Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Merhaba arkadaşlar, yeni mosso legarda 2021 aldım ama muhtemelen gravele geçmeyi düşünüyorum, hangi marka model önerirsiniz 3 bin lira civarı.
3000 TL civarında alınabilecek sıfır olarak 2 model var.
(link)
(link)

Yanlış hatırlamıyorsam, corelli goat 2.0'da ön sipariş ile 3900'e alan vardı. legarda'dan gravel tipi bir bisiklete geçmekte emin misiniz? Çünkü gerçekten tam anlamı ile kullanan olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki topladığım bisiklette bende o kervana hafiften katılacağım. (bendeki macera bisikleti olduğu için çok sorun yok, değil mi abi ? @mariokaldato )

Bir endurace bisiklet kullanıcısı der ki;
''Bu gravelcilerin %90 'ı gravellerini aldıktan sonra lastikleri inceltir '' demiştim. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Ama herkesin kendi tercihi.

Scudo
@MakRo hocam öncelikle insanları kırmadan bu şekilde yardımcı olmanız çok hoş.Forumda sizin gibiler sayesinde bizim gibi yeni başlayan arkadaşlar bir şeyler öğrenmeye çalışıyor...Özellikle forumun bu konusunda, bilmenin verdiği ego ile küçümseyici yanıtlar veren arkadaşlar var umarım onlara örnek oluyorsunuzdur.
Ben de legarda 2021 kullanıyorum yeni başladım ve goat 2.0 ya da 1.0 almak istiyorum nedeni ise özellikle arazide dağda bayırda bisiklet sürmekten çok hoşlandığını farkettim ve Legarda ile bu yerlerde sürüşler yapıyorum tabi gerek v fren olması gerek lastiklerin ince olması biraz beni korkutuyor.Ayrıca Legarda yı stabilize yolda fazla sürmek bisiklete zarar verir mi merak ediyorum.
Sizce ben Gravel almalı mıyım?

@MakRo hocam öncelikle insanları kırmadan bu şekilde yardımcı olmanız çok hoş.Forumda sizin gibiler sayesinde bizim gibi yeni başlayan arkadaşlar bir şeyler öğrenmeye çalışıyor...Özellikle forumun bu konusunda, bilmenin verdiği ego ile küçümseyici yanıtlar veren arkadaşlar var umarım onlara örnek oluyorsunuzdur.
Ben de legarda 2021 kullanıyorum yeni başladım ve goat 2.0 ya da 1.0 almak istiyorum nedeni ise özellikle arazide dağda bayırda bisiklet sürmekten çok hoşlandığını farkettim ve Legarda ile bu yerlerde sürüşler yapıyorum tabi gerek v fren olması gerek lastiklerin ince olması biraz beni korkutuyor.Ayrıca Legarda yı stabilize yolda fazla sürmek bisiklete zarar verir mi merak ediyorum.
Sizce ben Gravel almalı mıyım?
Legarda ile korktuğunuz rotalarda Goat 1-2 ya da başka bir gravel de olsa çok farklı bir tecrübe beklemeyin. Bu bisikletler arazi bisikleti değil, hafif arazi bisikleti gibi düşünün. Çok sert koşullara gelmez.
Aşağı yukarı aynı lastik ebatlarına sahiptir tur bisikletleri ve graveller, sadece bazen biraz daha dişli olabiliyor lastikleri. İllaki arazi diyorsanız üst-orta segment bir dağ bisikleti daha hayırlı olur.

@sspl anladım hocam çok teşekkürler.Peki legardaya zarar verir mi arazi yollarında sürmek jant vs

@sspl anladım hocam çok teşekkürler.Peki legardaya zarar verir mi arazi yollarında sürmek jant vs
Nasıl yollarda sürdüğünüzü bilmediğim için sağlıklı bir yanıt veremem buna. Ağır bir darbe alırsa jantınız yamulabilir, jant teliniz kırılabilir, lastiğiniz patlayabilir ya da göbeklerinize zarar verebilirsiniz. Ama bunları şehir içinde bir çukurda ya da kaldırımdan inerken vs. de yaşayabilirsiniz. Dağ bisikletleri biraz daha sert kullanıma uygun malzemelerden yapılacağı için arazi koşullarında sürecekseniz buna uygun bisiklet seçmeniz bu yüzden önemli.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
IMG_20200421_182023.jpg

Gravellerrr gravelleeer :cool:

Herkese merhaba.Forumda yeniyim yaklaşık 3 aydır bu sayfayı takip ediyorum ve ben de bir cok kisi gibi gravel konusunda karar veremiyorum.Size bir kac sorum olacak.Btwin triban 520 hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Bu bisikleti gravel a donusturebilir miyim 3 bin liraya yakın ikinci elini bulabiliyorsunuz. Ya da corelli goat 1.0 mi alayim ?bu bisikleti alan arkadaşlar var mi? bu iki bisiklet arasinda component farklari var cok fark eder mi surus acisindan? Tesekkur ederim

