Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

@Aytaç Öztürk

CYC02 dediğiniz gibi, bence de gravel değil cyclecross. Salcano sitesinde GR001 ve CYC02 kadroları incelendiğinde fark ortada. Model isimlendirmesi de kendini ele veriyor zaten.

Scudo
Web sayfalarına koydukları fotograf komiklik olsun diye çekilmediyse; Salcano CYC02, gravel değil, cyclocross hiç değil...

Aynakol 52/36, ruble 11/25. Yani vites oranları yol bisikleti için bile çok yüksek. Orman yollarındaki %15'lik yokuşları veya cyclocross parkurundaki rampaları kim bu oranlar ile çıkabilir? Lastikler de continental country plus :ssrtcbya: Aşırı patlak korumalı, tanesi 800 gram falan olan, takoz gibi lastikler. Bunları düşük basınçta kullanamazsınız, dişli bir lastik olmadığı için çamurda da yağ gibi kayarsınız.

Bu bisiklet ancak kışlık antrenman bisikleti veya işe gidip gelme bisikleti olur. Model isminin cyclocrossmuş gibi verilmesi, Salcano'nun işbilmezliğinin bir örneği daha.

Geçenlerde bu carraro'nun gravel modeline bakmaya gittim, alacak olsanız bile almadan çıkardınız standart ülkem bisikletçisi koymuşlar 2 tane bisiklet ile ilgisi olmayan adamı. Tutturdu sana 54 kadro tam gelir diye. Ben 58 kadro veya üstü var mı diye gittim adamların tavrı ve tutumu bisiklette soğutur. Canlı olarak dokunarak bakmak incelemek istedim onu bile es geçtiler. Peşinde ne indirim yaparsınız diye sorduğumda da cevap olarak 5843 yerine 5750 TL fiyat biçtiler. Bu saatten sonra alacak olsam bile bu tutumları ile almam. Sonra kimse yerli ürünlere bakmıyor.
@mariokaldato

Abi sen 5 kaad'a nasıl topluyorsun KONA'yı bunu bize de öğrete yada verelim sen topla +60 kadro lazım ama.

Boyunuz Kaç Alperen Bey.

forumda bir 2.04 cm olan bir arkadaş vardı sanırım . alperen ikinciliği alır.

bu arada @MakRo sana en az 62 kadro lazım:(

Bu tavırlar ile ne kazanıyorlar b ve n sizs söyleyeyim. Adam zaten bisikleti 2000 liraya alıyor. Firma 5700 altına kesinlikle satmayacaksın diyor. Sen de ister al ister alma. Zaten her sene zam gelir. Şimdi 5700e bilgili müşteriye satamadığı ürünü seneye 6000e cahil müşteriye satar. Ama bu terbiyesizlerin göz ardı ettiği ve büyük firmaları da batıran en büyük sorun ne biliyor musunuz?

Bak bir arkadaşım dedi ve çok da hak verdim :
Citroen / Peugeot marka arabayı ömründe bir kere alırsın. Bir daha elini sürmezsin.

Aynen böyle işte. Bu tür satıcılar, müşteriyi sadece ürün satın alıp sonra sktrolup giden bir daha da gelmesin diye 1 kerelik para getiren kazanç kapısı diye görüyorlar. Fakat biz, memnun kaldığımız, beğendiğimiz, kendimizi iyi hissettiğimiz yere sürekli giden varlıklarız. bir şey almasak da ara ara gideriz ve bakarız. Aklımızda sürekli şu mu, bu mu vardır. Bir şekilde o gidip geldiğimz yerden illa ki alışveriş de yaparız. Bunu bilen satıcı müşteriyi müşteri olarak değil de dost, arkadaş olarka görüp yönlendirirse eğer; sürekli kazanç getiren bir kapı açmış olur. 1 kerelik sattım gitti değil, ömür boyu satın alacak para verecek kişidir müşteri. Ve asıl bu müşteri kazandırır.

orta-lüks bir araba farı şu anda 2000 lira civarında. eder mi sizce? etmez tabii ki. nasıl etsin ki? Ar-ge tamam, geliştirdik, ürettik test ettik çok masraf yaptık. ama bundan 1.000.000 tane sattık. Ar-ge'yi 10'a katladık. işte kar budur. Satış sonrası müşterinin ayağını kesmeyeceksin. Bağlayacaksın.

Bu terbiyesiz satıcı her kimse ifşa edilsin, burada yazılsın. Biz de tepki koyalım gitmeyelim.
Açık ve net söylüyorum. Beni bu şekilde gören bir firma, bneim saygımı hak etmiyor. Ben o bisiketi aldığım zaman üzerinde kocaman eşşek kadar Carraro yazan bir logoyu günlerce sokaklarda gezdireceğim. reklamını yapacağım.

