın bir lastik. Rubenalar gidişi etkiliyor o yüzden almak istemedim birde. Şuan bu lastiği bekliyorum kargoda. Michelin hem pahalı hemde dişli biraz. Rotamın %50den fazlasının yol durumu iyi. Dişli lastik birtek toprak çakıl gibi yollarda lazım oluyor. Cakıllı topraklı yolda 38 lik dişli bile zorlanıyor hatta. Soğuk asfalt için 32-35-38 hepsi ideal

(link)

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
kaç kg acaba bu dediğiniz pejo :) gravel arayışındayım geçen haftadan beri modellere bakıyorum ki ikinci el temiz bulmak zor gibi

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
kaç kg acaba bu dediğiniz pejo :) gravel arayışındayım geçen haftadan beri modellere bakıyorum ki ikinci el temiz bulmak zor gibi
Kırıkkalede birtane var g2. Mavi olan 52 kadro. 15 civarı idi fiyatı 19 A çekmiş. Tanımıyorum kendisini ama 1-2 defa görmüştüm

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
11.15 kg pedal ve matara kafesleri takılı. Fotoğrafı ekliyorum.

Dosyalar

• 20221123_143011 (1).jpg
    20221123_143011 (1).jpg
    93,3 KB · Okunma: 89
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri