Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
Yine yalan söylüyorlar... 8 aydır aynı yalan... İnanmayın...
bilemiyorum siparişi verdim bekliyorum bakalım 1 ay önce fabrikadan üretimde görevli mühendis arkadaşla görüştüm eylül gibi bayilere göndermeyi planlıyoruz demişti 1 hafta önce sordum üretimde dediler umarım dediğin gibi yalan degildir çocuk koltuğu aldım oğlumla bekliyoruz turlamak için.

bilemiyorum siparişi verdim bekliyorum bakalım 1 ay önce fabrikadan üretimde görevli mühendis arkadaşla görüştüm eylül gibi bayilere göndermeyi planlıyoruz demişti 1 hafta önce sordum üretimde dediler umarım dediğin gibi yalan degildir çocuk koltuğu aldım oğlumla bekliyoruz turlamak için.
Ben 6 aydır bekliyorum, bisikletin 6. Taksidini ödedim. Defalarca aradım mail attım her seferinde gelecek ay üretime başlayacağız deyip durdular... Bu dediğim mart nisandan beri böyle... Üzgünüm ama tekrar söyleyeyim , yalan söylüyorlar... İyi niyetli bakamıyorum çünkü aylardır kandırıyorlar...

• Üzgün
Tepkiler: MakRo
@tunahankayak hocam senin goat 1.0 denildigi gibi 11.2 kg cikti mi? :) bir de sence 52 cm 170 ve 78.5 cm ayak boyuna olur mu? sanki yol bisikletinde 52 ok gibi bana ama bu kadrolarda bi 50'ye dusmeden kurtarmaz gibi geliyor.. haftaya istanbuldayim... gerci nerede deneyeceksem :)

@tunahankayak hocam senin goat 1.0 denildigi gibi 11.2 kg cikti mi? :) bir de sence 52 cm 170 ve 78.5 cm ayak boyuna olur mu? sanki yol bisikletinde 52 ok gibi bana ama bu kadrolarda bi 50'ye dusmeden kurtarmaz gibi geliyor.. haftaya istanbuldayim... gerci nerede deneyeceksem :)
Hocam ağırlık yakın o civar hatırlıyorum. 174 boy, 78 iç bacak boyum var g2 de 50 aldım anca rahat ettiriyor onda bile hafif boyun ağrısı oluyor. Goat 1 de 52 beden biraz boyun ağrısı yapıyordu deparda da bisiklet dengesizleşiyordu. Yol bisikletinde de 52 bedeninde aşağı yukarı aynı rahatsızlıkları hissediyordum.

• Beğen
Tepkiler: halils
Hocam ağırlık yakın o civar hatırlıyorum. 174 boy, 78 iç bacak boyum var g2 de 50 aldım anca rahat ettiriyor onda bile hafif boyun ağrısı oluyor. Goat 1 de 52 beden biraz boyun ağrısı yapıyordu deparda da bisiklet dengesizleşiyordu. Yol bisikletinde de 52 bedeninde aşağı yukarı aynı rahatsızlıkları hissediyordum.

evet benim almam gereken max 50 cm kesinlikle, rahatima da duskunumdur. tribanlarin guzelligi 48 cm seceneginin olmasi kesinlikle... cok sagolasin.. bu arada simdi baktim decathlone UK'de de bircok bisiklet yok. Yuksek talep sebebiyle yetistiremiyoruz tarzi bir uyari yazmislar... :/

• Beğen
Tepkiler: tunahankayak
Ben 6 aydır bekliyorum, bisikletin 6. Taksidini ödedim. Defalarca aradım mail attım her seferinde gelecek ay üretime başlayacağız deyip durdular... Bu dediğim mart nisandan beri böyle... Üzgünüm ama tekrar söyleyeyim , yalan söylüyorlar... İyi niyetli bakamıyorum çünkü aylardır kandırıyorlar...

Ankaradaki satıcıdan öğrendiğim kadarıyla Corelli goat2 ile ilgili sorun hidrolik disk frenli olması. Söylediğine göre bisikletle ilgili herşey tamam. Ancak Corelli firmasının hidrolik disk frenleri temin etmekte sorunları olduğu için (muhtemelen pendemi etkisi) aylardır bekletiyorlar. Frenleri takar takmaz dağıtıcalara verebilirler. Ancak temin edebildiler mi bilmiyorum.

