Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

@Kobebryant hocam mosso monza var 3700 lira. İkinci el bisiklete güvenemiyorum maalesef.
2. El güzelce inceleyip alabilirsin araç gibi düşün .. Piyasayı çok takip etmiyorum ama aşağıda ki ürün 4.200 TL ve bildiğim en az %10 N11'e komisyon veriyorlar, satan firmaya direk ulaşıp 3.500 TL gibi bir rakama alınabilir, tabi kadro ve model size hitap ediyorsa ..

(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
@Kobebryant Cevap için teşekkür ederim, peki gerçekten mümkün müdür bu durum? Eğer mümkünse çok hoş olur.

Hocam ben de 3 gün önce aldım ve dediğin gibi bende de boyun ve bilek ağrısı oldu ama 10 aylık hamlik ve sele için uygun vücut pozisyonu ayarlamak lazım. Ve ilk drop bar bisikletim benimde...

Üstünde gelen gidon bandı beklenildiği üzere oldukça sıradan. Onu ve pedallari değiştireceğim en kısa zamanda...

Lastikleri de şehir bisikleti kıvamına getirmeyi düşünüyorum.. İhtiyaç dahilinde şu anki lastikleri takarım tabi.

Hayırlı olsun. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın.
Lastik değişimi konusunda ben de fikir edinmeye çalışıyorum. Üzerindeki lastik biraz yoruyor. (Ya da kondisyonsuz olmama bahane arıyorum)
Jant genişliğine göre minimum kaç mm lastiği destekliyor acaba? 700x30c ve altı uyar mı?
Bilgili arkadaşlar yanıtlarsa memnun oluruz.

@ventiotto bisikletin üzerindeki stok lastiklerini satarsan şimdiden talibim. :)

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Mosso Monza artık yenisi üretilmiyor model ve isim değişikliği yaptılar alt tarafa yenileri de ekleyeceğim. : (link)
Mosso GVL270 27.5
" kullanıcısı olmadığı için yorumda yok : (link)
Mosso GVL290 29"
aynı şekilde kullanıcısı yok : (link)
bildiğin 29x2.1 mtb lastiği var üzerinde yani monza gibi lastik sığacak mı kasacak mı derdin olmaz ama monza'da sora set varken bunlar da claris var.
corelli goat 1.0 Forumda 1 kişi de var (mesaj-2469696) : (link)
carraro g0
peşinde indirimli alabilirsin. Forumda bildiğim 2 kişi de var. : (link)
Kron CCR2000
ama 1 yıl üretip nedense bir daha üretmediler forumda bildiğim 2 kullancısı var. Hatta birisi daha geçenlerde almıştı.

Bundan sonrası sana kalmış bir şey. Göz zevkine ve bütçene ne hitap ediyorsa onu alabilirsin. 2.el de gravel olarak çok bir şey bekleme zaten
Kron CCR2000 geçen sene, tıp ki bu sene corelli goat2.0 nin bir türlü seri üretime girememesi gibi bir sorunla karşılaştı. CRR 1000 modeli daha erken üretildiği için, daha fazla tanıtılabildi. Ben CCR 2000 i aldığımda daha seri üretime girmemişti. Hatır ve gönülle direk fuardan getittirmiştim. Bir seneden biraz fazla bir süredir kullanıyorum. Ödediğim paraya kıyaslarsam, gayet memnunum diyebilirim.

Lastik değişimi konusunda ben de fikir edinmeye çalışıyorum. Üzerindeki lastik biraz yoruyor. (Ya da kondisyonsuz olmama bahane arıyorum)
Jant genişliğine göre minimum kaç mm lastiği destekliyor acaba? 700x30c ve altı uyar mı?

Ben de baktım da pek bilgi bulamadım minimum kaçlik lastik uyar diye. 700x28 düşünüyorum risk alıp sipariş vercem sanırım. 😂

• Beğen
Tepkiler: ventiotto
forumda :
ETRTO, Lastik ve Jant Ölçüleri diye ararsan ilgili konuyu bulabilirsin. buradan tam anlamıyla her detayı öğrenebildim.
ben de all trail eco kullanıyorum. henüz 1 hafta oldu kullanalı... jant ölçüleri 622x20. ben de senin gibi lastik arayışı içerisindeyim..

• Beğen
Tepkiler: ventiotto
Belkide sanıyorum Bisan, 700x28 lastik ölçüleri ile Grand Tour serisine tam da kıvamında, doğru bir donanım tercihi yapmış.

• Beğen
@merihanac hayırlı olsun. Bilgi için teşekkürler. Bakıyorum hemen.

• Beğen
Tepkiler: merihanac
(mesaj-2464673) bu mesaja bakarsanız bisikletiniz üzerindeki jant ölçülerine göre alt ve üst limit hangi lastik genişliğinin uyacağını görürsünüz.

Tabi ki tercih meselesi ama gravel bisiklet alıp lastik inceltmek bana göre saçma geliyor. Yani zaten yol performansı istiyorsanız niye gravel bisiklet aldınız. Tabi ki de tercih sizin.

@merihanac inşaallah istediğin lastiklere kavuşursun. 👍🏻
Senin de bisikletinin stok lastiklerine talibim satarsan. 🤣

• Beğen
Tepkiler: merihanac
Merhabalar foruma yeni üye oldum. 3 yıl önce bisikleti bırakmıştım. Şimdi gravel, cyclocross türü bir bisiklet almayı düşünüyorum. Aklımdaki model
corelli goat 1.0 claris setli 2700₺

Birde kafamı çelen başka model var

Mosso monza 3300₺
Maşa : 6061 Alloy RıgıtAynakol: Shımano Sora Fc-R3300-50/34t
Ruble : Shımano Acera Cs-Hg200-11/32t
Vites Kolu : Shımano Sora St-R3000 9x2
Arka Attırıcı: Shımano Sora Rd-R3000-Ss
Ön Attırıcı : Shımano Sora Fd-R3000-F
Zincir/Chaın : Kmc-Z99
Fren : Shımano Sora Br-R317md
Orta Göbek : Shımano Tıagra Bb-Rs500
Pedal : Welgo R11
Hazne: Shımano Acera Hb-M3050/Fh-M3050
Jant : Starrıms J14a
Lastik : Rubena Sky Scylla 37-622
Ağırlık : 11,80 Kg

500-600kmlik turlar planlıyorum. Hangisini almalıyım? Bütçem en fazla bu.

Bana kalırsa mosso monza set bakımından goat dan üstün. Seçim için inceleme videolarına bakabilirsiniz. Gravel türüne yönelecekseniz malesef bütçe biraz daha üstte olmalı.

@Fatih41 Eğer ekipman ve eşya eksikleriniz var ise goat'ı seçebilirsiniz. Kalan bütçe ile diğer ihtiyaçlarınızı giderirsiniz. Cyclocross ile gravel arasında kadro geometrisi olarak fark var mı bilmiyorum ama goat 600 gr daha hafif ve gidon açıları daha farklı görünüyor. Set olarak bir üstteki yorumda olduğu gibi monza üstün duruyor.

• Beğen
@undefined Hayırlı olsun Hocam . Çok güzel duruyor maşallah
Arkadaşlar ben Çindeyim o yüzden daha değişik modeller bakıyorum. Bi bisiklet grubuna üye oldum orde giant revolt advance önerdiler. Merida Silex 400 de bakıyorum bir yandan .

All Trail Eco aldım ben de. Maşasının full karbon olması, sokma mil gibi güzel detayları var. Gravelin daha çok adventure kısmında kalan bir kadro yapmışlar.
Düşük hızlarda çok stabil ve konforlu bir bisiklet.

Geri