Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
BerkEvren
zevkle izledim tam diyordumki kabloları ne yapacak bakalım diye,ikinci videoda kadro içine aldıya kabloları,işte dedim zanaat budur:harika: keşke böyle el becerim,alet edavatım olsa
Peki gidon bogazini çozebilen var mi ? :D

Peki gidon bogazini çozebilen var mi ? :D
@BerkEvren 'nin dediği şekilde. Aynı TRP Hybrid frenler gibi o sistemde tel fren kaliperlerine kadar gidiyor. Teli çekiyorsun ama hidrolik fren. Bunda da tel kalipere kadar gidondaki dönüştürücü kısma kadar gidiyor. Oradan sonrası hidrolik sıvı ile oluyor. Forumdan birisi bana mesaj atmıştı geçen haftalarda bu fren sisteminden satan birisi vardı. Görseldekinin bir farklı sistemi.

Dosyalar

• trp hybrid.jpg
    trp hybrid.jpg
    40,8 KB · Okunma: 49
Neler ogrendik yine :)

Biraz izleyeyim kapatirim diyordum, 4'unu de soluksuz izledim. Yalniz kesin "ciziksiz/boyasiz" diye satmistir bunu :p :D

@BerkEvren 'nin dediği şekilde. Aynı TRP Hybrid frenler gibi o sistemde tel fren kaliperlerine kadar gidiyor. Teli çekiyorsun ama hidrolik fren. Bunda da tel kalipere kadar gidondaki dönüştürücü kısma kadar gidiyor. Oradan sonrası hidrolik sıvı ile oluyor. Forumdan birisi bana mesaj atmıştı geçen haftalarda bu fren sisteminden satan birisi vardı. Görseldekinin bir farklı sistemi.
Benim bildigim kaliperde olur hidrolik sivi oraya kadar tel gelir. Bu tuhaflikta bir iş var :D Herif gidon bogazina yağ basti yav anlayan anlatsin nasil yani mevzular karisik

Benim bildigim kaliperde olur hidrolik sivi oraya kadar tel gelir. Bu tuhaflikta bir iş var :D Herif gidon bogazina yağ basti yav anlayan anlatsin nasil yani mevzular karisik
(link)
Alet linkteki ürün işte. Şimdi v fren yada mekanik frende nasıl fren balata veya kaliperine kadar tel gidiyorsa bundan bu cihaza kadar tel gidiyor. Siz teli çektiğiniz içerisindeki mekanizma ile piston çekiliyor. Sonrası normal hd fren sistemi gibi işte. Boru / hortum içinde sıkışan hidrolik sıvı fren kaliperini sıkıyor. Yağ doldurma kısmı fren kolunun oradan yapacağına bu aletten dolayı o kısma yapıyor. Sitem melez yarı tel yarı hidrolik bir şey değiştiği yok yani. Alt taraftaki görselde yeşil olan yerden tel bağlantısı yapılıyor kırmızı olan yerden sıkışan hidrolik sıvı çıkıyor. "bu ne yav amma kasmışlar" dersen gidip kesenin ağzını açıp sram 1 serisi, grx yada shimano hidrolik sistemli sti alır geçersin yok çok pahalı hd fren olsun ama nerede olursa olsun dersen de shimano gidip drop barın ortasına eski usül grx fren kolu yapmış ondan yada gider xt falan fren kolu takarsın görsellik hiç olur ama performans olarak şahane olur.
(link)

daha farklı örnek ile mayının üzerine basılarak infilak etmesi var, yada Rambo'nun kurduğu bubi tuzağının ipine takılman ile mayının infilak etmesi var.Mayın hd fren, bubi tuzağı bu sistem oluyor işte. :D

Dosyalar

• melez fren.JPG
    melez fren.JPG
    67,8 KB · Okunma: 82
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    218,8 KB · Okunma: 84
  • shimano-grx-gravel-drivetrain-components-img_9853-cxmagazine-ay_2-1280x853.jpg
    shimano-grx-gravel-drivetrain-components-img_9853-cxmagazine-ay_2-1280x853.jpg
    127,3 KB · Okunma: 80
Herkese merhaba, Muğla Dalaman' da yaşıyorum. MTB mi yol mu diye bakınırken en sonunda gravelde karar kıldım. Şu iki bisiklet arasındaki fiyat farkı için yorumunuz nedir acaba? Mosso yu alsam daha sonra yavaş yavaş donanım yükseltsem olabilir mi? Carraronun ağırlığını bulamadım, mosso ise 13,9 kg. teşekkür ederim...
Edit: corelli nin modeli de eklenebilir aslında, hem daha hafif.

(link)
(link)
(link)

Son düzenleme:
İSA BEY MOSSO YU BENDE GÖRDÜM AMA
  • KADRO
    6061 ALLOY FRAME
  • masa-icon.png
    MAŞA
    6061 ALLOY RIGIT-D
  • aynakol-icon.png
    AYNAKOL
    TOURNEY FC-TY501-2-46/30TX170
  • ruble-icon.png
    RUBLE
    ALTUS CS-HG31-8V-11/34T
  • viteskolu-icon.png
    VİTES KOLU
    CLARIS ST-R2000 2X8
  • arka-attirici-icon.png
    ARKA ATTIRICI
    CLARIS RD-R2000-GS
  • on-attirici-icon.png
    ÖN ATTIRICI
    TOURNEY FD-TY710
  • hazne-icon.png
    HAZNE
    SHIMANO HB-TX505 / FH-TX505
  • zincir-icon.png
    ZİNCİR
    KMC-Z72
  • fren-icon.png
    FREN
    SORA BR-R317
  • orta-gobek-icon.png
    ORTA GÖBEK
    KASET
  • jant-icon.png
    JANT
    28” - J19SZ-36H
  • lastik-icon.png
    LASTİK
    RUBENA OCELOT V85 29X2,10
  • pedal-icon.png
    PEDAL
    HF-866
  • agirlik-icon.png
    AĞIRLIK
    13,90kg
TOURNEY KISIMLARI VE ÖZELLİKLE GRAVEL TARZI MODELLERİ İÇİN KG ÇOK YÜKSEK

Makina iyide hayatimda gordugum en iğrenç jantlar bunlar olabilir. Apaçi staylink
Bu tasarım çalıntı yada aşırı esinlenilmiş(Az çalıntı)

ELEMANLAR (2017) yıllar yıllar önce yapmışlarrrrr Link paylaşamıyorum : bikerumor.com/2017/03/07/bfs2017-rondo-ruut-adjustable-geometry-fat-gravel-bikes-eu-upstart-carbon-alloy-steel/

Tasarımı hala kullanıyorlar 2020 modellerinde daha göze batmayan renklerle DURMAK YOK YOLA DEVAM DEMİŞLER :)Rondo-Rutt_.jpg

Bu tasarım çalıntı yada aşırı esinlenilmiş(Az çalıntı)

ELEMANLAR (2017) yıllar yıllar önce yapmışlarrrrr Link paylaşamıyorum : bikerumor.com/2017/03/07/bfs2017-rondo-ruut-adjustable-geometry-fat-gravel-bikes-eu-upstart-carbon-alloy-steel/

Tasarımı hala kullanıyorlar 2020 modellerinde daha göze batmayan renklerle DURMAK YOK YOLA DEVAM DEMİŞLER :)228043 dosyayı görüntüle
Amberle fena durmuyormuş @MakRo :D

Burayı uzun zamandır takip ediyorum. Beklenen modeller bir türlü piyasaya girmemiş. Carraro cr race 053 d güzel ve nispeten ucuz bir seçenek. full tiagra 4700 10lu sistem. aynakol 50/34 ve ruble 11/34. frenlerde hidrolik disk tiagra. 10 kg civarında. 38c ye kadar lastik takılabiliyor. jantlarda shimano rx010.

gravel geometrisine uyar mı bilmiyorum ama şu yoklukta üzerindeki malzeme ve fiyatına göre güzel bisiklet.

Geri