Değerli arkadaşlar bir süredir forumu takip ediyorum. Çocukluk yıllarımdan sonra tekrar bisiklete binmek istiyorum ve bir süredirde çeşitli araştırmalar yapıyorum. Bunda biraz kilo fazlalığımın olmasıda etkili :). Gravel tarzı kullanım alanı olarak bana uygun ancak dropbar beni korkutuyor, kullanıp kulanamayacağım konusunda şüphelerim var özellikle sırt ve boyun ağrısı sıkıntısı yaşar mıyım. Dropbara yeni geçen arkadaşların düşünceleri çok önemli şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için...

Değerli arkadaşlar bir süredir forumu takip ediyorum. Çocukluk yıllarımdan sonra tekrar bisiklete binmek istiyorum ve bir süredirde çeşitli araştırmalar yapıyorum. Bunda biraz kilo fazlalığımın olmasıda etkili :). Gravel tarzı kullanım alanı olarak bana uygun ancak dropbar beni korkutuyor, kullanıp kulanamayacağım konusunda şüphelerim var özellikle sırt ve boyun ağrısı sıkıntısı yaşar mıyım. Dropbara yeni geçen arkadaşların düşünceleri çok önemli şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için...
Kararınızı kutluyorum keyifli sürüşler şimdiden. Dropbar ilk başlarken biraz korkutucu gelebilir ama 100 km sürmeden alışacağınızı tahmin ediyorum. Boyunuza uygun bir bisiklet seçerseniz fazla ağrı çekeceğinizi düşünmüyorum, belki alışma süresince ufak bir ağrı olabilir. Gravel tarzı bisikletlerin teker kalınlığı 32mm lerden başladığı için mazgal korkusu da yaşamazsınız.

Kararınızı kutluyorum keyifli sürüşler şimdiden. Dropbar ilk başlarken biraz korkutucu gelebilir ama 100 km sürmeden alışacağınızı tahmin ediyorum. Boyunuza uygun bir bisiklet seçerseniz fazla ağrı çekeceğinizi düşünmüyorum, belki alışma süresince ufak bir ağrı olabilir. Gravel tarzı bisikletlerin teker kalınlığı 32mm lerden başladığı için mazgal korkusu da yaşamazsınız.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki şehiriçi kısa kullanımlarda trafik vs olduğu yerlerde kullanım açısından nasıldır. Böyle sanki fren çok uzak mı kalıyor ani durumlar için. Açıkçası şehir bisikleti almak istemiyorum gönlümde gravel var

murat bey ben de sizinle ayni durumdayim. en son grx in drop barlarin duz kismina takilabilen (sozcuk dagarcigim bu kadarina izin verdi arkadaslar) fren elciklerini kesfettim (ana frenin uzerinden baglaniyor), grx serisi gravel icin uretilmis. beni rahatlatti bu durum bence muthis bir esneklik saglar :) arkadaslar belki daha iyi takip etmislerdir, uyumluluk konusunda daha iyi aydinlatirlar ortami ama bahsettigim urun su: BL-RX812

• Beğen
Tepkiler: mazot
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki şehiriçi kısa kullanımlarda trafik vs olduğu yerlerde kullanım açısından nasıldır. Böyle sanki fren çok uzak mı kalıyor ani durumlar için. Açıkçası şehir bisikleti almak istemiyorum gönlümde gravel var
Çok sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum eğer imkanınız olursa bir yarış bisikleti kullanın daha iyi fikir sahibi olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Murat_88
1,64 Boy 73 ic bacak boyu için GVL270 GVL290 hangisi iyi olur ve 17'' modeli boyuma uyar mı?

