Bu tavırlar ile ne kazanıyorlar b ve n sizs söyleyeyim. Adam zaten bisikleti 2000 liraya alıyor. Firma 5700 altına kesinlikle satmayacaksın diyor. Sen de ister al ister alma. Zaten her sene zam gelir. Şimdi 5700e bilgili müşteriye satamadığı ürünü seneye 6000e cahil müşteriye satar. Ama bu terbiyesizlerin göz ardı ettiği ve büyük firmaları da batıran en büyük sorun ne biliyor musunuz?
Bak bir arkadaşım dedi ve çok da hak verdim :
Citroen / Peugeot marka arabayı ömründe bir kere alırsın. Bir daha elini sürmezsin.
Aynen böyle işte. Bu tür satıcılar, müşteriyi sadece ürün satın alıp sonra sktrolup giden bir daha da gelmesin diye 1 kerelik para getiren kazanç kapısı diye görüyorlar. Fakat biz, memnun kaldığımız, beğendiğimiz, kendimizi iyi hissettiğimiz yere sürekli giden varlıklarız. bir şey almasak da ara ara gideriz ve bakarız. Aklımızda sürekli şu mu, bu mu vardır. Bir şekilde o gidip geldiğimz yerden illa ki alışveriş de yaparız. Bunu bilen satıcı müşteriyi müşteri olarak değil de dost, arkadaş olarka görüp yönlendirirse eğer; sürekli kazanç getiren bir kapı açmış olur. 1 kerelik sattım gitti değil, ömür boyu satın alacak para verecek kişidir müşteri. Ve asıl bu müşteri kazandırır.
orta-lüks bir araba farı şu anda 2000 lira civarında. eder mi sizce? etmez tabii ki. nasıl etsin ki? Ar-ge tamam, geliştirdik, ürettik test ettik çok masraf yaptık. ama bundan 1.000.000 tane sattık. Ar-ge'yi 10'a katladık. işte kar budur. Satış sonrası müşterinin ayağını kesmeyeceksin. Bağlayacaksın.
Bu terbiyesiz satıcı her kimse ifşa edilsin, burada yazılsın. Biz de tepki koyalım gitmeyelim.
Açık ve net söylüyorum. Beni bu şekilde gören bir firma, bneim saygımı hak etmiyor. Ben o bisiketi aldığım zaman üzerinde kocaman eşşek kadar Carraro yazan bir logoyu günlerce sokaklarda gezdireceğim. reklamını yapacağım.
Senin reklamını ben niye yapayım bu durumda?
Kron da aynı şekilde. Adamlara RF100 akç kilo diye sordum. Bak nereden sordum: Mail ile, telefon ile, instagram ile, whatsapp'dan da satış temsilicisine sorudm. yanıt gelmedi arkadaşlar. belki 1 ay oldu. bir kaç kere yineledim.
Şimdi bu firmaları yerli diye tercih ediyorum. Edelim. Sevelim. ülkemiz gelişsin. Kalkınsın. Ürünler çoğalsın, ucuzlasın. ama biz de eşek değiliz arkadaşlar. Bugün bir asgari maaaş 2000 lira seviyelerinde iken biz birinin 1-2 ayda kazandığı parayı bir kerede bisiklete veriyorsak bunu bir düşünmemiz lazım.
Verdiğimiz para karşılığında aldığımız şey bisiklet değildir. Güvendir. Sağlamlık estetik güzellik değildir. Memnuniyettir.
O yüzden bu iki firmayı sevmiyorum. Hah bak ne denk geldi, aynı bisikleti internette adam 5590 liraya bırakıyor. pazarlık da yaparsın
(link)
amma dertliymişim be