@emreyim34 merhaba #gravel ile ilgili bende 3-4 aydır araştırma yapıyorum en faydalandığım yer Gravel Diggers adlı podcast yayını oldu Gravel101 bölümünde detaylı olarak paylaşım yapmışlar. Şu anda Goat'un üst versiyonu veya Bisan'ı düşünüyorum lakin hala stok sorunu var bir türlü piyasaya düşmedi.
Kadronun gravel özellikli olması büyük önem taşıyor yine disk fren çamur vsde mecbur kalınıyor. Bilgine

Herkese merhaba.Forumda yeniyim yaklaşık 3 aydır bu sayfayı takip ediyorum ve ben de bir cok kisi gibi gravel konusunda karar veremiyorum.Size bir kac sorum olacak.Btwin triban 520 hakkinda ne dusunuyorsunuz ? Bu bisikleti gravel a donusturebilir miyim 3 bin liraya yakın ikinci elini bulabiliyorsunuz. Ya da corelli goat 1.0 mi alayim ?bu bisikleti alan arkadaşlar var mi? bu iki bisiklet arasinda component farklari var cok fark eder mi surus acisindan? Tesekkur ederim
Hiç uğraşmayın masraf ettiğinize değmez. Yapmaya kalsanız lastik genişliği olarak ne kadar el verişli olacak, v fren kullanamaya devam mı edeceksiniz, ya alıp o bisiklete binmeye devam edin yada bütçe dahilinde farklı bir bir model araştırın. Elinizde v yada disk uyumlu kadro varsa yol, cyclocross veya dağ bisikleti kadrosu (dirt drop handlebar veya adventure tarzı)kendi zevkinize göre 3 bin lira civarında rahatça toplayabilirsiniz. Bizce gravel geniş bir aile olduğu için kadrosu uymaz geometrisi bu değil demiyorum. Bir kaç mesaj öncesinde arkadaşa vermiş olduğum 2 örnek var Corelli goat 1.0 veya mosso gvl290 bu 2 modele bakabilirsiniz.
3000 TL civarında alınabilecek sıfır olarak 2 model var.
(link)
(link)

@fensinn

Legarda ile korktuğunuz rotalarda Goat 1-2 ya da başka bir gravel de olsa çok farklı bir tecrübe beklemeyin. Bu bisikletler arazi bisikleti değil, hafif arazi bisikleti gibi düşünün. Çok sert koşullara gelmez.
Aşağı yukarı aynı lastik ebatlarına sahiptir tur bisikletleri ve graveller, sadece bazen biraz daha dişli olabiliyor lastikleri. İllaki arazi diyorsanız üst-orta segment bir dağ bisikleti daha hayırlı olur.

@sspl 'nin dediğine katılıyorum. Lastik konusunda hemen hemen bir birine yakın seçenekler mevcut. Öyle bildiğimiz mtbdeki lastiğin sığdığı belli kadrolar var. Zaten onu alabilecek adam da direk alır geçen bütçe meseleleri malum. Gravel Diggers ekibinin son yayınlarında, @İki Teker Bir Adam 'da "bir tane gravel alsam bir tane daha mtb alabilirim"tarzında bir söylemi vardı. Hatta konuşmada GCN ekibinin gravel vs mtb karşılaştırmasını örnek vermişti. Bazı markaların modellerinde gravel ve yol arasında öyle ahım şahım bir fark yok. Tabi ki sürmeden net bir şey demek yanlış olur.

Tesekkur ederim cevaplariniz icin.Aslında carraro g2 gravel 2019 u deneme firsatim oldu.Gercekten super bisiklet ama fiyatlar ucmus durumda. Bundan dolayi daha ucuz modellere yonelmek zorunda kaliyorum.

Bilgi verin o zaman ne diyelim. Gravel bisiklet sayfasında Raşit abi mtb'den drop bar dönüşümü yaptığında bir sopa yemediği kaldı. MTB'ye drop bark takınca gravel mi oluyor diye, şimdi sizin kendi sayfanızda eski mtb'nize görseldeki gidon ve sti takıp gravel yapıyoruz diye. Demek ki sizde yeniliğe açılmada biraz geç kaldınız. Burada kelebek gidonun konusunu açıp bilen kullanan anlattı ki millet ihtiyacına göre aldı ekledi fikir edindi. Çevremde grail'daki gidonu kullanan birisi olsa gider ona sorardım. Bilmiyoruz ki bilenlerden yardım alalım diyoruz, hemen atara gidere bağlıyorsunuz. @mariokaldato Raşit abi kendince hoşuna gitmediği için böyle yazmış. Benim bindiğim bisikleti satsam o gidonu anca alırım. Bir daha sormayalım o zaman, sizi etiketlememin sebebi çevrenizde böle bir şeye sahip birisi olduğu için biliyor olmanızdır diye düşünmüştüm.
Hata ettik affola....