murat bey ben de sizinle ayni durumdayim. en son grx in drop barlarin duz kismina takilabilen (sozcuk dagarcigim bu kadarina izin verdi arkadaslar) fren elciklerini kesfettim (ana frenin uzerinden baglaniyor), grx serisi gravel icin uretilmis. beni rahatlatti bu durum bence muthis bir esneklik saglar :) arkadaslar belki daha iyi takip etmislerdir, uyumluluk konusunda daha iyi aydinlatirlar ortami ama bahsettigim urun su: BL-RX812
Halil bey evet o şekilde fren kolları gözüküyor bizim gibi amatörler için çok mantıklı bencede. O ürünün fiyatı hem yüksek hemde benim baktığım modellerle ( carraro goat 1.0 ve mosso gvl 290 bakıyorum) zannımca uyumlu değil ancak araştırmak lazım bulunabilirse çok rahatlatacaktır tabi ki bizi

Geçtiğimiz hafta yakın bir bisikletçide Gravel G2 50 kadro vardı. Bugun karar verip satın almak için gittiğimde stokta kalmadığını öğrendim. Gravel G0 52 kadro vardı. Aynıymış ebatları. Üst kadro borusunu bacak arama aldığımda tam 0 geldi. Hiç boşluk kalmıyor. Uygun ölçü için 2 parmak falan en azindan boşluk olması gerekiyor sanırım. Aslında dün internetten araştırdığımda Canyon Gravel bisikleti çok hoşuma gitmişti 1500 USD. Vergi ve kargo masrafları ile birlikte 2000 USD'yi buluyor. Bu fiyata TR'de daha iyi bir model bulabilir miyiz..değer mi bu kadar harcamaya. 6-7 bin TL ile başladık 15-16 olacak :) adam gibi seçenek olmayınca biraz daha yukselteyim diyorum. 2021 modeller ne zaman stoklara girer belirsiz. Beklemek iyi olur belki. Kış geliyor zaten. Ama hevesim geçerse 2 sene daha sallarım.

(link)

Dosyalar

• full_2020_grail-al-6-0_2369_gn-bk_P5.png
    full_2020_grail-al-6-0_2369_gn-bk_P5.png
    940,5 KB · Okunma: 67
@Murat_88 şehir bisikletinden bisan all traile geçtim, kullanım olarak ilk başta biraz zor gibi geliyor ama sonrası çok farklı. Çok daha atik ve zevkli, biraz esneklik istiyor tabii.
@Emrah Özşahin yerli markalar fiyat olarak daha uygun ama bisiklet bulmak zor.

@Murat_88
Benim buna benzer durumum oldu. Bu yıl bisiklete tekrar MTB ile başladım. 3 ay içerisinde 700 km sürdükten sonra işi birazcık ciddileştirip gravel almayı düşündüm.
Arkadaşların dediği gibi boyuna uygun bisiklet aldığın sürece ağrı çekmezsin diye düşünüyorum. Mümkün ise küçük çaplı bike fit de yaparsın ve bisiklet tam sana ayarlanır.
Ben kendime Carraro G2 aldım, eğer sormak istediğin birşey olursa yazabilirsin

• Beğen
Tepkiler: Murat_88
Merhaba,

Ben de Scott Speedster 30 Gravel 2019 alarak aranıza katıldım. Daha önce yol bisikleti ve türevleriyle tecrübem yok, son olarak Dahon Mariner D8 kullanıcısıydım. Katlanır bisikletimi elden çıkarmayacağım ve şehir içinde zaman zaman kullanacağım. Bisikletimin gelmesini bekliyorum, geldikten sonra hedefim kısa ve uzun turlar olacak.

Carraro gravel bisikletlerin üst boruları kadro boyuna göre çok uzun. Neden öyle yapmışlar anlamadım. 50 kadro bile kısa boylular için büyük kalabilir. Mossonun "stack" ve "reach" ölçüleri daha ideal olmuş gibi. Ama onlarda da karbon maşalı model yok.
Merhaba,

Ben de Scott Speedster 30 Gravel 2019 alarak aranıza katıldım. Daha önce yol bisikleti ve türevleriyle tecrübem yok, son olarak Dahon Mariner D8 kullanıcısıydım. Katlanır bisikletimi elden çıkarmayacağım ve şehir içinde zaman zaman kullanacağım. Bisikletimin gelmesini bekliyorum, geldikten sonra hedefim kısa ve uzun turlar olacak.
Gravel bisiklet alaca olsam tercih edeceğim bisikleti almışsınız. Hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Geri