favallikulli
Üye
- Tepki
- 120
- İsim
- Mert
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bisikletin tur malzemelerinin agirliginin dusurulmesi icin cuzdanin tamamen bosalmasida ayrı bir handikap hocam ehehBizim turlarda ağırlık takıntısı yok .
Side bag lerin arka teker yerine ön tekerlek e takılması iyi mi kötü mü , manevra kabiliyetini düşürmez mi?Bizim turlarda ağırlık takıntısı yok .
Turcular yük dağılımını %60 arka %40 ön taşıyıcılara dağıtıyorlar. Ön tarafı da %35 ön taşıyıcı %5 gidon çantası şeklinde dengeliyorlar. Tur bisikletlerinde ağırlık merkezi aşağıda ve teker aralığı uzundur bu yüzden yere sağlam basan makinalardır.Side bag lerin arka teker yerine ön tekerlek e takılması iyi mi kötü mü , manevra kabiliyetini düşürmez mi?
O zaman goat taki bu ön delikler de bu sebepten sanırım ?Turcular yük dağılımını %60 arka %40 ön taşıyıcılara dağıtıyorlar. Ön tarafı da %35 ön taşıyıcı %5 gidon çantası şeklinde dengeliyorlar. Tur bisikletlerinde ağırlık merkezi aşağıda ve teker aralığı uzundur bu yüzden yere sağlam basan makinalardır.
Turculukta yeni bir taşıma aparatı: Anything caseO zaman goat taki bu ön delikler de bu sebepten sanırım ?
Tespitin dibi şimdi gravel hem yolda hem de arazide akar gider “hızlı turlar yaparsınız ” şiarıyla pazarlandığı için alan tüketici de bu işte bir terslik var 42t aynakol 700x38 lastik ebadıyla hızlı turlar yapamayacağı gerçeğiyle yüzleşince lastik inceltmeye gidiyor .
@MakRo arada mahalle turları yapıyorum onu unutmuşsun stok lastikler çok patladı bıktırdı .
226989 dosyayı görüntüle
Anything cage'i diyorsanız ülkemizde hiç bir şey bulamadığımız gibi bu ürünü de bulamıyoruz. Burada iş size düşüyor el becerisi yada kredi kartınızın gücü ile yurt dışı alış-veriş siteleri. (mesaj-2337391) mesajdaki arkadaş gibi 3D yazı ile de yaptırabilirsiniz. Yada metal suluk kafesini eğip bükerek, yada "diy anything cage" yazarak internetten. Ve son olarak@Ronin45 Bu çantadan nerede bulabilirim?
Aletin pedal yuksekligi bana yol bisikletinden daha fazlaymis gbi geldi daha cok saykilkros gbi bir geometri sezdim ben sankiO zaman goat taki bu ön delikler de bu sebepten sanırım ?
Gravel diye geçiyor, yol arazi karışıkAletin pedal yuksekligi bana yol bisikletinden daha fazlaymis gbi geldi daha cok saykilkros gbi bir geometri sezdim ben sanki
sorma sürekli bu ara canyon'a girip buna bakıp bakıp kendi kafamda hesaplar yaparken buluyorum 1850$ + 240$ shipping ücreti + tam emin değilim ama vergisini de koyarsan 300$ da vergiye tekabül ediyor. yani herhalde kaba saba 2300-2400$ gibi bir paraya mal oluyor ki 15-16bin TL'lere geliyor. Çok gidip geliyorum çünkü yerli ürünlerde de tedarik yok. Mosso ve Carrraro'dan birini elde edebilsem onlarda da işler kesat. 8000 küsür TL ile bu işi halledebilirdim. Canyon'un ağırlık ve kompenantlar gerçekten çok başarılı. Ben amatörüm ama almışken evladiyelik ve keyifle kullanacağım bir gravel olsun istiyorum o yüzden temmuzlar ağustoslar çok zor geliyor beklemesi. Şuanki bisikletim de arkadaşın emaneti olan Kron Nomad echo 4.0 ve 190cm oldugum için efektif değil.@vivo deşme yaramı 😂
Planda bunun yeşil kadro olanını almak vardı ama dikkat edin 7.0 tam sınırda. Yani gözü karartıp alsanız, geldiğinde 1501€ tutabilir ve ekstra %20 daha vergi, aracı hizmet parası derken fiyat bir anda uçup gidiyor. Yine 3 haziranda Dünya Bisiklet Günü'nde alsam kargo bedava kampanyası olur mu bu sene de diye düşünüyordum ama kargo normalde 200 Euro, kışın fiyatı 1649 dolardı bu bisikletin şimdi 1849, yani Alman'ın da şark kurnazlığı var aynı şeye geliyor. Bir de üstüne gümrük kargosuz fiyat üzerinden hesaplandığı için zarara girmiş oluyorsunuz, 1500€ sınırı da haliyle çoktan aşılmış oluyor.
Ben vazgeçmedim, işler yoluna girerse almayı düşünüyorum yine bu bisikleti ama üstte açıkladığım şekilde kışın almak daha mantıklı hale geliyor, yani bu yazı elimdekiyle geçireceğim.
Kışın da dolar/euro paritesinden dolayı eğer 1500€ çok riskli olursa Grail Al 6.0 modelini almayı düşünüyorum. Kadro aynı, üzerindeki komponentler bir tık aşağı sadece. Bir süre öyle kullanırım, sonra gerçekten daha üst komponentlere ihtiyacım olduğuna karar verirsem yükseltme yaparım diyorum.
Tabi bu yazdıklarım hep gümrük kuralının değişmemesi durumu, en son gelen %30 ekstra vergi bile etkilemiş olabilir tam içeriğine bakmadım. O durumda arabadaki gibi 1 bisiklet kendimize 1 bisiklet devlete alıyoruz ki çok da mantığı kalmıyor yurt dışından bisiklet getirtmenin.
Web sayfalarında sevkiyatların gecikmeli olduğundan bahsedilmiş, yani muhtemelen yazdığınız tarihler de yetişmeyecek ama parasını çözdük kargosu mu kaldı diye o kısmı hiç karıştırmıyorum 😂