Selamlar

Hala mtb'ye drop bar takınca gravel olmadığını savunuyorum. mtblerinizi bu gidonla gravela dönüştürüyoruz da işin gayet şakasıydı :) 100 sayfayı geçtik artık mtbye drop bar taktım arazide gidebiliyorlardan öteye geçip kullanılan malzemelerden ve tecrübelerden konuşalım. Mesela senin topladığın bisiklet güzel bir tecrübe paylaşımı. Grail için Sinan'ın biraz daha arazi tecrübesi kazanmasını bekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Hocam Kron CCR2000 modeli ile düşüncelerinizi merak etmekteyim, yarın sipariş geçmeyi düşünüyorum. Claris setli güzel bi gravel bike.

• Beğen
Tepkiler: slckats
Selamlar

Hala mtb'ye drop bar takınca gravel olmadığını savunuyorum. mtblerinizi bu gidonla gravela dönüştürüyoruz da işin gayet şakasıydı :) 100 sayfayı geçtik artık mtbye drop bar taktım arazide gidebiliyorlardan öteye geçip kullanılan malzemelerden ve tecrübelerden konuşalım. Mesela senin topladığın bisiklet güzel bir tecrübe paylaşımı. Grail için Sinan'ın biraz daha arazi tecrübesi kazanmasını bekliyorum :)
Dostum hala bizde gravel bisikletlerinizle yapılan tur resimlerinizi, yazilarinizi tecrubelerinizi bekliyoruz. Bizim gravelcilik iddamiz elbet yok ama dunyada nelere nelere gravel dediklerinide yakindan takip etmekteyiz. Istersen , rica etsem kaliplara sokma kafasindan vazgecelim bu isleri. Ne dersin ?

@FeedEx ben araştırdım baya bu model de içindeydi hatta amatör bir arkadaş youtube da bir videoda da bahsetmişti kadro yapısı olarak cyclocross bisiklete daha yakın gravel olarak tanıtılmasına rağmen ve yanlış hatırlamıyorsam biraz ağır bir bisiklet fotoğrafta da biraz etli durduğu belli eğer hızlı karar veriyorsan biraz daha araştırmanı tavsiye ederim 3-4 aydır araştırıyorum corelli goat 1 modelini alıcam umarım önümüzdeki hafta daha uygun bir fiyata aynı grup setli ya da vereceğiniz ücrete biraz daha ekleyerek goat 2 modelini alabilirsiniz grx setli bence çok güzel bisiklet ama o daha satışa çıkmadı. 🏇
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim hocam, inanın ne gravel go ya verecek param var, ne de daha yukarıya çıkabilicek.. goat1.0 hepimiz için ilham kaynağı oldu gravel tutkusuna, ama gelin görün ki aylardır piyasada olmayan bi bisiklet. Hâliyle ne kadar güvenebilirim ki beklemekte, hem de sezon açılmışken. Biraz daha bütçe olsaydı grup set fiyatına goat2.0 alabilirdim ama bu işler maddiyatla direkt orantılı, olmayınca olmuyor. Ben memnunum şu an seçimimden, sanırım bisiklet gelince de memnun olacağım.

Arkadaşlar merhaba ben de goat 1.0 modelini alacagim.Ne zaman bayilere gelir bilgisi olan var mi? Bir de bu bisikletin en buyuk kadrosu 54 benim boyum 183 bana olur mu ne dersiniz

Hocam Kron CCR2000 modeli ile düşüncelerinizi merak etmekteyim, yarın sipariş geçmeyi düşünüyorum. Claris setli güzel bi gravel bike.
Bu forumda sanırım yalnızca bende olan bir bisiklet. Bir seneden fazladır kullanıyorum. 11,5 Kg civarı geliyor. Ortalama bir bisiklet. Şahsen benim işimi görüyor. Ne fiyat verdiler size?

Bu forumda sanırım yalnızca bende olan bir bisiklet. Bir seneden fazladır kullanıyorum. 11,5 Kg civarı geliyor. Ortalama bir bisiklet. Şahsen benim işimi görüyor. Ne fiyat verdiler size?
Biliyorum efendim baktım fotoğraflara :) Aslında bana bisikletle ilgili görüşlerinizi aktarırsanız çok memnun olurum. Fiyatı 3.600tl 11.5kg gayet iyi değil mi bu arada? Ağır demiştiler ama..

• Beğen
Tepkiler: slckats
Geri