Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

@MakRo
Onca zamandir forumda topladigim , kendimce restore ettigim bisikletleri biliyorsundur. Kafaya takarsam yapacagimi az cok tahmin edersin. Ama kona sutra simdilik bir fantazi olarak kalsin bende ki hayattan beklentim kalsin :D

Scudo
@muhammedbensi

Bu dediğinizi şu anda ben yapmış durumdayım. :)
İlk bakışta saçma gibi görünse de o kadar kötü olmuyor. Genel olarak asfalt sürüşü yapıyorsanız pekâlâ yol lastiği takıp, yol bisikleti deneyimi de yaşayabilirsiniz. İnce lastik asfaltta akıcılığı ciddi manada arttırdı.
Ben bir kaç aylık bir süre için 28'lik lastiklere geçtim. Sırf denemek için bir çift lastik almış oldum, iyi ki almışım diyorum. Maşa açıklığının fazla olması ince lastik takamayacağınız anlamına gelmiyor, üst sınırı belirlemiş oluyor neticede.
Bisikletin ince lastiklerle görüntüsü bu, hiç de kötü olmadı açıkçası:
192660 dosyayı görüntüle

@MakRo
Bunu keşke bir tek yerli firmanın iş bilmez satış görevlisi yapsa...Birde çok güvendiğimiz dünyaca ünlü markaların satış sorumluları elindeki kadroyu tam senlik diye iteleme istekleri var.Marka modelin ölçü skalasına bakıp gittiğim halde sen bize güven gibi bir cevap alınca bisikleti almaktan vazgeçtim bilmiyorum kötü mü ettim ama o kadar para verip aklımda kalıcağana param cebimde kaldı iyi oldu :)

• Beğen
Tepkiler: ikemath ve MakRo
Simdiye kadar gordugum en tipsiz ve itici gravel gidonu bir Kona Sutra da gormez olaydim

5-20-2011-007-large.jpg

Uzun süre ara verdiğim bisiklet sporuna CARRARO Gravel ile dönüş yapıyorum. Belki pahalı diyeceksiniz ama 2. El Gravel yok piyasada ve üstündeki donanım düşünülünce bana iyi geldi. Bir de ne kadar bütçeyi zorlarsam daha çok binerim, hakkını veririm düşüncesi ile yaptık bir hovardalık?193111

Hocam hayırlı olsun yeni bisikletiniz. Çok güzel görünüyor. Bu bisiklet hakkında çok fazla kullanıcı yorumuna rastlayamıyoruz. Yorumlarınızı bizden esirgemeyin. Belki bizde bu modele yöneliriz.
Kazasız belasız keyifli sürüşler. :)

@Aytaç Öztürk
Teşekkür ederim. Öncelikle Hiç yol bisikleti tecrübem yok hatta geçen arkadaşın bisikletini sürdüm(yol), kullanamam ben bunu dedim ama gravelin sürüş pozisyonu gerçekten çok güzel ilk olarak bunu söyleyebilirim. Sürdükçe paylaşımlara devam ederim.

Bisikletiniz hayırlı olsun. Son derece güzel bir makine, senelerce keyifle binin. Hidrolik disk fren olması çok büyük avantaj.
Bu arada bazı Carraro Gravel'larda gidon boğazı ters takılıyor sanırım.

Hayırı olsun bisikletiniz. Ben de Carraro cr-042 kullanıcısıyım ve bu graveli almayı düşünüyordum. Araba alınca bir süre ertelemek durumunda kaldım. Bisikletin performansıyla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Keyifli sürüşler.

@Ersan ERKILINÇ
hayırlı olsun ne kadara aldınız

• Beğen
Tepkiler: Ersan ERKILINÇ
@Unall
5500 5 taksit. Eldiven suluk hediyesi oldu çok birşey olmadı yani. Salcanoya da (GR-001) aklım kaydı belki o 5100-5200 gibi olabilirdi ama frenleri hidrolik değil. Karbon maşa artısı var ama maşalarında çanta deliği yok.(Gravel için delik "Must" mış). yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla Gravel olayında maşanın karbon olması çok önemli değilmiş(yol bisikletlerine göre) çünkü yol titreşimi asıl absorve eden lastik. Yani karbon maşaya çok takılmayın. CARRARO nun renk şekil olarak beğenmemiş olmam ,yaşadığım yerde Salcano olmaması ve bisikleti yakından görme şansım olmadığı için tercihim CARRARO oldu.

@MakRo
Yuva var dostum CARRARO da.iç tarafta. salcanoda ne arka ne önde yok. Karbon maşa konusunda; bu seviyedeki bir karbon maşa, yol bisikleti kadar etkilemiyormuş gravel kardeşleri.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
(link)

rc500 satışa çıkmış 4.500 TL :/

Sora setli ve 4500 :( Decathlon daha rekabetçi uygun fiyatlar sunardı sanki. Yada benim son dolar dalgalanmasından sonra nevrim dönmüş garip geliyo fiyatlar.
Şimdi allah korusun seçimlerden sonra bazı ekonomistlerin söylediği gibi dolar 7 8 liraları görürse, bu sora setli bislet 7000 tl falan mı olcak :( Bu arada VAN RYSEL 105 - 7000 TL fiyatla gelmiş.

50km oldu. CARRARO Gravel yorumum şöyle gelişti. Eğer yol bisikletiniz varsa Gravel almayın dağ bisikleti alın, dağ bisikletiniz varsa 2. bisiklet olarak yol alın. Eğer bisikletiniz yoksa Gravel alın. Çok keyifli bir makine. İşe gidip geliyorum yol köy yolu tarzında hem yol hem Gravel denedim yol bisikleti gravelden sonra çok rahatsız geldi.
Asfalta yol kullanan bir arkadaşım denedi performans(maksimum sürat) olarak % 10-15 fark ettiğini söyledi.
Yıllarca maşalı bisikleti neden kullanmıştım ona yanıyorum. Dağ bayır derdiniz yoksa ya yol ya Gravel ya city ama kesinlikle sabit maşa.
Yeni bisiklet alıp kullanacak arkadaşlara naçizane tavsiyem bisiklet alırken kadanslı sürat saatini hemen takdırın ve kadans(RPM) nedir nasıl kullanılır öğrenin ve öyle pedal çevirin.(özellikle 30 yaş üzeri?) iş yolum böyle canınız çekmesini?193719 dosyayı görüntüle

@Ersan ERKILINÇ

Bizim iş yolu kavga eden dolmuşçu manzaralı, bazen de sıkışık trafikte egsoz dumanı destekli ilerleyemeyen araç manzaralı :) Canımız niye çeksin ki :)
Tekrar hayırlı olsun graveliniz.
Mtb yanına gitmez mi diyorsunuz yani? Tamda mtb'nin yanına düşünüyordum.
Sürüşlerinizde ortalamanız ne durumda sorması ayıp?

@Aytaç Öztürk
Canınız çekmesini derken büyük şehrin sıkıntısını kastetmiştim tamda. Dalamanda yaşıyorum, işe gidiş yolum bazı arkadaşları kıskandırabilir. Ben yeni başladım ve biraz hamım o sebeple yüksek kadans kullanıyorum ve yavaş gidiyorum ama ort 25-30 tutabiliyorum(köy yolunda) asfalta da en fazla ort 35 olur bence.
Eğer yol yapmak istiyorsanız, hız tutkunuz varsa yollarınız da asfallt ise hafif bir yol bisikleti alın.
Ben tura çıkarım hız çok önemli değil, ara sıra toprak çakıl yola girerim, çanta takarım kampa giderim diyorsanız Gravel biçilmiş kaftan.

@Ersan ERKILINÇ

Merhaba

Hem yol hem gravel kullanıcısıyım. Yol varsa mtb alın yorumunuza açıkcası katılmıyorum. MTB için sadece arazide sürmek lazım. Aynı rota içinde hem gördüğüm patikaya gireyim kalanı asfaltta devam edeyim diyorsanız graveldan başka seçeneğiniz yok maalesef.

Geri