yusuferkoc
Üye
- Tepki
- 5
- İsim
- yusuf
- Başlangıç
- 2008—09
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Cyclocross
Kulaklarınız çınlayabilir. Ses çok yüksekse birlikte sürdükleriniz rahatsız olabilir. Bisiklete bir şey olmaz diye düşünüyorumne gibi sorun olabilir
Ben 178 cm boyundayım. 55 kadro aldım. 1 aydır kullanıyorum uygun olduğunu düşünüyorum. Ama iç bacak olcunuzude hesaba katip ölçülere daha detaylı bakmanızda fayda var.Carraro gravel almaya kesin karar verdim. Bulunduğum ilde deneme fırsatım olmadığı için accell bisiklete mail attım. 1 gün bekledim cevap gelmeyince accell bisikleti aradım. Şöyle bir konuşma geçti telefonu açan bayanla;
Ben: Merhaba. Boyuma göre hangi bisikleti almam gerektiğine dair bilgi edinmek istiyordum.
Müsteri hizmetleri: Boyunuz nedir?
B: 1.77
MH: 46-48 kadro kullanabilirsiniz.
B: İyide hangi bisikleti alacağımı bile sormadınız. Her bisikletin ölçüleri farklı oluyor.
MH: Bir saniye lütfen!
B: (10 saniye kadar bekleme müziği dinledim)
MH: Sitemizde bulunan mail adresine bir mail atarsanız...
B: Zaten mail göndermiştim ama geri dönüş olmadı.
MH: Hmm öyle mi kontrol ediyorum... Evet gravel için bir mail gelmiş. Okunmuş ama cevap verilmemiş. Ben ilgileniyorum. Maili gerekli birime iletil mutlaka cevap verilmesini sağlayacağım.
B: Teşekkür ederim. İyi günler.
Sonuç olarak telefon konuşmasını pazartesi günü yaptım hala gelen giden yok. Ezbere cevap vermelerinden zaten çok bir beklentiye girmemiştim.
Neyse ben 52 kadro almaya karar verdim. Burada bir bayi ile pazarlık ettikten sonra siparişini vermek için firmayı aradılar ama ellerinde kalmamış. Gün içerisinde bir çok bisiklet bayilerinin sitelerine baktım. Çoğunda yok. 52 kadro satışta gözüken bayileri aradım elimizde yok dediler. Bulamadım bir türlü.
@Santaruins konunuzun linki atabilirmisiniz okumak isterim tecrubelerinizi. Gidip alma imkanım yok ama sipariş verebilirim fiyatı uygun olursa.
Yaklaşık 1.5 aydır G2 kullanıyorum. Sele kılıfı ve pesli tayt ile 2 saate kadar suruslerde sorun yaşamıyorum. Lastikleri ben sizin aksinize performans anlamında yeterli bulmadığım ve genelde yol sürüşü yaptığım için değiştirmeyi düşünüyorum. Şehir içinde hiç kullanmıyorum. Schwalbe one ları biraz daha uzun köy gezilerim için kenara koyup 28 yada 30luk bir lastik al.ak istiyorum. Zaten size danışmak istediğim bir konu da bu. Jantlar 622x15. Bu janta fabrika cikisi 38lik lastik takmak biraz anormal geldi bana. Siz nasıl bir lastik önerirsiniz yolda performans için?iyi forumlar herkese ilk gravel sürüşümden yalan yanlış hissiyatım yolu direk hissetmem yani sanırım ön maşadan kaynaklı bütün yol bozukluğunu alıyor olmam oldu bu da bana hibrit özelliğinin %70 inin yol bisikleti tarafında kalıyor gibi geldi .
carraro gravel g2 28" ile schwalbe g one lastikleri ile pek içime sinmeden yaptığım ayarlar performans konusunda tatmin etse de konfor ve kullanım kolaylığı açısından alışık gelmedi .
siz bu tip bisikletlerinizde şehir içinde konfor (sele ,lastik ayarı vb.) ve kullanım kolaylığı (yol banketlerinden iniş çıkış duruş pozisyonu vb.) için neler yapıyorsunuz?
Merhaba,
Bir konuda ciddi kargaşa yaşıyorum. Gravel tarzı bir bisiklet almak istiyorum. Hem Aydos'un içinde hem de sahilde kullanabileceğim tarzda. Mosso Monza'yı çok beğendim (fiyatını da beğendim ) ama bisikletin cyclocross mu gravel mı olduğundan emin değilim.
Bisiklette Sora set var ve dişli oranları 50-34'e 11-32 şeklinde bu oran gravel tarzına daha çok uyuyor gibi. Tecrübeli arkadaşlar gravel tarzına daha yakın olduğunu teyit edebilirse aranıza katılacağım.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bisiklet Link: (link)