Fatih41
Üye
- Tepki
- 9
- İsim
- Fatih
Teşekkür ederim, umarım g4 de o kadar hafiftir. Daha ağır olduğunu duymuştumCarraro Gravel G2 ağırlığı eğer el tartım yanlış ölçmüyorsa yaklaşık 10.4 kg. (bisiklette küçük bir sele çantasından başka hiçbir ekipman yok) 244448 dosyayı görüntüle
G2'nin maşasında bagaj ya da matara vs takmak için delik yok mu? Varsa da her bacakta kaç tane var?Carraro Gravel G2 ağırlığı eğer el tartım yanlış ölçmüyorsa yaklaşık 10.4 kg. (bisiklette küçük bir sele çantasından başka hiçbir ekipman yok) 244448 dosyayı görüntüle
Selamlar. Öncelikle o yolu kazasız belasız indiğiniz için büyük geçmiş olsun . Aynı yolda Sedona 820 ile inerken düştüm ve sol el boksör kemiğimi kırdım. Elim kolum paramparça oldu, kafamı yere çarptım , gözümdeki gözlük paramparça oldu. Mtb ile iniş daha konforlu olurdu kısmında haklılık payınız var . Ben düşüşümdeki sıralamayı şöyle yapıyorum. İlki kadro boyu bana küçük bir bisikletti. İkincisi yokuşu çıkarken kapattığım amortisörleri açmamıştım. Nedeni 2,10 lastiklerin yeterince amortisör görevi göreceğini düşünmemdi. Son olarak faydası olur muydu tam emin değilim ama sele boyunu mümkün mertebe azaltıp bisiklet üzerinde küçülseydim belki düşüşü engelleyebilirdim fakat özellikle yüksek hızlarda arazide iniş yaparken düşünmek için çok fırsatınız olmuyor. El bileklerinin titreşimden gidonu tutamaz hale gelmesi kısmında da sizinle aynı fikirdeyim .Mtb'de el bileklerim yolun aktardığı titreşimden ya da yorgunluktan istemsizce gidondan ayrılmış ta olabilir anlık bir olaydı tam hatırlamıyorum.
Gelelim drop barlı bisiklete.. Lastik ölçüsü 2,0 ve hd frenli bir bisiklet. Ben o dağ yolunda iniş yaparken hep droplara inerim ve ne çok gevşek ne de çok sıkı tutarım . Size de nacizane tavsiyem bu yönde olur. İniş yaparken pedallar üzerinde dengede durup kendinizi olabildiğince geriye yaslayıp ve hatta seleye tam anlamıyla oturmanızı da önerebilirim . Bu şekilde (bu dağ yolu özelinde söylüyorum) olabilecek en kötü senaryo da dahil (kıştı,geceydi, bisiklette kerameti kendinden menkul bir far vardı ve ensemde şimşekler çakıyor , sular seller gibi akıyordu ,yağmur ve rüzgardan göz gözü görmüyordu.- Şiddetli sağanak , arazideki derin yarıkların ortaya çıkmasını sağlıyordu. - Sanki yüksek debiyle akan taşlı ve çamurlu bir dere yatağından bisikletinizle son sürat indiğinizi düşünün.) bir çok kere çıkıp indim ama tek düşüşümü mtb ile gerçekleştirdim. Mtb konfor olarak size graveldan fazlasını vaad edebilir fakat düşmeyeceğinizin garantisini vermez. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Teşekkür ederim. Eski sayfaları taradım ama yenilere bakmamıştım. Meğer siz baya değerlendirme yapmışsınız. Hepsini okudum..
Daha önce yazdığım gibi ilk kez drop kullanacağım.Biraz onu düşünüyorum biraz da tek aynakol olmasını. Bugün son kez gidip bir daha inceleyeceğim. Mosso'yu tercih sebebim bayi ile tanışık olmam. tabi g2'de güzel. Bakalım sonucu sizinle paylaşırım.
İçten birer tane var maalesef maşaya kafes vs takmak için delik yok aparat adaptör vb. şeyler şazım büyük eksiği o bence.G2'nin maşasında bagaj ya da matara vs takmak için delik yok mu? Varsa da her bacakta kaç tane var?
İlk merak ettiğim bisikletin şarjı bittiğinde bisikletin mobilitesi nasıl değişiyor. Sürmesi zor mu oluyor, o haliyle bile -şarj sıfırken-uzun yol yapılır mı?
Ortalama hızınız ne kadar değişiyor. Mesala 100 kmyi normal yol bisikleti ile kaç ortalama ile alıyordunuz şimdi e gravel ile kaç oldu.
@aey
Ben de aynı bisikleti satın almak istiyorum ama sorduğum hiçbir yerde stok yoktu. Hele aldığınız fiyat muhteşem. Eğer sizin alacağınız yerde birden fazla mevcutsa rica etsem satıcıyı paylaşır mısınız?
Bu benim de ilk dropbarlı bisikletim. Söylendiği kadar var açıkcası. Kullanıp biraz alışmaya başlayınca daha hakim oluyorsun bisiklete, kullanması daha kolay geliyor. Tek aynakolun dişli sayısını bilmiyorum. Sürdüğünüz yerlerde vites dişli oranları işinizi görecekse dert etmeyin. Bir de aldığınız fiyat çok iyi açıkcası. Beğendiyseniz çok kurcalamadan alın derim
Olmaması büyük eksik gerçekten de. G4'te dışta 2 tane var. G2'de olmaması,belki de G4 için bir pazarlama stratejisi olabilir.İçten birer tane var maalesef maşaya kafes vs takmak için delik yok aparat adaptör vb. şeyler şazım büyük eksiği o bence.
hocam ben de aynı biiskletten arıyorum arıyorum bulamıyorum. nerdeyse her bayiyi aradım ama sonuç negatif. yardımcı olabilirseniz ben de çok memnun olurumBugün gittim ve bisikleti aldım. Kadro boyu 50. Şehir içi 7 km aralıksız sürdüm. Yanımdan bir yol bisikletçisi beni solladı . İşlerden dolayı uzun süremedim. Dropları fazla kullanmadım, tekniğini anlamaya çalıştım. Açıkcası biraz garipsedim. Ancak hızlanma, hafiflik ve yol tutuşu çok hoşuma gitti. Koltuk yüksekliği ve ayarını bir kaç kez değiştirdim, hala tam ayarı bulamadım sanırım. Evim 3. katta. Asansör bozukmuş elimde çıkardım baya rahat taşıması. Şimdilik en büyük derdim sele. Malzemesi baya sert geldi ama alışılır zamanla. Deneyimledikçe yazacağım sizlere.. Hepinize teşekkür ederim.
Fiyat konusu hesaplamalarımdan biraz farklı oldu. Bir düşük model için fiyat verilmiş, haliyle biraz yükseldi ama yine de aldım. Konya ERBAŞ bisikletten aldım. Ancak şu durumu belirteyim, 1 ay önce gidip incelemek istediğimi söyleyince ellerinde yoktu. O gün yanımda fabrikayı arayıp sipariş ettiler fakat gelmesi biraz gecikti. Hatta ben vazgeçmiştim. Sonra geldiğini görünce inceledim. Bugün de aldım . Fakat, sanırım eski listeye göre sipariş oldu ve fiyat şu an o yüzden biraz uygun. Yarın gün içinde ellerinde var mı sorarım sizin için.
Teşekkür ederim. Aldım bakalım havalar soğumadan tadını alırız inşallah.
Bugün, Bisan All Trail Eco'nun üstüne bindim.Görünüşünü falan çok beğendim,mekanik disk fren yerine,hidrolik disk fren olsa alabilirdim. Çok hoşuma gitti.
@Sadettin Z. All Trail olabilir ama soralı ve de mekanik diskli eco alınır mı bilemedim. En azından ben almam. 2021 kışına kadar şimdiki MTB ile devam edip,o zaman 2. el bakınacağım gibi.
Bugün gittim ve bisikleti aldım. Kadro boyu 50. Şehir içi 7 km aralıksız sürdüm. Yanımdan bir yol bisikletçisi beni solladı . İşlerden dolayı uzun süremedim. Dropları fazla kullanmadım, tekniğini anlamaya çalıştım. Açıkcası biraz garipsedim. Ancak hızlanma, hafiflik ve yol tutuşu çok hoşuma gitti. Koltuk yüksekliği ve ayarını bir kaç kez değiştirdim, hala tam ayarı bulamadım sanırım. Evim 3. katta. Asansör bozukmuş elimde çıkardım baya rahat taşıması. Şimdilik en büyük derdim sele. Malzemesi baya sert geldi ama alışılır zamanla. Deneyimledikçe yazacağım sizlere.. Hepinize teşekkür ederim.
Fiyat konusu hesaplamalarımdan biraz farklı oldu. Bir düşük model için fiyat verilmiş, haliyle biraz yükseldi ama yine de aldım. Konya ERBAŞ bisikletten aldım. Ancak şu durumu belirteyim, 1 ay önce gidip incelemek istediğimi söyleyince ellerinde yoktu. O gün yanımda fabrikayı arayıp sipariş ettiler fakat gelmesi biraz gecikti. Hatta ben vazgeçmiştim. Sonra geldiğini görünce inceledim. Bugün de aldım . Fakat, sanırım eski listeye göre sipariş oldu ve fiyat şu an o yüzden biraz uygun. Yarın gün içinde ellerinde var mı sorarım sizin için.
Teşekkür ederim. Aldım bakalım havalar soğumadan tadını alırız inşallah.