Senin reklamını ben niye yapayım bu durumda?
Kron da aynı şekilde. Adamlara RF100 akç kilo diye sordum. Bak nereden sordum: Mail ile, telefon ile, instagram ile, whatsapp'dan da satış temsilicisine sorudm. yanıt gelmedi arkadaşlar. belki 1 ay oldu. bir kaç kere yineledim.

Şimdi bu firmaları yerli diye tercih ediyorum. Edelim. Sevelim. ülkemiz gelişsin. Kalkınsın. Ürünler çoğalsın, ucuzlasın. ama biz de eşek değiliz arkadaşlar. Bugün bir asgari maaaş 2000 lira seviyelerinde iken biz birinin 1-2 ayda kazandığı parayı bir kerede bisiklete veriyorsak bunu bir düşünmemiz lazım.

Verdiğimiz para karşılığında aldığımız şey bisiklet değildir. Güvendir. Sağlamlık estetik güzellik değildir. Memnuniyettir.

O yüzden bu iki firmayı sevmiyorum. Hah bak ne denk geldi, aynı bisikleti internette adam 5590 liraya bırakıyor. pazarlık da yaparsın
(link)

amma dertliymişim be

Son düzenleme:
@trainspotting35
Boy 198, iç bacak 94cm. Breezer markasının bir modeli vardı geçen sene nasip olmamıştı bu sene Melsa bisiklet ile telefonda kurduğum iletişim, yüz yüze kurduğunda daha etkiliydi. 2019 serilerinin ağustos ayında bayiye geleceğini iletmişlerdi. Dolar daha fazla tırmanmaz ise ona niyetliyim. (link). İncelemesinde gördüğüm kadarı ile 60 kadrosu işimi göreceğe benziyor. Donanım olarak trp hibrid fren sistemi olduğundan yükseltmeye de uygun,cromo kadro olması, gravel ile birlikte daha adventure olması. Tabi bunların yanında 13kg olması bira dezavantaj gibi duruyor. İlk hedefte bisikletini değiştirmek vardı. Her ay maaştan kalanı buna ayırıyorum. Akıllı telefon kullanmayan ender insanlardan olmama rağmen ilk önceliğine emin adımlarla ilerliyorum. Tabi bu arada daha uygun ve farklı modelleri de inceliyorum.

bu sitede gravel g2 fiyatı 5367 tl (link)

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@slckats
Selam hocam bu bisiklet sehir turlari ve sehirlerarasi turlarda yeterli midir? Deneyimlerinizi paylasirsaniz cok iyi olur. Bu fiyat araliginda sanirim en ideal tercih bu bisiklet gibi. Ben al sat vs ile ugrasmayi seven birisi degilim 4-5 bin de vermek istemiyorum. Hobi amacli kullanmak icin tercih edilir mi sizce? 8-10 yil kullanacak birisi için yorumunuz nedir? Cok soru sordum kusura bakmayin :hhhhhh: Iyi forumlar...

• Beğen
Tepkiler: slckats
@fbyram

Bu bahsedilen bir cyclocross bisiklettir. Konforu azdır, hızı ortalamadır. fiyatı ve özellikleri iyi olmasına rağmen kadro açısı da uzun yol için ne derece iş görür tartışalım. Cyclocross çamur arazi, çamur yarışları için dizayn edilmiş bir türdür.

gravel mi alsam yol mu

@muhammedbensi
Hangi yolda süreceğinize bağlı

Peki gravela ince lastik takılabilir mi yada yolda gidebilir mi?

@fbyram
Elime geçsin deneyimlerini paylaşacağım. İlk olarak orta uzunlukta bir turda deneyeceğim. Ondan sonra sizi de bilgilendiririm.

• Beğen
Tepkiler: fbyram
Tesekkur ederim cevaplariniz icin ustadlarim. Koga miyata touring alternatifi de var, farkli bir kategoride farkindayim ama ihtiyacimi karsilar mi sizce? Sram dual drive 27 vites alu kadrolu bir bisiklet tam pazarlik yapmadim ancak 4000 civari bir rakam istiyor sahibi. Rakami asagiya ceksem bu bisiklet hakkinda fikri olan var mi peki?

@muhammedbensi
Takılır ama zaten geniş lastik takılması en büyük özelliği. Yol bisikletine kalın lastik takılamadığı için var bu gravel. Kalın lastik takılabilen bir bisiklet alıp ince lastik takmak, şehir bisikleti alıp çift amortisör takıp dişli lastik takarak mtb'ye çevirmeye benzer.

Amaç disk frenli bir yol bisikleti ise bu da var zaten. amaç nedir tam anlayamadım.

hatırlatmakta fayda var :
Bisiklet seçim kılavuzu ve bisiklet türleri

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri